2022 juni

2022 06 29 Myken

Rødøy Rute 18-411
Gods til/fra Myken
Publisert 29. juni 2022 kl. 10.47
Aktiv til 31. august 2022 kl. 23.30
Torghatten Nord AS informerer om opphør av ekspeditør og godshåndtering på Myken. Gods som skal sendes fra Myken må nå leveres og betales ombord i MS Gjerøy, eller det fartøy som for tiden betjener sambandet. Tilsvarende må mottaker av gods møte opp på kaien i Myken når fartøyet ankommmer. Gods som ikke blir hentet blir liggende ombord 1-2 døgn, og deretter returnert til avsender. For spørsmål vedr. godshåndtering, vennligst kontakt MS Gjerøy på telefon 916 68 001.

2022 06 29 Myken

Myken-nytt
Roar Larsen
Angående gods til/fra Myken:
Noen av dere har sikkert fått trafikkmelding fra Torghatten/fylkeskommunen i dag, om at gods i Myken nå må hentes/sendes/ordnes av den enkelte. Fortvil ikke - det blir en ordning med at destilleriet tar over den jobben når Hafsteinn nå trapper litt ned. Vi må bare avvente noen formaliteter rundt overtakelsen før vi kan gå ut med mer spesifikk informasjon. Kortversjon: når det gjelder frakt, snakker dere fremover med destilleriet i stedet for Hafsteinn - ellers er det "likt" som før.

2022 06 29 Myken

Myken-nytt
Birgit M Hovde
Hei. Vi tenkte å arrangere en filmkveld fredag 01.07 etter at gjestene våre har gått ca 22-23 på Fiskebruket. Film og popcorn er på huset - drikke kan kjøpes.
Filmen blir La la land (musikal).
Kommer tilbake til eksakt tidspunkt
Si gjerne i fra hvis du kommer.
Gleder oss
Jorunn Sætnøe og Birgit

2022 06 28 Træna

Ingrid Mongstad lastet opp en fil i gruppen: Oppslagstavle i Rødøy.
Trænafestivalen ønsker alle ungdommer (mellom 13 - 16 år) fra Træna, Lurøy, Rødøy og Nesna kommune VELKOMMEN til en GRATIS og innholdsrik ungdomsfestival TORSDAG 7.JULI!
Som en del av gratisarrangementet skal dere få nyte italiensk steinsovnsbakt PIZZA i museumshagen samtidig som dere får oppleve et magisk DRAGSHOW. Deretter blir det konsert med Veps og selveste KAMELEN. I tillegg får dere oppleve når det lokale ungdomsbandet i Træna (Kingston) skal åpne festivalen. Dette kan dere ikke gå glipp av!
Ungdommene blir hentet i sine kommuner og kjørt tilbake etter programmet er ferdig (se vedlagt program).
Påmeldingsfrist om TO DAGER! (torsdag 30.6.22.). Påmeldingslink er vedlagt i programmet.
Velkommen til havs !
Hilsen Trænafestivalen

2022 06 26 Myken

Myken Destilleri
Myken MiniKulturCamp!
Billedkunst er ikke nok – vi vil ha mer kultur! Derfor arrangerer vi en miniutgave av kulturcamp i Myken, lørdag den 9. juli 2022. Da vil det være hele 2 konserter som arrangeres i Whiskykatedralen.
Konsert #1 går av stabelen kl 19:00, og er et samarbeid mellom Destilleriet og Festspillene på Helgeland. Da kommer Maxwell String Quartet helt fra Skottland (hva er vel mer passende?) for å spille for oss! Repertoaret er både klassisk strykemusikk og skotske folketoner – fremført av musikere i absolutt verdensklasse. Billetter selges i døra – kr 150,- pr. pers. Det er god plass!
Konsert #2 settes opp kl 21:00, og artisten er gruppa Gras fra Trøndelag. Her er det Destilleriet og Myken B&B som samarbeider. De 4 damene i bandet karakteriseres kanskje best under fanen «folk-rock», og vi kan forvente både humor og store musikkopplevelser når de entrer scenen. Billetter i døra: kr 250,- pr. pers.
Det vil være mulig å kjøpe forfriskninger under begge konsertene.
NB: katedralen har foreløpig ingen toalettfasiliteter, så enkelte grunnleggende behov må dekkes hos naboen, hos Myken B&B.

2022 06 27 Myken

Galleri Fenka
Magiske Myken.
Da har Galleri Fenka fått muligheten til å henge opp kunst av høy kvalitet på Myken Seng og suppe, Whisky katedralen og Myken Destilleri. Kunsten kommer ut til de som ønsker å få en kulturopplevelse Her er det ingen gallerirommene med hvite vegger, men kunsten blir en integrerer del av øya. Det blir kunstvandringer med foredrag.
Fortsatt noen ledige rom, så bare planlegg og book en opplevelsesrik tur med natur, kulturhistorie, kunst, Whisky, god mat, innendørs camping og ikke minst, fantastiske folk.
God sommer

2022 06 25 Sørfjorden

Åpen kafé lørdag 25 fra kl 11 til 14 med servering av kaker, rømmegrøt og spekemat ❤️lig velkommen.
Trude og Camilla

2022 06 23 Myken

Myken-nytt
Trude Tokle
Endelig har Kerstin, Iinis og jeg gjennomgått praksisen for å bli godkjent som akutthjelpere, det som tidligere ble kalt «mens vi venter på ambulansen». Det ble en innholdsrik og veldig nyttig dag, sammen med gode instruktører fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse, og ikke minst gode øynaboer fra Nesøya. Vi har fått enda en hjertestarter på øya, og ved behov vil 113 ta kontakt med oss. Det er flere på øya som skal gjennomgå kurset, og vi er kjempeglade om flere melder seg - vi trenger å være forberedt om noe skulle skje

2022 06 23 Tjongsfjord båtforening

TBF Medlemmer
Erling Hafsmo
Tjongsfjord Båtforening er som kjent 40 år i år. Dette er et jubileum som flere ønsker å feire. Til det trenger vi en kreativ person som kan sette sammen en gruppe og stå ansvarlig for arrangementet. De/den som kunne tenke seg å påta seg denne rollen, kan ta kontakt med undertegnede på 95701453 eller på Messenger/SMS.

2022 06 23 Gjerøy

Hei folkens. Då bi det St.Hansfeiring på Lyngvågen ikveld kl 1900. Det blir salg av rømmegrøt, reker , og mulighet for grilling av pølser. Velkommen.

2022 06 21 Basecamp Salten i Rødøy

Basecamp Salten i Rødøy
Basecamp regnbue.jpg - Klikk for stort bilde
I helga var rundt 50 ungdommer fra Hamarøy i nord til Rødøy i sør samlet til Basecamp Salten i Rødøyvika på Rødøya. Vi hadde ei kjempeflott helg og ungdommene fikk være med på mange spenstige opplevelser som Rødøyløvatur med ordføreren, paintball, kajakkpadling, fridykking, paddleboard, coasteering, rib- og Hestmanntur, terrengsykling med el-sykkel, rappellering og bueskyting. I tillegg koste både store og små seg i campen med grilling, volleyball, quiz, bading og paddleboard.

Publisert av Ann Karin Arntsen. Sist endret 21.06.2022
Vi ønsker å rette en stor takk til Rødøy helselag, Rødøy FSK v/Fritjof Strøm, Rødøy bueskyteklubb v/Geir Olaisen, Rødøy kysthandel, ordfører Inger Monsen, Meløy Adventure, Ekstrem friluftsglede v/ Hell, Beyond Limits og Padleheimen, Polarsirkel Maritime og alle andre som har bidratt til at helga ble «en høydare»

Arrangementet var støttet av Salten friluftsråd, Rødøy kommune, Sparebankstiftelsen Sparebank 1 Nord-Norge, BufDir og Nordland fylkeskommune.

På Rødøy kommunes facebookside kan du se flere bilder fra arrangementet.

2022 06 20 Myken

Myken-nytt
Tuva Karoline Bohne Sætnøe
I morgen blir det pizza og kino på Fiskebruket
Vi kjører pizza fra kl 18.00, så snurrer vi film i kjent stil i garasjen kl 19.00 og viser "Kokken, tyven, hans kone og hennes elsker"
Kino og popcorn er på huset og det vil selvsagt være mulig å kjøpe noe å drikke til filmen.
Fint om de som tenker at de kommer kommenterer under så vi vet hvor mye pizza vi skal lage og ikke minst plasser til kinoen

Tjongsfjord Idrettslag

Tjongsfjord Idrettslag
Idag blir det 11’er kamp mellom Meløy FK og Nordstranda på Tjongsfjord stadion kl 1400.
Det er 5 spillere fra Tjongsfjord med på Meløy FK.
Kiosken er åpen og det blir salg av hamburger/chips.
Vell møtt

2022 06 05 Myken

Myken-nytt
Roar Larsen
Fra Torghatten:
«Torghatten Nord melder om værforbehold/ mulig kansellering vedr. anløp av Myken kl 1630 i dag 05.06.22. Ved kansellering av nevnte anløp vil også avgangen kl 1840 fra Myken bli innstillet. Ruten tas da opp fra NordNesøy kl 1915. På grunn av rådende værforhold og mulig behov for alternativ seilingsplan, vurderes fremskyndet avgang fra Myken. Reisende bes derfor møte tidligere om bord, senest en halv time før oppsatt avgang kl 1335.»

2022 06 09 Tjongsfjord idrettslag

Torsdag 09.06 ca 17.45 blir det full aktivitet på Tjongsfjord gress
Tjongsfjord/Værangfjord mix G13 møter SMIL Engavågen
OG
Tjongsfjord mix G8 møter SMIL Engavågen mix… Se mer

2022 06 04 Tjongsfjord båtforening

Det er etter forespørsel fra medlemmer montert elbillader i Hamn. Dette er en "saktelader" som gir ca 4000W lading. Regler for bruk blir satt opp snart, men alt er basert på tillit om at bileierne selv organiserer bruken og betaler på vipps. Bileier må selv sørge for å få flyttet bilen når den er ladet. I første omgang er prisen kr. 100,- pr lading.

2022 06 11Skolerevy

Arrangement av Tjongsfjord Skolerevy
Tjongsfjord Skole
Offentlig · Alle på eller utenfor Facebook
ENDELIG revy i Tjongsfjord igjen! Denne gang er det Tjongsfjord Skolerevy, som presenterer en helt ny revy lørdag 11.juni.
Kjøp billett på: https://tjongsfjordskolerevy.hoopla.no/sales/974800471...

2022 LEDIGE STILLINGER I KOMMUNEN

Ledige stillinger i Rødøy kommune
I menyen til venstre, finner du ledige stillinger i Rødøy kommune.

For næringslivet: Dersom dere ønsker å få publisert ledige stillinger på denne siden, send utlysningstekst til postmottak@rodoy.kommune.no.

Utlyste stillinger:

Kommunale stillinger

- Miljøarbeider, Rødøya omsorgssenter
- Sykepleiere, Rødøya omsorgssenter
- Lærer, Rødøy skole
- Fagarbeider/assistent, Tjongsfjord skole
- Undervisningsstilling, Jektvik skole
- Undervisningsstillinger, Tjongsfjord skole
- Fagarbeider/assistent ved Rødøy SFO
- Pedagogisk leder, Nesøy barnehage
- Pedagogisk leder og barnehagelærer, Rødøy barnehage
- Styrer, Tjongsfjord barnehage
- Institusjonskokk/ernæringskokk, Alderstun omsorgssenter
- Sykepleiere, Alderstun omsorgssenter
- Ferievikarer, omsorgstjenesten
- Tilkallingsvikarer Tjongsfjord barnehage
- Kommuneleger, vikariat
- Tilkallingsvikarer renhold
- Tilkallingsvikarer hjemmehjelp

.

Sykepleier, 47 % fast stilling
Vi har en ledig stilling som sykepleier ved Rødøya omsorgssenter/hjemmestjenesten. Stillingen er 47 % fast.
For mer informasjon om stillingen, les utlysningsteksten her.
Søknadsfrist 20. juni 2022

Vi har en ledig stilling som sykepleier ved Rødøya omsorgssenter/hjemmetjenesten. Stillingen er 100 % fast.
For mer informasjon om stillingen, les utlysningsteksten her.
Søknadsfrist 20. juni 2022

Lærer ved Rødøy skole
Vi har ledig et vikariat som lærer ved Rødøy skole. Vikariatet er på 70 %, for skoleåret 2022/2023.
For mer informasjon om stillingen, les utlysningsteksten her.
Søknadsfrist 10. juni 2022

Fagarbeider/assistent ved Tjongsfjord skole
Vi har ledig 56 % stilling som fagarbeider/assistent ved Tjongsfjord skole. Stillingen er et engasjement for skoleåret 2022-2023.
For mer informasjon om stillingen, les utlysningsteksten her.
Søknadsfrist 10. juni 2022

Undervisningsstilling ved Jektvik skole
Vi har en ledig undervisningsstillling ved Jektvik skole. Stillingen er en 100 % fast stilling.
For mer informasjon om stillingen, les utlysningsteksten her.
Søknadsfrist 10. juni 2022.

Undervisningsstillinger ved Tjongsfjord skole
Vi har to ledige stillinger ved Tjongsfjord skole, ett 100 % vikariat og 20 % midlertidig stilling.
For mer informasjon om stillingene, les utlysningsteksten her.
Søknadsfrist 10. juni 2022

Fagarbeider/assistent ved Rødøy SFO, 2. gangs utlysning
Vi har en ledig stilling som fagarbeider/assistent ved Rødøy skole fra ca 18. august 2022.
Les mer om stillingen i utlysningsteksten her.
Søknadsfrist 10. juni 2022

Pedagogisk leder, Nesøy barnehage, ledig fra 15.08.2022
Vi har ledig stilling i Nesøy barnehage som pedagogisk leder i 100 % fast stilling.
For mer informasjon om stillingene, les hele utlysningsteksten her.
Søknadsfrist 10. juni 2022.

Pedagogisk leder og barnehagelærer, Rødøy barnehage
Vi har ledige stillinger i Rødøy barnehage som pedagogisk leder i 100 % fast stilling, og barnehagelærer i ett 60 % engasjement frem til 31.12.2022.
For mer informasjon om stillingene, les hele utlysningsteksten her.
Søknadsfrist 1. juni 2022.

Styrer ved Tjongsfjord barnehage
Vi har en ledig 100 % fast stilling som styrer ved Tjongsfjord barnehage.
For mer informasjon om stillingen, les hele utlysningsteksten her.
Søknadsfrist 1. juni 2022

Ferievikarer - omsorgstjenesten
Vi søker ferievikarer for sommeren 2022 til omsorgssentrene, i hjemmetjenesten og til boenhet for person med nedsatt funksjonsevne.
For mer informasjon, les hele utlysningsteksten her.
Søknadsfrist fortløpende

Tilkallingsvikarer Tjongsfjord barnehage
Vi har behov for tilkallingsvikarer i Tjongsfjord barnehage!
Arbeidstid er innenfor vanlig åpningstid, etter avtale med styrer. Avlønning etter ansiennitet. Det vil bli gitt opplæring.

Interesserte kan kontakte Tjongsfjord barnehage v/styrer Gitte for mer informasjon pr. telefon 75098055 eller 75098056 eller e-post gitte.fehsenfeld@rodoy.kommune.no, eller du kan kontakte Oppvekstetaten v/Randi Telnes på 75098025 eller rst@rodoy.kommune.no

Kommuneleger, vikariat
Vi har behov for legevikarer i vakante stillinger.
Utlysning finner du her.
Søknadsfrist: Løpende

Tilkallingsvikarer renhold
Vi har behov for tilkallingsvikarer for renholder ved rådhuset.

Arbeidstid er innenfor vanlig åpningstid, kl. 08.00 - 15.30. Avlønning etter ansiennitet, for tiden fra kr. 150,51 til kr. 203,18 pr. time. Det vil bli gitt opplæring.

Interesserte kan kontakte formannskapskontoret v/Ragnhild for mer informasjon, gjerne ved oppmøte, alternativt pr. telefon 75 09 80 11 eller e-post raas@rodoy.kommune.no

Tilkallingsvikarer hjemmehjelp
Vi har behov for tilkallingsvikarer hjemmehjelp i hele kommunen.
Arbeidstid er vanlig dagtid, mellom kl. 08.00 - 15.30. Avlønning etter ansiennitet, for tiden fra kr. 140,36 til kr. 186,66 pr. time. Det vil bli gitt opplæring.

Interesserte kan kontakte helse- og omsorgskontoret for mer informasjon, pr. telefon 75 09 80 63, pr. e-post ann-may.olaisen@rodoy.kommune.no, eller direkte til Alderstun omsorgssenter (for fastland) på telefon 75 09 80 29, eller Rødøya omsorgssenter (for øyene) på telefon 75 09 89 72.

2022 mai

2022 05 13 KAOS I SENTERPARTIET, må svarlistes neste valg

Det skjer og kommenteres på Lurøy/Rødøy innland og i Rødøy kommune.
Harry Pedersen

Den innbitte kampen for og i mot helsehus / hovedlegekontor I Jektvik har ført til både resignasjon, mange lange gruppemøter og intern splittelse, i Rødøy kommunestyre sine grupper.

Sitat fra Rana Blad 2.mai.
-Til orientering gikk Henriette Blix (Sp) over fra opposisjonen til posisjonen omtrent et halvt år etter valget.
– Vi var ikke like enige lengre, så da var det bedre å gå over selv om jeg fremdeles sitter for Sp. Jeg byttet gruppe og er sammen med Ap/KrF, sier Blix til Rana Blad.

Henriette Blix, Jektvik ( valgt for Sp), erkjenner at hun allerede i 2019 trakk seg fra opposisjonen, og gikk over til posisjonen (Ap/ Krf), etter indre uenighet i Rødøy Sp. I påfølgende kommunestyremøter hvor Thomas Hoff ( også han valgt for SP) har møtt som vara, har det vist seg at også hans stemmegivning avgis til fordel for posisjon (Ap/ Krf)

Ved samme anledning som Henriette Blix beskriver, "kastet" Sp leder Sindre Stordal fra seg ledervervet, og da ingen tok over videre leder -og rapporteringsansvar til Valgnemda, så opphørte Rødøy Senterparti. Stordal satt da også som nestleder i Nordland Senterparti, og så det som utfordrende å få restartet partiet.

I 2021, etter mye misnøye med Ap/KrF prioriteringer innenfor helse og omsorg (spesielt for omsorgstjenester i Øresvik), gikk Siv Tove Hansen ( valgt for Ap/ Krf) ut av posisjonen og følger nå opposisjonens stemmegivning.
https://www.ranablad.no/alle-ville-stotte.../s/5-42-975945
Skjermdump fra nettside Rødøy kommune

2022 05 25 Fergeaksjonen

Fergeaksjonen: Forøy-Ågskardet og Jektvik-Kilboghamn
Brev sendt til Nordland Fylkeskommune, Ordførere i Rødøy og Meløy og aviser.
Gruppa som har jobbet med dette brevet er:
Elin Danielsen
Arne Martin Aag
Trude Hansen
Kjell Øyvind Tømmervik Ågskardet, 25.05.2022
Fergeaksjonen Forøy-Ågskardet og Jektvik-Kilboghamn
v/Elin Danielsen
Ågveien 45
8184 ÅGSKARDET
Nordland Fylkeskommune
Samferdselsavdelingen
Prinsens gate 100
8048 BODØ
ANGÅENDE FERGESAMBANDENE
FORØY-ÅGSKARDET OG JEKTVIK-KILBOGHAMN

Den 18. mai ble det avholdt Folkemøte på Ågskardet hvor Ordførere fra Rødøy og Meløy, politikere, representanter fra Grendelagene og befolkning var til stede for å diskutere utfordringene angående disse fergesambandene.
Våre samband er unike og spesielle på flere måter.
Begge sambandene er gjennomfartsårer for Kystriksveien og er derfor samband som har høy årlig trafikk av både befolkning, transport, pendlere og turister. Vi vil med dette påpeke flere utfordringer på mange felt på disse sambandene.

JOBB OG NÆRINGSLIV
I særdeleshet sambandet Forøy-Ågskardet blir brukt veldig mye av pendlere.
Fergeturen tar bare 10 minutter og da er det naturlig at arbeidskraft brukes på begge sider av sambandet.
De siste årene har statistikken over reisende i dette sambandet økt mye, selv under pandemien. Selv om statistikken har økt, har vi likevel blitt tildelt en ferge som kun tar 30 PBE i 9 måneder i året. I 3 måneder på sommeren har vi en ferge som tar noen flere biler, men da reiser det også så mange turister at vi har fått store utfordringer med å komme oss til og fra jobb.
Vi vil takke Nordland Fylkeskommune for at de nå har innført helårlig pendlerfil som er til stor hjelp for de som pendler til og fra jobb hver dag.
Ferga har for liten kapasitet til å få med alle bilene flere ganger om dagen.
I løpet av arbeidsdagen brukes ferga mye til å kjøre ut varer og for å reise på oppdrag og møter på jobb. Når da de ansatte blir stående i fergekø og ikke får være med ferga, koster det arbeidsgiverne store summer i lønninger og ikke minst at de ikke får utført jobbene som skal gjøres.
Både i Rødøy og Meløy er det store planer om utbygginger og etableringer av nye bedrifter som trenger mange arbeidstakere.
Blant annet er Rødøy den kommunen som er størst innen oppdrett i Nordland.
Da sier det seg selv at det er stort behov for arbeidskraft.
Mange av planene til bedriftene er blitt satt på vent på grunn av samferdselen.
Veldig mange næringer i området vårt sliter nå enormt med å skaffe arbeidstakere. Det gjelder både butikker, reiseliv, snekkere, helsevesen og i skole, barnehage og kommunale stillinger i tillegg til det private markedet.
Ungdommene våre utdanner seg til yrker vi har behov for, men de kommer ikke hjem etter endt utdanning og årsaken de oppgir er ene og alene samferdselen i området.
Vi har også mange som jobber på fiskebåter og i Nordsjøen.
Disse kommer med fly til Bodø på ettermiddag/kveld og kan bruke rutegående buss til Forøy.
Men sistetur kl 00.20 er fjernet alle dager unntatt fredag. Dette gjør at de får en ekstra reisedag på grunn av rutekutt fra Nordland Fylkeskommune.
Vi har også mange i helsevesenet som pendler på jobb og slik rutene er lagt opp nå, må mange av dem vente 45-50 min etter at de er ankommet jobb før vakta deres begynner.
Ville dere dratt 3 kvarter tidligere på jobb og satt dere i bilen utenfor jobb til dere skulle begynt å jobbe?
Vi trenger en ekstra fergetur mellom kl 06.05 og 07.40 for at rutetidene skal kunne passe for de som pendler på jobb.
Vi må ha en større ferge hele året.
Siste tur fra Forøy kl 00.20 må gjeninnføres alle dager i uken.
Regulariteten på morgenen må tilpasses bedre arbeidslivet.

HELSE
De fleste innbyggerne på Ågskardet har fastlege på Engavågen og store deler av befolkningen i Jektvik, Tjongsfjord og Ågskardet reiser til Bodø for sykehustimer. Likeså er det med tannlege, spesialisthelsetjeneste, kiropraktor osv.
På grunn av både beliggenhet og når på dagen man får time, kan det være svært vanskelig og tidkrevende å benytte annen transport enn ferga.
Når da ferga er altfor liten og man ikke vet om man kommer seg med den turen man har planlagt, fører det ofte til at man kommer for seint til planlagt time.
Vi må ha en større ferge hele året
Mulighet for forkjørsrett ved timer hos helsevesenet.

SKOLE OG UTDANNING
Våre skoleelever må reise bort og bo på hybel når de er 15-16 år gamle.
Det er mulig å pendle fra hjemmet og dra med buss på morgenen, men fergeruta er ikke tilpasset bussen på morgenen, slik at de får en ventetid på 45 minutter før bussen kommer.
Regulariteten på morgenen må tilpasses bedre bussrutene.

KULTUR OG FRITID
Vår nærheten til Glomfjord, Ørnes og Bodø gjør at vi deltar på mange fritids- og kulturtilbud.
Vi har mange fotballag som reiser bort for å spille bortekampene sine og mange som kommer for å spille fotball.
Siden kapasiteten er så liten på fergene, må man passe på at bilene har med mest mulig spillere, så selv om foreldre og besteforeldre gjerne skulle vært med, kan man ikke ta sjansen på at man ikke blir med ferga ene eller andre veien fordi ferga er full.
Vi har også opplevd at bortelag avlyser kamper her på grunn av at de frykter å ikke komme seg til og fra på grunn av at ferga er full.
Vi ønsker også å delta på konserter, kino og andre arrangementer som foregår på kveldstid, men siden sistetur er fjernet alle dager unntatt fredag, har dette blitt umulig for oss.
Hvis vi drar på en konsert med Halvdan Sivertsen i Meløy Kulturhus en lørdag kveld, må vi reise oss å gå før avslutningsnummeret.
Da stopper Halvdan mitt i sangen og lurer på om vi synes konserten var så dårlig at vi ikke vil høre avslutningsnummeret?
Nei, må vi svare. Nordland Fylkeskommune har bestemt at vi ikke får lov til å være oppe lenger på en lørdagskveld enn kl 22.20, for da går siste ferga hjem. Derfor må vi dra før avslutningsnummeret.
Vi må ha en større ferge som får med bestemor som vil på fotballkamp og en ferge som går på kvelden slik at vi får høre Halvdan Sivertsen synge avslutningsnummeret sitt.

TURISME
De siste årene har reiselivsnæringa gjort en enorm jobb, slik at området nå er veldig attraktivt for turistene og antallet som kommer er økende for hvert eneste år. Det gjør at kapasiteten på fergene blir sprengt.
Vinterturisme er økende og det gjør at det reiser flere turister, også på vinteren.
Nordland Fylkeskommune har bestemt at det ikke skal være servering på fergesambandet Jektvik-Kilboghamn i år, så turistene og befolkningen får ikke mat når de kommer på ferga som tar ca 1 time.
Dette vet ikke turistene før de kommer, så da har de allerede fått et negativt inntrykk av Helgelandskysten.
Da hjelper det ikke at turistnæringa har gjort jobben sin, når Nordland Fylkeskommune ikke har gjort sin jobb.
Vi må ha servering av mat på fergesambandet Jektvik-Kilboghamn

ANDRE ÅRSAKER
Vinterstid er disse 2 fergesambandene eneste reisevei når Saltfjellet er stengt.
Da blir det svært mye tungtransport som reiser her.
De tar så stor plass på ferga at svært få biler kan være med ferga.
Fra 1. juli blir fergesambandet Jektvik-Kilboghamn gratis og det vil føre til enda flere reisende.
Det vil føre til at det blir et enda større trykk på fergesambandet Forøy-Ågskardet og vil dermed gjøre det enda vanskeligere å få være med ferga.
Nordland Fylkeskommune har fjernet tidligturen fra Forøy kl 5.40 på morgenen, slik at det ikke er mulig å komme seg videre med første ferge fra Jektvik på morgenen.
Med all respekt å melde:
Det er ikke Nordland Fylkeskommune som vet best når ferga bør gå.
Det er Ordførerne i kommunene Rødøy og Meløy som vet best hva innbyggerne deres har behov for.
Lytt på dem og vi vil få en samferdsel vi kan være fornøyde med.
Vi er klar over at det vil medføre et ekstra skift på fergesambandet Forøy-Ågskardet, men vi har faktisk et fergesamband vi betaler for og da skulle det brått mangle at ikke ferga skal være stor nok og gå når vi har behov for det.
Det er i distriktene verdiene skapes og vi kan garantere at vi produserer enorme verdier som resten av landet har bruk for.
Det hadde nok blitt vanskelig å plassere fiskeoppdrettene, industrien og landbruket i Storgata i Bodø.
PBE som Nordland Fylkeskommune opererer med, er ikke tilpasset størrelsen på bilene vi har.
Våre biler skal romme gubbe, kjerring, barn, varer og bagasje når vi er ute og reiser.
Den størrelsen på PBE som Nordland Fylkeskommune opererer med, kan i beste fall sammenlignes med en bitteliten elbil som man kjører i byene eller en gammel Lada fra Russland.
Det vil si at når ferga stables veldig godt, kan den ta med ca 20 personbiler av den størrelse vi har på bilene.

OPPSUMMERT
Vi må ha en større ferge i sambandet Forøy-Ågskardet hele året
Første og siste tur på fergesambandet Forøy-Ågskardet må gjeninnføres
Forkjørsrett på ferga ved helsereiser.
Regulariteten på ferga må tilpasses pendlere både på morgenen og på ettermiddagen og legge inn flere turer enn i dag.
Det må serveres mat på fergesambandet Jektvik-Kilboghamn
Vi MÅ få forutsigbarhet i disse to fergesambandene.
Det er sterkt nødvendig for både befolkning, arbeidsliv, helse og turisme.
Vi ber om at disse innspillene blir behandlet som sak hos Nordland Fylkeskommune snarest og ber om tilbakemelding på NÅR dette vil skje.
Mvh
Fergeaksjonen Forøy-Ågskardet og Jektvik-Kilboghamn
Kopi:
Ordfører i Meløy
Ordfører i Rødøy

2022 05 17 Myken

Julie Luneborg
17 MAI PROGRAM
Det blir bobler, dans og quiz på øyas nasjonaldagsfeiring – og selvfølgelig tog!
KL 12: Toget starter ved skolen
Vi går fra skolen – og første stopp er innom Brønnøypæl der vi feirer det nye kaiet med en svingom på øyas nye dansegulv
Videre opp til minnestøtten der vi synger ‘Ja, vi elsker’ og Magnus Sigurd Mathisen holder årets 17. mai-tale ❤️
KL 14: Lunsj på skolen
Hege Udbye dekker opp til trivelig lunsj på skolen – og Hårek M Hansen står for underholdning med årets første quiz!
Hege har funnet både store og små flagg som kan lånes ut til toget – og har noen bobler på lager for de som vil ta seg et glass før toget starter.
Vel møtt til feiring ☀️❤️

2022 05 13 RANA NO - MELFJORDVEIEN

Melfjordvegen åpnet i kveld.

Fylkesvei 7370 Melfjordvegen er nå åpnet. Dette melder Vegtrafikksentralen nord klokken 19:25 fredag kveld.

Veien ble vinterstengt 15. desember 2021, og har altså nå vært stengt i knappe måneder.
Forrige vintersesong ble Melfjordveien vinterstengt mandag 30. november 2020 og åpnet igjen den 24. april 2021. Dette er det tidligste veien både har stengt og åpnet, de siste sesongene.
I 2019-2020-sesongen var veien over Melfjellet stengt fra 2. desember 2019 til 5. juni 2020. Dette er den seneste sommeråpninga innenfor de siste årene. I 2018-2019-sesongen ble veien stengt den 23. desember, og var da stengt frem til 16. mai.
Selv om denne "sommervegen" nå er åpnet, så minner Vegtrafikksentralen nord om at det kan være småvinterlige forhold i høyden, og advarer mot at veien over Melfjellet kan være glatt.

2022 05 02 Sørfjorden i Rødøy

Basecamp Helgeland
Vi minner om påmelding til hinderløpet Helgelands Råeste i morgen 2.mai kl.09.00.
Vi har begrensede plasser i hver klasse, så her gjelder det å være tidlig ute.
Helgelands Råeste
Dato: 13.august
Sted: Sørfjorden i Rødøy, Basecamp Helgeland.
Pris: 750kr per lag
Hinderløpes gjennomføres i lag på 3 stykker, hvor alle deltar fra start til slutt. Årets løype er oppgradert, forbedret og litt mer krevende enn i fjor. Den krever dermed godt samarbeid for å kunne gjennomføres. Den består av hinder hvor man blir nødt til å krype, kravle, løpe, balansere, over, under, bære tungt, bli våt og skitten. Løypa går i variert terreng med skog, gjørme, vann og grus og har en lengde på ca 7km.
Det vil kåres vinnere i hver klasse.
Aldersgrense er 17 år, men hvert lag kan ha med én deltaker mellom 15-17år.
Hver deltaker får hver sin t-skjorte, og lett mat etter gjennomført løp.
Påmeldte deltakere kan endres etter påmelding.
Spør oss gjerne dersom du har spørsmål ang påmelding eller løpet.

2022 april

Arrangement av Henning Bang

Arrangement av Henning Bang
Tjongsfjord
Offentlig · Alle på eller utenfor Facebook
Trykk "Skal" på arrangementet for å holde deg oppdatert på billettslipp
Dørene åpner: 19:00
Showstart: ?
Alder: 18år
Pris: 200kr
Ja, nei, nå kødder jeg faen ikke. Jeg (Henning) kommer hjem til Tjongsfjord i sommer og har veldig lyst å gjøre en time med stand up (kanskje mer hvis stemninga er god). Gjør deg klar for rent gull og live pute-tv når jeg kommer for å teste splitter nye tekster og levere legendariske vitser. Showet er et testshow som forhåpentligvis skal bli til et ferdig soloshow en gang i framtiden. Så ta turen, ta deg en øl og se stand up
hjemme i Tjongsfjord!
(Med forbehold om alt)

NB: SVÆRT begrenset antall billetter

NB EPILOG: FULLBOKKET ETTER 10 MINUTTER BLIR DET SAGT.

2022 04 20 Råkk kafe

Råkk Kafé
Kjære kafegjester.
På grunn av store helseutfordringer hos oss og mangel på bemanning, ser vi oss dessverre nødt til å stenge kafeen inntil videre.
Vi har søkt etter bemanning i 1,5 år, men det ser ut til at det er svært vanskelig å skaffe.
Helseutfordringene våre er ikke av forbigående art og da blir det umulig for oss å drifte alle avdelinger i vårt firma.
For at kafeen skal kunne åpne igjen, må vi få på plass bemanning som kan lage maten og jobbe selvstendig på kjøkkenet uten oss. På grunn av skjenkebevilling må disse personene være over 20 år.
Vi vil fremdeles ha campingen og overnattingsrommene åpne og serve disse med frokost og middag som før.
Garnbutikken vil få egne åpningstider fra og med neste uke.
Vi vil fortsette å jobbe med de andre avdelingene i vårt firma og også noen nye prosjekter.
Dette sitter langt inne og vi vet at dette vil bli et stort savn for mange, men vi ser dessverre ingen annen utvei, da alle andre muligheter er blitt prøvd.
Mvh
Elin & Trygve

2022 04 14 Ågkardet Meløy

Oppslagstavle i Rødøy
Ann-Ragnhild Holmefjord Krogh
Bli med på spleisen
Angell Marina er ei lita båtforening med 17 medlemmer. Vi holder til på Ågskardet i Meløy. I tillegg til Kai -og bryggeanlegg eier foreningen også bygget, som historisk sett har vært bl.a. Arne Angell Ass. Landhandel og anløp for lokalbåten. Dette kaller vi nå for Bryggehuset og er et nydelig sted med fantastisk utsikt over fjorden.
Medlemmer i Angell Marina har lagt ned en enorm dugnadsinnsats siden juni 2019, for å sette bygget i stand igjen. Foreningen har ikke mottatt noen form for økonomisk støtte til dette prosjektet.
Bryggehusets klubb -og forsamlingslokale skal driftes utelukkende ved hjelp av dugnad og frivillig innsats, til beste for alle i området, vi gjør dette både for å ta vare på bygget, til å skape verdier i bygda og for å få en inntekt til foreningen slik at vi kan ta vare på kai og bryggeanlegg.
Vi håper at både privatpersoner, bedrifter lag og foreninger, vil benytte seg av muligheten til å bruke bygget til alt mulig, som f.eks sammenkomster som bursdager, konfirmasjon, møter, kurs, osv osv.
Alt dette i vakre og historiske omgivelser.
Snart kan vi endelig åpne og ønske befolkningen velkommen i det nye flotte lokalet. Med den begrensede økomomien som foreningen har, håper vi på å få samlet inn penger for å kjøpe inn nødvendig dekketøy, bord og stoler.

2022 04 10 Myken

Myken-nytt
Åpningstider hos Myken Handel i påsken
Man-ons: 13-15
Skjærtorsdag: Stengt
Langfredag: Stengt
Påskeaften: 11-14
Påskedag: Stengt
2. påskedag: Stengt

2022 04 05 Flykninger

Flyktninger i Rødøy
samhold.jpg - Klikk for stort bilde
Rødøy kommune har vedtak om å bosette flyktninger. Vi kan tilby bosetting til fem familiegrupper, inntil 25 personer, i kommunale boliger i Skolebakken i Kila, Tjongsfjorden. Dette er i gangavstand til blant annet skole, barnehage, legekontor og helsesykepleier.

Det er IMDi som fordeler flyktninger som har fått innvilget asyl, og som skal bosettes ute i kommunene. Så langt har vi ikke fått noen beskjed om når vi kan forvente at det kommer flyktninger for å bosette seg her.

Det kan også komme flyktninger til kommunen som ikke har fått vedtak om bosetting i kommunen fra IMDi, og som bor privat. Det er viktig at disse kontakter Politiet for å bli registrert i landet, om de ikke allerede har gjort det.

Flyktninger som ønsker å bo privat, enten fordi de finner en bolig de ønsker å bo i selv, eller som et alternativ til plass i asylmottak eller akuttinnkvartering, må henvende seg til UDI. Rødøy kommune har ikke avtale om selvbosetting, eller midlertidige alternative mottaksplasser.

Vi er godt forberedt, og skal ta imot alle som kommer hit på en best mulig måte. Alle skal få det tjenestetilbudet som forventes, innen rimelig tid. Helt fra starten vil de som oppholder seg i kommunen få nødvendig hjelp til det aller viktigste, som mat og legehjelp. Så skal barn raskt få plass i barnehage og skole, og voksne skal få introduksjonsprogram og språkopplæring så de kan komme raskest mulig ut i jobb.

Mange ønsker å hjelpe flyktninger. Her er noen aktuelle statlige nettsteder hvor en finner mer informasjon, også på flere språk. Mange av de som kommer til Norge fra Ukraina har tilgang til smarttelefoner og internett. Henvis gjerne også flyktninger du er i kontakt med til disse sidene:

Politiet – krigen i Ukraina.

UDI – for deg som ønsker å hjelpe flyktninger fra Ukraina.

IMDi – hjelpe flyktninger.

Helsenorge – helsehjelp for asylsøkere og flyktninger i Norge.

NAV – krigen i Ukraina og ytelser fra NAV.

Kontakt Rødøy kommune på 75 09 80 00, eller postmottak@rodoy.kommune.no om du eller de flyktningene du er i kontakt med lurer på noe som ikke finnes på de statlige nettsidene, eller som gjelder lokalt her. Vi kan være behjelpelige på flere språk, og vil henvise videre til de tjenestene som kan svare på de enkelte spørsmålene.

Sist endret 05.04.2022

2022 mars

30 03 2022 Gjerøy

Lyngvågen Kafé

Hei Folkens!! Grunnkurs i Kajakk på Gjerøy!
Rett Kjøl AS ved Sigurd Shultz kommer til oss lørdag 23. - søndag 24. juli 2022.
Kl 10.00 begge dagene.
Pris kr. 2.750,-.
Beskrivelse:
NPF´s Grunnkurs i Kajakk for de som har eget utstyr, med Nord-Norges representant i Padleforbundets Teknisk Komite Hav.
Sigurd Schultz / Rett Kjøl AS har også ledet internasjonal ekspedisjon på Grønland, samarbeider med Børge Ousland, Randi Skaug, Forsvarets Operative Hovedkvarter og Kirkens Bymisjon. Hans spennvidde sikrer unik Trygghet & Trivsel.
På dette Grunnkurset over ca 15 timer, introduseres du til kajakk og utstyr, og får gjennom artige praktiske øvelser lære å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg blir dere kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser,
Effektiv manøvrering av kajakken og fryd på tur setter vi av raust med tid for.
Kurset gir NPF´s Våttkort med tilhørende oblat. De påmeldte vil før kurset få fyldig orientering om innhold i kurset, matbehov og påkledning.
Vi tar flotte bilder av dere som vi deler på mail, etter kurset.
Fryd garantert!
Påmelding til Lyngvågen Kafé, Jim på telefon 959 29 147
Maks 6 plasser!

1922 03 11 Rødøy kommune

Informasjon om jod ved atomuhell
Alle landets kommuner er bedt om å gjennomgå rutiner for utdeling av jod ved atomuhell i forbindelse med krigen i Ukraina. Rødøy kommune har et kriselager med Kaliumjodid Recip 65 mg nok til kommunens innbyggere under 18 år og til gravide og ammende.

Kommunen distribuerer jod-tabletter ut fra følgende steder:

Myken Handel
Nesøy skole og Nordnesøy barnehage
Anniken Heen, Storselsøy
Selsøyvik Handelssted
Gjerøy skole
Rødøy skole, Rødøy barnehage, Rødøya omsorgssenter og legekontoret på Rødøy
Tjongsfjord skole, Tjongsfjord barnehage, legekontoret i Kila, Alderstun omsorgssenter og Rødøy rådhus
Jektvik skole og Jektvik barnehage
Roger Storeng, Melfjordbotn
Sørfjorden Dagligvare
Øresvik skole
Ved en krise på dagtid, vil barna få jod utdelt gjennom skolen og barnehagen. Tabletter til den øvrige befolkning vil bli utdelt ved eventuell krise fra overnevnte steder.

Skulle dette bli aktuelt, vil kommunens innbyggere bli informert på SMS. I tillegg vil det bli lagt ut informasjon på kommunens hjemmeside.

Det er ikke aktuelt å dele ut tabletter fra kriselageret før et atomuhell har skjedd. Alle husstander med personer under 40 år, gravide og ammende, anbefales å ha jod lagret i hjemmet. Det anbefales derfor å kjøpe dette inn etter hvert som butikker og apotek igjen får tabletter inn på lager.

Les mer om anbefalinger rundt jod, produktene og dosering av de ulike produktene på nettsiden til Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA).

2022 03 17 Myken

Tuva Karoline Bohne Sætnøe
Myken-nytt
Vi trenger fortsatt folk til Fiskebruket i sommer. Supert om så mange som mulig kan dele slik at vi finner nye stjerner til en ny fantastisk sesong på Myken!
Vi søker nøkkelpersoner til å drive en restaurant på en liten øy på Helgelandskysten i sommer.
32 kilometer fra nærmeste fastland midt ut i havgapet finner du Myken, et lite fiskevær rett vest for Svartisen i Rødøy kommune på Helgeland. Myken er et levende lokalsamfunn, men også kjent som samfunnet som går mot strømmen. Med kun 9 fastboende har det blitt kjent for sitt Whisky destilleri, god mat og unike overnattingssteder. Her kan du nyte kunstutstillinger, konserter eller rett og slett bare være og la roen senke seg
Fiskebruket ligger i 2 etasje over Myken Destilleri - verdens første arktiske whisky destilleri, med utsikt utover sundet og over til Myken Fyr. Det er en liten restaurant med drøyt 50 sitteplasser som holder åpent i 3 måneder fra juni til og med ut august og du/dere vil være ansvarlige for den daglige driften i form av bestilling av varer, tilberedelse av mat og servering. Dere kan gjerne være et par eller vennepar, men erfaring fra bransjen er et krav og du/dere må være ansvarsfulle, løsningsorienterte, serviceinnstilte, ha kunnskap og interesse for både mat og drikke og ikke minst, ha eventyrlyst og masse stå på vilje.
Restauranten er en del av Foldenbanden som eies og drives av mesterkokk Stian Floer. Foldenbanden har en tydelig profil hva gjelder mat og drikke hvor bærekraft og kortreist er viktige nøkkelord. Med havet som nærmeste nabo vil menyen i all hovedsak baseres på det som fiskes i havområdene rundt øya. Du vil ha et tett samarbeid med lokale fiskere og bønder og få et unikt innblikk i en verden hvor man lever på naturens premisser.
Helgelandskysten er videre kjent for sin flotte natur. Her kan du gå toppturer, fiske, dykke og nyte midnattssolen på kritthvite strender.
Vi kan tilby god oppfølging, et apparat rundt deg/dere som vil stå for det administrative, konkurransedyktig lønn, losji og ikke minst et minne for livet.
Drømmer du om å drive en restaurant, er eventyrlysten og har lyst på en annerledes sommer i vakre omgivelser tett på naturen er dette jobben for deg.
Vi ses på Myken!

2022 03 14 Flykninger

Rødøy kommune ønsker å ta imot og bosette flyktninger fra krigen i Ukraina
Publisert 14.03.2022
Formannskapet i Rødøy tar sterk avstand fra Russlands brutale, militære angrep på Ukraina. Angrepet er et alvorlig brudd på folkeretten og får svært dramatiske konsekvenser for befolkningen i Ukraina, spesielt barn og unge. Millioner av mennesker er ifølge FNs høykommisær for flyktninger drevet på flukt fra hjemmene sine og fra landet sitt.

Alle kommuner i Norge ble av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, IMDI, bedt om å kartlegge kapasitet og tilgjengelighet for rask bosetting av flyktninger innen 10. mars.

Formannskapet i Rødøy ønsker å legge forholdene til rette for at flyktninger fra krigen i Ukraina kan komme til kommunen. Ut i fra kartlagt kapasitet har formannskapet vedtatt at kommunen kan ta imot og bosette 25 flyktninger. Formannskapet er innforstått med at dette antallet må justeres opp dersom situasjonen tilsier det.

Har du ledig bolig?

Med tanke på økt kapasitet for midlertidig innkvartering (mottak) og varig bosetting (boliger) oppfordrer formannskapet eiere av private boliger/lokaler om å ta kontakt med kommunen, så snart som mulig.

Har du ledig bolig eller lokale til dette formålet, vennligst kontakt postmottak@rodoy.kommune.no eller på telefon 750 98 000.

Særutskrift f.sak: 017/2022 Bosetting av flykninger

Arkiv

2022 03 10 Gigante Rødøy

Harry Pedersen
Administrator
Gigante Rødøy søkte først om et landbasert anlegg innenfor rammer og regelverk. Nå endres søknaden, og nye påvirkninger - og konsekvenser vil oppstå. De "frykter ikke lokale reaksjoner"
Per Eidsvåg skriver i gruppen " Bevar Feøya" og "Bevar Fleinvær" :
Gigante Salmon er nå i gang med planlegge en UTVIDELSE av prosjektet som de nylig fikk godkjent i Rødøy kommune av Nordland fylkeskommune. Utvidelsen består i å bruke 250 000 m2 stein til å fylle ut i sjøen slik at øker landarealet med 16.7 dekar, eller nærmere 3 fotballbaner. Mengde stein er enormt med tanke på at det anslås at ny flyplass i Bodø vil kreve minimum 500 000 m2. Da dette anlegget ble godkjent skrev de følgende : "Konsekvensutredningen viser at anlegget i liten grad vil få negative konsekvenser for omgivelsene for alle miljøfaglige forhold. Det vil derfor ikke være behov for avbøtende tiltak." Bakgrunnen for utvidelsen er at det nye prosjektet krever mye mer landareal enn de i utgangspunktet hadde planlagt. De ser nå at konseptet IKKE gir konkurransedyktige produksjonskostnader, slik jeg har beskrevet tidligere. Dette er etter min vurdering en lokalisering som aldri burde ha vært tillatt i forhold til intensjonene bak landbasert oppdrett. Mulighetene for å bygge industrielle anlegg, som gir gode muligheter til sirkulære løsninger og synergieffekter krever store arealer og nærhet til strategisk infrastruktur. Det kan ikke Salmon Gigante få på sine anlegg ved å lokalisere de til perifere holmer og øyer. At de nå vil bruke 250 000 m2 stein til å fylle ut på Lille indre Rossøy, sier også hva de må gjøre på et eventuelt anlegg på Feøy i Gildeskål. Statsforvalteren i Nordland skal behandle dette som en utslippssøknad, og ser nok ikke at hele konseptet har store svakheter. Søknaden er et signal om at også Feøyprosjektet vil bli utvidet.
https://www.intrafish.no/.../gigante-salmon.../2-1-1165410

Harry Pedersen
Forfatter
Administrator
Hva er dagens status. re.Oppslag fra okt.21.
Derfor har Rødøy kommune påtatt seg rollen å formidle kontakt med dem som måtte være interessert i å bruke utsprengt masse.
– Vi har registrert veldig stor interesse, i hovedsak handler det om utfylling i sjø, sier Kristian Moen i Rødøy kommune.
Ifølge kommunen vil Gigante Salmon være behjelpelig med finansiering og søknader om tillatelse.
¤ Selsøyvik Lokalforening og Gjerøy Lokalforening har søkt Kystverket om tillatelse til å anlegge veiforbindelse mellom kretsene Rangsundøy og Gjerøy.

2022 03 10 Tjongsfjord grendelag

Trude Hjulstad Hansen
Administrator
Tjongsfjord grendelag har holdt konstituerende møte 22.02 22.
Nytt styre er
Trude Hjulstad Hansen , leder
Nils-Johan Urskog , nestleder
Camilla Andrea Jenssen , sekretær
Sofie Ellefsen Kvalvik, styremedlem
Ann Ann-Helen Kvalvik , styremedlem.
1.vara Raymond D. Jensen
2.vara Dagfinn Kleftås.
Neste møte holdes 16.mars.

2022 03 06 Støtt i Meløy

STØTT
RESTAURANT GAMMELBUTIKKEN TRENGER FISK
Vi skal henge 4000 kg torsk som skal bli tørrfisk og boknafisk. Dette gjøres nå i mars.
Vi mobiliserer for mye gjester i kommende sesong og har nå høy booking aktivitet. Vi kjøper både torsk, sei og kveite. Er du fisker ta kontakt med oss. Det er også interessant hvis noe kan fraktes fra Rødøya, Bodø eller Lofoten.
Vi har kjøpetillatelse hos Råfisklaget og utsteder sluttsedler.
Fint om du kan hjelpe oss å dele

2022 03 04 Rødøyløva historielag

Malin Arntsen
Administrator
Innkalling til årsmøte i
Rødøyløva historielag 2022
lørdag 12. mars kl. 15.00 på kafe Løva
Sakliste
Åpning ved leder
Sak 1 Konstituering
- Valg av møteleder og referent, samt to personer til å undertegne å protokollen
- Godkjenning av sakliste
Sak 2 Styrets årsberetning
Sak 3 Godkjenning av årsregnskap
Sak 4 Galleriet i kafeen, erfaringer og videre vei
Sak 5 Prosjekt Raudeyar
Sak 6 Prosjekt naust
Sak 7 Valg
- Valg av leder
- Valg av to styremedlemmer
Sak 8 Eventuelt
VELKOMMEN
Rødøy, 1.mars 2022
Terje Wold
leder

2022 03 01 Myken

2022 03 06 Støtt i Meløy

Myken Destilleri er her: Myken Destilleri.
Myken, Nordland·
nytt slipp! to nye utgaver av Myken Arctic Single Malt kommer på polets tilleggsutvalg, onsdag 2. mars.
Bådin Stout Intervention 2022 er et gjentagende samarbeid med våre bryggerivenner Bådin. Lagret på 1st fill ex-bourbon 200L fat i nov 2017, etterlagret på samme type fat som først har inneholdt Myken whisky, deretter Bådin Myken Stout.
Kystkvinnen 2022, lagret på 40 L ex-bourbon. fylt på fat 8. mars 2016 og kun 69 flasker tilgjengelig for salg.
Kystkvinnen er forøvrig «søster» av en tidligere utgave som kom ut i september i fjor, nemlig Sabotør #1. bestående av urøkt sprit produsert i samme batch, fylt på samme type tønne (ex-bourbon 40L), på samme dag.
dere får tak i begge utgaver på tilleggsutvalget, det betyr at dere må kontakte deres lokale vinmonopol – som bestiller flaskene for dere.
// new release Wednesday March 2.
not only one, but two new editions of Myken Arctic Single Malt.
Bådin Stout Intervention 2022.
matured first in 1 st fill exbourbon 200 L casks since November 2017, then finished in exbourbon casks that has first been filled with Myken whisky, then Bådin Myken Stout by @baadin.
Kystkvinnen 2022.
matured in exbourbon 40 L cask since 8th of March 2016. only 69 bottles available.
#mykenwhisky
#mykensinglemaltwhisky #singlemalt #singlemaltwhisky #newrelease #bådinstoutintervention2022 #kystkvinnen

2022 februar

Malin Arntsen
Administrator
Innkalling til årsmøte i
Rødøyløva historielag 2022
lørdag 12. mars kl. 15.00 på kafe Løva
Sakliste
Åpning ved leder
Sak 1 Konstituering
- Valg av møteleder og referent, samt to personer til å undertegne å protokollen
- Godkjenning av sakliste
Sak 2 Styrets årsberetning
Sak 3 Godkjenning av årsregnskap
Sak 4 Galleriet i kafeen, erfaringer og videre vei
Sak 5 Prosjekt Raudeyar
Sak 6 Prosjekt naust
Sak 7 Valg
- Valg av leder
- Valg av to styremedlemmer
Sak 8 Eventuelt
VELKOMMEN
Rødøy, 1.mars 2022
Terje Wold
leder

2022 02 28 Melfjordbotn

Roger og andre sitter uten dekning i Melfjordbotn: – Den forsvant samtidig med at krigen i Ukraina startet
Roger og andre sitter uten dekning i Melfjordbotn: – Den forsvant samtidig med at krigen i Ukraina startet
28.02.22 18:00
Viktor Leeds Høgseth
For abonnenter
Roger Arnfred Storeng og naboene i Melfjordbotn er fortvilet. De føler seg avskåret fra resten av omverdenen etter at mobildekningen ble borte torsdag.
– Satellitten kom ut av drift da krigen starta tidlig torsdag morgen. Det er helt uvisst når vi kan få forbindelsen tilbake og vi er minimum fem her som er mer eller mindre avskåret fra omverdenen. Vi har et Ice-modem, til nød, men signalet er så dårlig at det kun kan brukes til å sende sms. Vi har en satellitt-telefon vi kan bruke hvis vi trenger hjelp fra Hovedredningssentralen, sier Roger Arnfred Storeng.
De som leverer løsningen til stedet er selskapet Big Blu. Direktør i selskapet, Stig Myklebust, sier de jobber med saken.
– Det stemmer vi har noen kunder på Rødøy som dessverre er rammet at feil og har mistet sin internettdekning. Det er hos vår leverandør av satellittjenester Viasat som har feil, og det er kunder over hele Europa som er rammet av feilen hos dem. Vi har jobbet tett med Viasat igjennom de siste dager og har i dag tidlig sendt opp nytt modem for å bytte ut det eksisterende, som vi ikke får kontakt med. Går alt som planlagt vil dette være med på at vi får løst feilen innom kort tid, sier Stig Myklebust.

2022 02 24 Gjerøy bygdeutvikling

Gjerøy Bygdeutviklings innsamlingsaksjon: Prosjekt Placement!
Alle pengene som samles inn går til å finansiere prosjekt "Placement Gjerøy"
Beskrivelse av prosjektet:

Vi i Gjerøy Bygdeutvikling, en undergruppe av Gjerøy lokalforening, har øyas ve og vel øverst på agendaen. Som mange andre steder i distrikts-Norge har vi utfordringer med fraflytting og synkende folketall på øya vår.

Tiden har kommet for å sette en stopper for denne utviklinga, og vi ønsker dermed å gjøre et forsøk på å snu denne negative trenden:

Gjerøy Bygdeutvikling har vært i dialog med Placement AS; Et rekrutteringsfirma som hjelper småkommuner å skaffe tilflyttere fra Nederland, Belgia og Tyskland. (Les spennende artikkel om Placement AS fra NRK her).

Placement AS ønsker å hjelpe oss med dette, og vi ønsker veldig gjerne å delta i dette prosjektet. Målet blir å finne potensielle tilflyttere som ønsker seg til Gjerøy. Tilflyttere vil få god oppfølging fra Placement AS som tilbyr informasjon,veiledning, osv.

Men; Dette koster. Derfor trenger vi din hjelp til å finansiere dette prosjektet!

Prisen(e) ink. moms for å delta er følgende:

9375,- pr måned i 1 år: 112 500,-

9375,- pr måned i 2 år: 225 000,-

9375,- pr måned i 3 år: 337 500,-

I tillegg kommer potensielle reisekostnader som skal dekkes når en av Placements rådgivere kommer på befaring.

I første omgang har vi satt som delmål kr 150 000. Ser vi at givergleden er stor oppjusteres innsamlingsmålet etterhvert.

På vegne av Gjerøy ønsker vi å takke på forhånd til alle som bidrar til denne innsamlingsaksjonen! :)

Under innsamlingsaksjonen vil vi prøve å komme med ukentlige oppdateringer om innsamlingsaksjonen.

Eventuelt overskudd fra denne innsamlingen skal finansiere tiltak som bidrar til trivsel- og bolyst på øya.

Ønsker du mer informasjon og detaljer om prosjektet kan leder av Gjerøy Bygdeutvikling, Arne, kontaktes. Kontaktinfo finner du på hjemmesida.

Ærbødigst hilsen

Gjerøy bygdeutvikling.

2022 02 21 Myken

Finnmarken ApS
Mød Myken Arktisk Vintergin
Myken Arktisk Vintergin danner associationer til frisk skumsprøjt, frisk vind og den melankolske mørke tid, og den kan selvfølgel… Se mer
Møt Myken Arctic Winter Gin
Myken Arctic Wintergin danner assosiasjoner til frisk skumspray, frisk vind og den melankolske mørketiden, og den kan selvfølgelig nytes året rundt.
Vinter gin er som Mykens whisky laget med saltet sjøvann. I tillegg til klassiske ingredienser som sitronzest, korianderfrø og tomatkorn (afrikansk pepper) er det også lagt til lokale urter som einer, rosmarin og havtorn.
Det helt spesielle med Winter Gin er at den er basert på sin egen maltbrandy, et destillat fra whiskyproduksjonen. Den gir større fylde og tyngde enn tradisjonell gin og ledsages av en friskhet og syrlighet av einer og sitrus.
Du får både nordlysets kule grønntoner samt full rødhet i denne spennende og helt unike ginen.
Vinter gin skal nytes ren med et par isbiter. Hvis du er sugen på en #gintonic, anbefaler vi at du blander den med en nøytral tonic og garnityr med agurk, allhands eller rosepepper som den ekstra lille berøring. Vinter gin er også perfekt for cocktails som Negroni eller en Dry Martini.
Finnmarken ApS er dansk importør av gin og whisky fra Myken Destilleri. Myken gin kjøpes på Holger Frederiksens eftf A/S i Charlottenlund, Spar Frederiksberg og på Whisky.dk
Kom innom stand 21 på Copenhagen Gin Fest og få en smak av Myken Arctic Winter Gin, og kjenn på den friske vinden og skumsprayen.

2022 02 20 Mekaniker - stilling ledig

MEKANIKER søkes til båt og motorverksted på Helgelandskysten
ArbeidsgiverArnulf Hansen & Co ASStillingstittelMotormekanikerFristSnarestAnsettelsesformFast
Vi søker en dyktig mekaniker til vårt verksted i fast 100% stilling.

Du bør ha utdanning og/eller arbeidserfaring innen motor-mekaniske fag.

Arnulf Hansen & Co driver autorisert serviceverksted i Vågaholmen for Suzuki påhengsmotorer, ATV og båter fra Askeladden, Beneteau, HR Boats, Øien, Pioner, Steady, Kaasbøll, Tornado, Marex og Suzumar.

Vi er autorisert også for Garmin navigasjon, Eberspächer dieselvarmere, Sleipner baugtrøstere m.fl.

Våre medarbeidere er kjent for høy kompetanse og profesjonalitet, som alltid finner gode løsninger for våre kunder. Hos oss er alt mulig.

Vi monterer alt av utstyr ombord i nye eller gamle båter. Vi tilbyr bunnstoffing og polering av båter på service. Med våre trucker løfter vi båter opptil ca. 4 tonn raskt og rimelig fra sjøen.

Stillingen består i hovedsak av service på påhengsmotor og båt, rigging av nye påhengsmotorer og nye båter med utstyr, re-motorisering av eldre båter og oppgradering av utstyr, feilsøk og reparasjoner på påhengsmotorer, båtelektronikk og tilbehør, glassfiber reparasjoner m.m.

Vi ser etter deg som:

Har godt humør, er utadvendt og har en positiv serviceinnstilling
Har stor arbeidskapasitet, er strukturert og trives i en hektisk hverdag
Har erfaring innen mekaniker yrket, gjerne påhengsmotorer eller kjøretøy
Behersker norsk språk godt, både muntlig og skriftlig
Har god helse og trives med å "ta i et tak" og få jobben gjort
Har lyst og evne til å samarbeide godt med andre kollegaer
Vi kan tilby deg:

En sosial og trivelig arbeidsplass med hyggelige kollegaer
God opplæring, kurs hos leverandører m.m.
Spennende utviklingsmuligheter i et svært allsidig og anerkjent firma
Jobb i oppvarmet verksted sammen med glade og kompetente medarbeidere
Mulighet for testing og prøvekjøring av nye båter, samt deltakelse på båtmesser.
Å bo i verdens vakreste natur på Helgelandskysten, med et hav av fritidsaktiviteter for barn og voksne.
Hjelp til å skaffe bolig
Konkurransedyktig betingelser og god pensjonsavtale
Trivelig bygd med idrettslag med stor idrettshall, fotball, volleyball, handball, klatring, badminton, barneidrett, skiløype med tråkket skispor.
Basseng
Revy
Treningssenter
Mange fine oppmerkede turløyper i skog og mark, og til fjells.
Trygg og god barnehage, barneskole og ungdomsskole.
Lett å komme seg til by/flyplass via. bil eller hurtigbåt.
Spisested, pub.
Fantastisk skjærgård med 1000-vis av øyer og hvite strender, perfekt for båtliv. Sommerstid har vi tilgang til mange utsøkte restauranter og opplevelser å besøke rundt om i kommunen og nabokommuner på øy og fastland.
Flere muligheter for jobb på stedet også for samboer


Ta gjerne kontakt på tlf. eller e-post for mer utfyllende info om stillingen og hvilke muligheter du vil ha ved å jobbe hos oss.

Om arbeidsgiveren
Arnulf Hansen & Co er et gammelt familieforetak som har drevet varehandel sammenhengende i snart 200 år. Dagens forretningsanlegg drives nå i Vågaholmen av 6. og 7. generasjon Hansen, og har klart å utvikle seg fra å være en tradisjonell landhandel i gamle dager, med kolonial, fiskemottak, post og skipsekspedisjon, til å bli et velrennomert assortert varehus på kysten av Helgeland. Bedriften har samlet flere bransjer i samme bygg, der ett av konseptene er båt og motorverksted, og som har hatt stor vekst de siste årene.

Arnulf Hansen & Co har gjennom generasjoner samlet kunnskap og vareutvalg under samme tak i Vågaholmen og kan i dag tilby det meste du til daglig trenger i hverdagen. Vi drifter flere butikkonsepter på samme anlegg og tilbyr våre kunder et bredt utvalg innen dagligvarer, byggevarer, trelast, hage- & fritidsutstyr, båter, motorer, ATV, fiskeutstyr, båtutstyr, verkstedtjenester, drivstoff, post i butikk, apotekvarer, kraftfôr og gjødsel for landbruket, gods- og skipsekspedisjon med eget hurtigbåtkai m.m.

Vi har også egen gjestebrygge for fritidsflåten og drivstoffylling for både yrkesflåten, nyttefartøy og fritidsbåter.

Vårt mål er å være den ledende aktøren i vårt marked, i alle bransjer vi driver handel i.

Vi samarbeider med flere av landets ledende kjedekonsepter innen våre bransjeområder og er konkurransedyktig på alle områder. Vi har i mange år hatt en kraftig vekst og god utvikling. Innen båtbransjen er vi en ledende aktør i landsdelen og har hele Nord-Norge som marked.

Vågaholmen er administrasjonssenter i Rødøy Kommune og ligger rett vest for Svartisen/Saltfjellet nord på Helgelandskysten, midt mellom Bodø og Mo i Rana. Du kommer til oss enten med bil via kystveien (fylkesvei 17) mellom Bodø og Mo i Rana, eller med båt langs skipsleia, midt mellom Bodø og Sandnessjøen.

Se mer info på vår hjemmeside: www.arnulfhansen.no

Velkommen til kystens varehus - hos oss får du mer enn forventet!
NettverkFacebookSektorPrivatStedVågaveien 138, 8185 Vågaholmen

2022 02 15 Kokk Aldersstun ledig stilling

Rødøy kommune
Vi har en ledig stilling som kokk ved Alderstun omsorgssenter/hjemmetjeneste.
Er dette noe for deg? Les stillingsannonsen på våre nettside for mer informasjon:
http://www.rodoy.kommune.no/Handlers/fh.ashx?MId1=174...

2022 02 08 Jektvik

Jektvik dagligvare AS, Joker Jektvik
Fiskebilen kommer på lørdag!!
Vi har også stort 10 kroners marked, og har salg på Mummi, Chic Antique, og Trend Design hele uke 6 til 50% i anledning morsdag på søndag. Velkommen
Tilbud på diverse garn hele uken!

2022 02 07 Gjerøy

Gjerøy< Før og Nå >
Wenche Kristiansen
Hei folkens
Da er hjertestarter på plass i posthusgangen. Om dere får bruk for den (noe jeg håper dere ikke får...), husk å ring 113 for bistand!!!
Hilsen Wenche
på vegne av akutthjelpergruppa
(Skal få laget et skriv som kommer i postkassen i løpet av uka)

2022 02 07 ROKK KAFE

Arrangement av Råkk Kafé
Nordland
Offentlig · Alle på eller utenfor Facebook
Vi inviterer til Morsdagsbuffet!
Ta med mamma ut på middag.
På menyen denne dagen har vi:
Koldtbord
Kjøttkaker m/tilbehør
Desserter
Kaffe/te
Bordbestilling kl 14 og 16
Pris: Voksen 300 kr. Barn opp til 12 år:150 kr. Under 4 år: Gratis

2022 02 18 GUSTAV STRØMSVIK - FOREDRAG

Kåserikafé: Om Mayaarkeologen Gustav Strømsvik
DATO 18. februar kl. 12:00
ARRANGØR
Petter Dass-museet
Kåserikafé:
Mayaarkeologen Gustav Strømsvik – av Olaf Husby
Olaf Husby er fra Sandnessjøen. Han er bosatt i Trondheim og er pensjonert førsteamanuensis i anvendt språkvitenskap ved NTNU.

Kåseriet handler om sjømannen Gustav Strømsvik (1901-1983) fra Tjongsfjorden som endte opp som en av sin tids fremste maya-arkeologer. Strømsvik ledet utgravingene i maya-byen Copán i Honduras fra 1935. Den rekonstruerte byen står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Under krigen vervet Strømsvik seg til norske styrker og deltok ved invasjonen i Normandie. Etter krigen returnerte han til Sentral-Amerika for å fortsette sitt arbeid som arkeolog. I 1957 flyttet han hjem til Tjongsfjorden, men han likte ikke vintrene nordpå, så gjennom mange år seilte han til Middelhavet i egenbygd båt.

Velkommen til kåseri i Margrethes kafé på Petter Dass-museet. Salg av kaffe, kaker og påsmurt. Gratis inngang.

2022 02 16 årsmøte Tjongsfjord båtforening

Erling Hafsmo
Administrator
På grunn av smittesituasjonen flyttes Årsmøtet i TBF den 16.2 fra klubbhuset i Hamn til kafeen på Samfunnshuset. Samme tid (kl 18.)
Styret har ansvaret for at smittevernet blir ivaretatt.

2022 02 02 Myken - ny kabel

2022 02 18 GUSTAV STRØMSVIK - FOREDRAG

Myken-nytt
Trude Tokle · 8tl41thnufs71 ctcl07ed ·
Arva har tatt beslutningen – og vi får ny sjøkabel til Myken!
Myken Destilleri har i lengre tid samarbeidet med Arva (tidligere Nordlandsnett), for å få på plass en varig og stabil løsning for energiforsyning til Myken, det er jo grunnlaget for videre vekst på øya vår. Vi fikk være med på et prosjekt hvor vi utredet et lokalt energiprosjekt med hydrogen og vind, opp mot investering i en ny sjøkabel slik at vi blir forsynt med strøm fra land. Hydrogenprosjektet viste seg å bli for dyrt, men det har vært med og dannet grunnlaget for at Arva sitt styre nå har tatt investeringsbeslutning på ny kabel, med en god del større kapasitet enn den gamle vi sliter med nå.
Det er mange som fortjener takk for at beslutningen nå er tatt, både internt i Arva og ikke minst Rødøy kommune som har stått på for oss her ute på Myken.
Terje Sagvik, som jo er en kjent og kjær person for mange av oss på Myken, skal være prosjektleder for legging av ny kabel. Han informerer om at kabelen ble bestilt samme dag som styrevedtaket (!), den leveres i oktober, og han planlegger umiddelbar utrulling, for å få en sikrere løsning på plass før vinterstormene setter inn. Arva og Terje, vi takker for samarbeidet, og vi heier på dere
Foto: Håkon Kibsgaard Jordet

2022 januar

Erling Hafsmo
Administrator
På grunn av smittesituasjonen flyttes Årsmøtet i TBF den 16.2 fra klubbhuset i Hamn til kafeen på Samfunnshuset. Samme tid (kl 18.)
Styret har ansvaret for at smittevernet blir ivaretatt.

2022 01 31 Rødøy kommune KORONA

Rødøy kommune

KORONASITUASJONEN
Vi har fått tre nye smittetilfeller bekreftet i Rødøy i løpet av helgen.
Ta kontakt med oss på telefon 75 09 80 00 ved behov for utdeling av selvtest fra kommunen.
Vi har for tiden tilstrekkelig med tester, og de deles ut etter følgende prioritering:
1. personer med symptomer
2. test ved kjent eksponering
a. test i stedet for karantene av husstandsmedlemmer/tilsvarende nære
b. øvrige nærkontakter
3. annen screening etter smittevernfaglig vurdering
a. test av personer som utfører kritiske samfunnsfunksjoner (som inkluderer helsepersonell)
b. jevnlig testing

2022 01 28 Myken nytt

Myken-nytt
Thomas Hagen
Torghatten Nord er på utkikk etter leilighet med minimum tre soverom.
Leiligheten er til mannskapet på MS Gjerøy
Telefon 90892297, eller 91668001

2022 01 28 Rødøy frikirke

Rødøy Frikirke
Regionleder i Normisjon, Karstein Evensen besøker Selsøyvik til helga. Det blir møte lørdag kveld og gudstjeneste søndag formiddag. For de som har anledning kan man komme med NEX lørdag kveld, overnatte og f.eks ta ferge tilbake søndag
Ta kontakt med Tone H Olsen 90850765 eller Kjersti Setvik 99485954 for mer info ang overnatting

2022 01 26 Myken

Myken på Helgelandskysten - sommerens store eventyr
ArbeidsgiverFiskebruketStillingstittelKjøkkensjef og Restaurantsjef på FiskebruketFristSnarestAnsettelsesformSommer/Sesong
Er du klar for sommerens store eventyr?

Vi søker nøkkelpersoner til å drive en restaurant på en liten øy på Helgelandskysten i sommer.

32 kilometer fra nærmeste fastland midt ut i havgapet finner du Myken, et lite fiskevær rett vest for Svartisen i Rødøy kommune på Helgeland. Myken er et levende lokalsamfunn, men også kjent som samfunnet som går mot strømmen. Med kun 9 fastboende har det blitt kjent for sitt Whisky destilleri, god mat og unike overnattingssteder. Her kan du nyte kunstutstillinger, konserter eller rett og slett bare være og la roen senke seg

Fiskebruket ligger i 2 etasje over Myken Destilleri - verdens første arktiske whisky destilleri, med utsikt utover sundet og over til Myken Fyr. Det er en liten restaurant med drøyt 50 sitteplasser som holder åpent i 3 måneder fra juni til og med ut august og du/dere vil være ansvarlige for den daglige driften i form av bestilling av varer, tilberedelse av mat og servering. Dere kan gjerne være et par eller vennepar, men erfaring fra bransjen er et krav og du/dere må være ansvarsfulle, løsningsorienterte, serviceinnstilte, ha kunnskap og interesse for både mat og drikke og ikke minst, ha eventyrlyst og masse stå på vilje.

Restauranten er en del av Foldenbanden som eies og drives av mesterkokk Stian Floer. Foldenbanden har en tydelig profil hva gjelder mat og drikke hvor bærekraft og kortreist er viktige nøkkelord. Med havet som nærmeste nabo vil menyen i all hovedsak baseres på det som fiskes i havområdene rundt øya. Du vil ha et tett samarbeid med lokale fiskere og bønder og få et unikt innblikk i en verden hvor man lever på naturens premisser.

Helgelandskysten er videre kjent for sin flotte natur. Her kan du gå toppturer, fiske, dykke og nyte midnattssolen på kritthvite strender.

Vi kan tilby god oppfølging, et apparat rundt deg/dere som vil stå for det administrative, konkurransedyktig lønn, losji og ikke minst et minne for livet.

Drømmer du om å drive en restaurant, er eventyrlysten og har lyst på en annerledes sommer i vakre omgivelser tett på naturen er dette jobben for deg.

Vi ses på Myken!

Om arbeidsgiveren
Ytterst i havgapet på Myken finner du restauranten Fiskebruket. Her får du brunsj og middag basert på råvarer fra havet, lokal fauna og bønder i nærområdet.

NettverkFacebookSektorPrivatLederkategoriLederAntall stillinger2StedGammelbruket, Mykenveien 60, 8181 MykenBransjeRestaurant, mat og utelivStillingsfunksjonMat og servering / Kjøkkensjef,Mat og servering / Restaurantsjef
Nøkkelord
kjøkkensjef, mat, restaurantsjef, helgelandskysten, drikke

2022 01 26 Årsmøte i Grendelaget

Tjongsfjord Grendelag
Minner om årsmøte i Grendelaget førstkommende onsdag kl 18 på kafeen på Samfunnshuset. Smittevern ivaretas av styret.

2022 01 24 Rødøy kommune

Nytt om selvtesting og vaksinasjon
Det er ikke alle som skal kontakte lege etter positiv selvtest for covid-19. Nå kan flere av oss enkelt registrere resultatet av positive tester på egenhånd.

Vi har tilgjengelig selvtester til dem som har symptomer, eller som er nærkontakter.

Selvtest eller også PCR?
Om du har tatt tre vaksinedoser, eller har tatt to vaksinedoser og gjennomgått Covid 19 i løpet av de tre siste månedene, er du ikke lenger anbefalt å bekrefte positiv selvtest med PCR eller annen antigen test.

Det du nå er anbefalt å gjøre ved positiv selvtest er å registrere deg selv på remin.no med egen bank id. Trenger du hjelp til registrering, kan du kontakte Rødøy kommune på telefon 75 09 80 00. Koronatelefonen er for tiden ubetjent.

Om du har primært eller sekundert immunsvikt, er mellom 0-16 år, er uvaksinert, eller bare delvaksinert, skal du fortsatt kontakte lege for å bekrefte positiv selvtest med test på legekontoret.

Om du har symptomer på luftveisinfeksjon eller er nærkontakt til noen med påvist smitte kan du få utdelt selvtester ved å kontakte Rødøy kommune på telefon 75 09 80 00.

Les mer om definisjon på nærkontakter og oppdaterte regler for korona på helsenorge.no.

Om du ønsker å teste deg til andre formål kan du selv kjøpe tester på de fleste butikker og alle apotek. Vi oppfordrer deg gjerne til å ha egne tester tilgjengelig i hjemmet.


Vaksinering og smitteforebygging
Rødøy kommune er for øvrig godt i rute med vaksinering. Du vil fortsatt bli kontaktet når du nærmer deg intervallet på 20 uker mellom andre og tredje dose. Ta kontakt om du har nådd intervallet uten å bli kontaktet av oss.

Så minner vi alle om at vi fortsatt er i en pandemi. For å unngå at for mange blir syke samtidig nå er det fortsatt viktig med god håndhygiene, å ha få nærkontakter, følge regjeringens anbefalinger og vær med å bryte smittekjeden.

Fortsatt god uke til dere alle!

Koronaviruset: tiltak og hendelser i Rødøy

Sist endret 24.01.2022

2022 01 23 Hamn på Tjong

Tjongsfjord båtforening
Erling Hafsmo
Administrator
Med unntak av at landgangen falt i havet under uværet, så ser det ut til at det meste er ok i Hamn. Anbefaler allikevel båteierne å se over sine fortøyninger. Noen gummidempere er ødelagte, samt at enkelte har litt slakke (lange) tau.
Terje Abelsen med kranbil var raskt på stedet og fikk løftet på plass landgangen

2022 01 22 Myken

Myken-nytt
Thomas Hagen
M/S Gjerøy
Fremskyndet avgang Lørdag ettermiddag 22.01. Planlagt avgang Myken kl 17:15 - Fremskyndet avgang Myken kl 15:00
Dette skyldes vær og bølgeprognoser.

2022 01 21 Tjongsfjorden MS maud

MS Maud
Dagen tilbrakte vi i Tjongsfjorden i Rødøy, Helgeland. Gjestene våre dro på kajakktur, padleboarding og fotturer i dette fantastiske landskapet!
Nyt disse bildene fra fotografen vår Espen, og gi oss beskjed i kommentarfeltet om du nå frister til å prøve vannsport til vinteren, eller om du heller heller vil gjøre det i midnattssola i stedet!
Foto: Espen Mills / Hurtigruten

2022 01 22 Våga - stillinger ledige

Bunnpris Vågaholmen - 2 ledige stillinger på vakre Helgelandskysten!
ArbeidsgiverArnulf Hansen & Co AS - BUNNPRIS VågaholmenStillingstittelButikkleder dagligvare - Butikkmedarbeider dagligvareFristSnarestAnsettelsesformFast
Vi søker en utadvendt og glad person som oppriktig ønsker å ta ansvar og bidra til vekst i vår nyoppussede dagligvarebutikk. Stillingen er en fast stilling med store muligheter for personlig utvikling.

Vi søker både etter en person som har lyst til å ta lederansvaret for vår dagligvareavdeling i 100% stilling og en medarbeider i deltidsstilling.

Vi har vært medlem av BUNNPRIS-kjeden i 28 år og har hatt en fantastisk utvikling i en fremoverlent kjede og kan tilby en spennende jobb i et hektisk miljø, i en nyoppusset og topp moderne dagligvarebutikk.

Vi søker fortrinnsvis etter en ledertype som kan videreføre vår suksess og bidra til ytterligere vekst sammen med våre kompetente medarbeidere. Er du en person som har lyst til å ta ansvar, lede andre og gjøre de andre medarbeiderne gode, men usikker på om du har nok erfaring, så anbefaler vi deg likevel å søke. Vi ser først og fremst etter en engasjert og positiv person, som gjerne kan vokse i stillingen og bli en dyktig leder etter hvert. Du kan med fordel ha erfaring som leder fra servicebransjen, men det er ikke påkrevet. Engasjement, lyst og vilje, er de egenskapene vi først og fremst ser etter.

Vi ser etter deg som:

Har godt humør, er utadvendt og har en positiv serviceinnstilling
Har stor arbeidskapasitet og trives i en hektisk hverdag
Tar initiativ til å ha det ryddig og rent rundt deg
Er ærlig, ansvarsbevisst og til å stole på
Har god økonomisk forståelse
Behersker norsk språk godt, både muntlig og skriftlig
Har god helse og trives med å "ta i et tak"
Har lyst og evne til å gjøre andre gode
Vi kan tilby deg:

En sosial og trivelig arbeidsplass med hyggelige kollegaer og hyggelige lokale kunder
God opplæring
Konkurransedyktig betingelser med mulighet for lederbonus og god pensjonsavtale
Spennende utviklingsmuligheter
Jobb i en topp moderne dagligvarebutikk sammen med glade og kompetente medarbeidere
Å bo i verdens vakreste natur på Helgelandskysten, med et hav av fritidsaktiviteter for barn og voksne
Hjelp til å skaffe bolig
Send oss gjerne en søknad eller forespørsel om stillingen og skriv litt om deg selv og om du er interessert i en deltidsstilling som medarbeider sammen med vårt øvrige team, eller om du ønsker å være den som har lyst å lede vårt medarbeiderteam til nye høyder.

Om arbeidsgiveren
Arnulf Hansen & Co er et gammelt familieforetak som har drevet varehandel sammenhengende i snart 200 år. Dagens forretningsanlegg drives nå i Vågaholmen av 6. og 7. generasjon Hansen, og har klart å utvikle seg fra å være en tradisjonell landhandel i gamle dager, med kolonial, fiskemottak, post og skipsekspedisjon, til å bli et velrennomert assortert varehus på kysten av Helgeland. Bedriften har samlet flere bransjebutikker i samme bygg, der dagligvare er ett av konseptene.

Arnulf Hansen & Co har gjennom generasjoner samlet kunnskap og vareutvalg under samme tak i Vågaholmen og kan idag tilby det meste du til daglig trenger i hverdagen. Vi tilbyr et bredt utvalg innen dagligvarer, byggevarer, trelast, hage- & fritidsutstyr, båter, motorer, ATV, verksted, fiskeutstyr, båtutstyr, drivstoff, post i butikk, apotekvarer, kraftfôr og gjødsel for landbruket, gods- og skipsekspedisjon med eget hurtigbåtkai m.m.
Vi har også egen gjestebrygge for fritidsflåten og drivstoffylling for både yrkesflåten, nyttefartøy og fritidsbåter.

Vågaholmen er kommunesenter i Rødøy Kommune og ligger rett vest for Svartisen/Saltfjellet nord på Helgelandskysten, midt mellom Bodø og Mo i Rana. Du kommer til oss enten med bil via kystveien (fylkesvei 17) mellom Bodø og Mo i Rana, eller med båt langs skipsleia, midt mellom Bodø og Sandnessjøen.

Vi samarbeider med flere av landets ledende kjedekonsepter innen våre salgsområder og er konkurransedyktig på alle områder. Vårt hovedmarked er fra Lurøy kommune i sør via Rødøy og Meløy, til Gildeskål i nord. Innen båtbransjen er vi en ledende aktør i landsdelen og har hele Nord-Norge som marked.

BUNNPRIS Vågaholmen er vår dagligvarebutikk i Arnulf Hansen & Co og var en av to dagligvarebutikker som først fikk medlemskap i BUNNPRIS-kjeden utenfor Trøndelag i 1993. BUNNPRIS gir butikkene stor frihet til å påvirke sin egen butikk lokalt, samtidig som kjeden er svært aktiv på markedsføring og aktiviteter.

Se mer info på vår hjemmeside: www.arnulfhansen.no
Velkommen til kystens varehus - hos oss får du mer enn forventet!

2022 01 20 Rødøy kommune

Søk kompensasjon under covid-19 rammeverket
Skjermbilde 2022-01-20 kl. 13.26.56.png - Klikk for stort bilde

Saken er oppdatert 20. januar 2022, i forbindelse med sjette tildelingsrunde.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har etablert kommunal kompensasjonsordning under covid-19 rammeverket til lokale virksomheter. Hensikten med tilskuddet er å sette kommunene bedre i stand til å avhjelpe situasjonen for lokale virksomheter som er særlig hardt rammet av lokale eller nasjonale smitteverntiltak. Det kan også gis støtte til bedrifter som har falt utenfor de generelle kompensasjonsordningene av ulike grunner.

Det er nå åpnet for søknader til kommunal kompensasjonsordning – sjette tildelingsrunde i Rødøy. Det skal deles ut inntil kr 283 000, og søknadsfristen er satt til 1. mars 2022 kl 1200.

Formål det kan søkes tilskudd til
Tap av omsetning/inntekt som følge av covid-19-pandemien eller den påfølgende økonomiske nedgangen

Økte kostnader som følge av smitteverntiltak eller kostnader direkte knyttet til covid-19- lavkonjunktur.

Tap av varer pga. covid-19-pandemien. Tap av bedervelige varer kompenseres for bedrifter som er rammet av skjenkestopp eller stenging i henhold til covid-19 forskriften eller kommunal forskrift. Varene må ha vært utgått på dato i den nedstengte perioden eller ila. 14 dager etter. Varene dekkes til anskaffelseskost, men fradragsberettiget MVA skal ikke regnes med. Det gis kun kompensasjon for varer som er bestilt før pålegget om skjenkestopp eller stenging ble gitt.

Vilkår, vedtatt av formannskapet i møte 19. januar 2022.

Søknadsskjema finner du på regionalforvaltnings side om ordningen i Rødøy.

Her finner du veileder for utfylling av søknad. Opplysninger som oppgis i søknaden, vil i utgangspunktet være offentlige etter offentlighetsloven.

Kontakt oss om du har spørsmål i god tid før søknadsfristen: postmottak@rodoy.kommune.no.
Sist endret 20.01.2022

2022 01 20 Kommunalt politisk rot

Harry Pedersen har delt et innlegg.
Administrator
Etterpåklokskap og betenkeligheter
Rana No
Vurderingen av om Rødøy kommune skal tilhøre Helgelandssykehuset eller Nordlandssykehuset blir ikke gjort før i 2023. Men Rødøy har kommet med signaler som at kan tyde på at lysten til sette kurs mot nord, har begynt å kjølne. (+)

2022 01 20 Myken

Myken-nytt
Mira Wanjana Mpagi · 9 min ·
Heihei!
Vi kommer til å starte med litt tapping idag på destilleriet, dersom noen kunne tenke seg å være med litt. Vi kjører en destilleringslinje også, slik at det ikke skal bli så altfor kaldt. Men kle dere godt. Vi kan bjuda på kaffe. Kom fra kl 11.30, eller når man vil etter det.

2022 01 19 RØDØY KOMMUNE/Tjongsfjord grendelag

Erling Hafsmo har delt et innlegg.
Folkehelseinstituttet
Dette innlegget er til deg som har barn i barnehage eller på barneskole. Nedenfor finner dere en liste over det vi mener er det viktigste dere som foreldre eller foresatte trenger å vite om de nye tiltakene akkurat nå. Håper den er nyttig i en koronahverdag som fortsatt er preget av mye informasjon og mange endringer.
1️⃣ Det nasjonale gule og røde tiltaksnivået er opphevet. Per nå har regjeringen i stedet en nasjonal anbefaling om gult nivå i barnehager og barne- og ungdomsskoler der smittesituasjonen lokalt tilsier det. Kommunene gjør egne vurderinger ut fra sin lokale situasjon.
2️⃣ Karantenereglene er endret for hele befolkningen. Det betyr blant annet at barn som defineres som “øvrig nærkontakt” (for eksempel klassekamerater) ikke lenger trenger å være i karantene. Barneskolebarn som er "øvrige nærkontakter" bør følge anbefaling om testing på dag 3 og 5 etter siste kontakt med den som er smittet. Barnehagebarn anbefales test dersom de får symptomer. Både foresatte og foreldre til barn i barnehage og på barneskole anbefales å følge nøye med på om barna får symptomer.
3️⃣ Jevnlig testing kan bli brukt på skolen til barnet ditt, dersom det er høyt smittetrykk med belastning på helsetjenesten i området dere bor i. Da kan kommunene effektivt kontrollere smitteutbrudd, uten å innføre kraftige tiltak rettet mot barn og unge. Jevnlig testing gjør at skoler kan holde åpent på et lavere tiltaksnivå. Merk dere at barn som inngår i jevnlig testing ikke trenger å testes mer enn de allerede gjør, dersom de samtidig er en “øvrig nærkontakt”.
4️⃣ Apropos testing av barn; mange barn opplever testingen som ubehagelig og noe de vil unngå. Barn som motsetter seg testing, skal ikke testes. I slike tilfeller er det bedre at foreldrene tester seg i stedet. Men det er lov å motivere, selvsagt
5️⃣ Dersom vi smittes, er vi selv ansvarlig for å gå i isolasjon og varsle nærkontaktene våre. Dersom barnet ditt blir smittet, bør du informere barnehagen eller skolen, som deretter videreformidler nødvendig informasjon anonymt til resten av foreldregruppa i barnets klasse eller på barnets avdeling. Dersom dere ikke ønsker eller kan informere skolen eller barnehagen, kan dere be om hjelp til dette fra smittesporingsteamet i kommunen.
6️⃣ Smittevernveilederne for skoler og barnehager oppdateres denne uka, slik at tiltakene er i tråd med det vi vet om koronasmitte og -sykdom. Oppdaterte råd om ventilasjon og lufting er blant det nye som skal inn. Veilederne finner dere på https://www.udir.no/.../informasjon.../smittevernveileder/.
Vil du lese mer om hvorfor vi mener det er trygt for barn og ansatte å være i barnehager og skoler? På Utdanningsdirektoratets nettsider finner du en fin oppsummering av kunnskapen vår om smitte i barnehager og skolerhttps://www.udir.no/.../dette-vet-vi-om-smitte-i.../

2022 01 30 Rødøy kommune

Rødøy kommune
Søndag 30. januar kl. 16.00- ca. 17.30 blir det familietrylleshow på Tjongsfjord samfunnshus! Daniel Larsen kommer med «Magiens verden», et show fullt av magi, humor og overraskelser. Dette er et show med høy kvalitet og stort engasjement av publikum. Passer for folk i alle aldre.
Billett: 110,- voksne//85,- barn. Kjøpes på ebillett.no. https://checkout.ebillett.no/403/events/1/purchase (ikke billettsalg i døra)
150 billetter legges ut for salg. Førstemann til mølla!
Alle som deltar må være friske og følge gjeldende smittevernregler. Publikum over 12 år må bruke munnbind. Dørene åpner 15.30. Møt opp i god tid for å unngå trengsel.
OBS! Dette arrangementet annonseres kun digitalt. Del gjerne på lokale oppslagstavler.
Arr: Rødøy kommune, v/Kultur og folkehelse

2022 01 16 Myken handel

Myken Nytt
Hårek Hansen
STATUS JANUAR 2022
Selskapet Onøy Maskinstasjon AS fra Lurøy er valgt for utførelse av grunnarbeider hos Myken Handel.
Entreprenøren kunne ikke begynne før midten av november pga. andre aktiviteter. Deretter ble det vanskelige værforhold, slik at vi ble ytterligere forsinket med oppstarten av oppgraderingene.
Byggematerialer er bestilt og kjøpt inn av entreprenør og alt er klart så raskt været tillater befraktning av maskiner og utstyr.
Entreprenøren forventer å komme utover til Myken så raskt været tillater dette og vil begynne på arbeidet.
Grunnarbeider vil bestå av utgraving av jordmasser som skal skiftes ut med bærende og drenerende masser. Det vil så bli lagt markisolasjon og armering før betongdekke.
Det vil bli laget en ny adkomst vei ned til kjeller som skal gjøre det lettere å benytte seg av det store arealet under butikken.
Målet er at grunnarbeid og ny bærende konstruksjon til gulv ferdigstilles før sommer 2022, slik at sikkerheten i butikken er i orden før sommerturistene kommer til Myken.
Status for innsamlingen, inkludert 37 nye andelseiere/medlemmer, pr 16. januar er kr. 149.239. Målet for første fase er 200.000 kroner.
Vi oppfordrer samtidig Myken-venner til å støtte oss videre med innsamling av penger til egenandel for dette store prosjektet.
Du kan enten:
 kjøpe andel(er) i Myken Handel (kr. 3000 per andel), eller
 gi en gave der du bestemmer beløpet selv.
Andelseiere får andelsbevis, og har møte- og stemmerett på årsmøtet.
Sett pengene inn på konto 1506.70.14623 (ingen gebyrer), eller du kan vippse til #554250 (Myken Handel SA). Merk betalingen med «kjøp av andel» hvis du ønsker å kjøpe andel.
Del gjerne informasjon om innsamlingen med dine venner.

2022 01 15 Legeskyssbåten

Harry Pedersen
Administrator
Det skjer og kommenteres i Rødøy - fjesbokside.
Skifte av Helseforetak, ambulansetjenesten og rådløse politikere
Kommunestyrets gamle vedtak og kommunens påfølgende påminnelser om å få flytte helseforetak fra Helgelandssykehuset til Nordlandssykehuset har allerede påført ambulansebåtbasen på Rødøya sitt endelige banesår.
Og I et brev til Helse Nord den 21.okt.2021, uttrykker formannskapet frustrasjon over situasjonen, med usikkerhet omkring mulighet for fremtidig god løsning av prehospitale tjenester fra sitt ønskede Nordlandssykehuset, og ber om at forslag til løsning,
sitat;
" -blir grundig belyst før en avgjørelse tas".
I brevet fratok Formannskapet seg ikke retten til å nermere utdype sin misnøye med Helgelandssykehusets flytting av AB basen til Kvarøya,
sitat:
"Vi har allerede opplevd at båten ved to anledninger har ligget værfast i den ny havn i perioden mai – august, og synes dette er urovekkende med hensyn til at
vintersesongen ennå ikke har startet."
I det vanlige kan et nytt vedtak oppheve/ endre et tidligere vedtak.
Men har det vært gjeldene for Rødøy sine politikere, i denne flerårige "farsen"❓
https://ranano.no/

2022 01 15 Myken Nytt

Myken-nytt
Kerstin Marthinsen Rødøy, Nordland ·
Situasjonsrapport fra øya….
Nå har Gyda endelig reist videre… Slik så det ut da Julie tok bilder i rundt omkring på øya i går. Vi har hatt strøm og vann hele perioden, men har ikke hatt båt siden mandag kveld og alle båter er kansellert i dag. Det begynner å bli litt skrint i hyllene i butikken, men vi skal klare oss.
Ellers: Vi har ikke hatt søppelkonteiner på snart en uke og sammen med den på kaia på Tonnes står det 11 tonn korn som skal til Myken Destilleri. Der går de snart fri for både korn og gass og må snart stoppe produksjonen. I tillegg er det tre personer som venter på båt på fastlandet for å kunne komme seg på jobb på destilleriet.

2022 01 14 Rødøy kommune

Digitalt kurs i søknadsskriving og tilskuddsordninger
Nordland fylkeskommune tilbyr digitalt kurs i søknadsskriving og tilskuddsordninger tirsdag 18. januar. Meld deg på innen kl 0900 samme dag.
Nordland fylkeskommune inviterer til digitalt kurs i søknadsskriving og tilskuddsordninger tirsdag 18. januar kl. 1800 - 2000. Kurset er gratis. Vedlagt følger program. Det vil også være mulig å se kurset i opptak, såfremt man er påmeldt.

Påmelding
Påmeldingsfristen er satt til tirsdag 18. januar kl. 0900.

2022 01 12 avlyst vaksinering

Rødøy kommune

AVLYST VAKSINERING PÅ RØDØY ONSDAG
På grunn av heftig værmelding, avlyser vi planlagt vaksinering onsdag 12. januar på Rødøy. De som har time da vil enten få tilbud når vi vaksinerer fra skyssbåt 18. januar, eller på Rødøy 19. januar. Det vil også bli sendt ut personlig melding.

2022 01 12 KORONASITUASJONEN

Virus.png
Vi har to nye som er påvist smittet med Covid-19. Begge har sittet i isolasjon i påvente av svar på PCR-test, og definerte nærkontakter er i karantene.

2,9 % av Rødøys befolkning har hatt covid-19. Dette, kombinert med god oppslutning av vaksinering, gjør at immuniteten og beskyttelsen mot alvorlig sykdom stadig vokser.

Vi opplever at pågangen rundt tester eller testing har gått ned også hos oss. Vi minner om at vi har selvtester. Ta kontakt med oss på telefon 400 31 886 eller legekontoret dersom du har behov for det.

Dersom du får positiv selvtest, må du gå i isolasjon og varsle dine nærkontakter. Ta så kontakt med legekontoret for å avtale PCR-test.

2022 01 10 Gjerøy UL

Gjerøy< Før og Nå >
Finnvald André Karlsen
Årskontigent for Gjerøy UL/IL - 2022
Voksen - 250 kr (20 + år)
Ungdom - 100 kr (16-20 år)
Barn - 50 kr (0-16 år)
Informasjon
Gjerøy UL/IL har til formål å fremme idrettsglede, turglede, fysisk aktivitet, formidle kultur og øke samholdet her på øya!
De siste to årene har det ikke skjedd stort, mye grunnet pandemien Men vi håper på et MYE mer aktivt år i 2022!!! Det har ikke vært helt dødt under pandemien. Jeg kommer på blant annet treningsrommet, barnetreninger i gymsalen, utleie på ungdomshuset, quiz, markedsdag og den berømte karaoken
Vi trenger medlemmer, veteraner like mye som nye rekrutter!
Vi har også fått VIPPS !
Vippsnummer # 701943
Kontonummer - 05321084631
HUSK å merk hvem betalingen gjelder for

2022 01 06 Rødøy kommune - CORONA

Rødøy kommune
VAKSINERING
Vi er nå godt i gang med covid-vaksineringen. I løpet av uke 1 skal alle i gruppen 45-64 år, som har fått dose to med 20 ukers intervall, ha mottatt innkalling til dose tre.

Er du innenfor intervallet og ikke har hørt fra oss, ta kontakt med Ingvild 959 65 660 eller via postmottak@rodoy.kommune.no. Du kan selv sjekke når du fikk din siste vaksine på helsenorge.no.

Vaksineringen av denne gruppen vil i hovedsak foregå i uke 2.
Vi minner også om at det vil være mulig for innbyggere i Øresvik og Sørfjord å få tatt vaksine mandag 10. januar kl. 13-15 på Konsvik skole. Det er ikke nødvendig å bestille time i forkant.

Etter dette vil vi fortløpende kalle inn alle i gruppen 18-44 år, så snart de har oppnådd 20 ukers intervall. Vi regner med å nå regjeringens mål om at gruppene er ferdig vaksinert innen utgangen av februar, med unntak av de som ikke har oppnådd intervallperioden.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er for sent å ta første dose, meld deg gjerne.
TESTING
Rødøy kommune utleverte tester til alle ansatte ved skoler og barnehagene, samt alle skoleelever, ved oppstart etter juleferien. Vi har ikke fått tilbakemelding om positive prøvesvar. Vi takker for innsatsen.

2022 01 04 Myken

Myken-nytt
Godt Nyttår
Til informasjon;
Om værmeldingen holder seg slik den er i dag!
- Så ser det ut til at turen til Myken i kveld 04.01.22 blir den siste frem til torsdag kveld.
Torsdag kveld er heller ingen garanti.
-Det er vanskelig å spå! - spesielt frem i tid

2022 01 01 Alderstun

Alderstun Omsorgssenter
Så var 2021 snart et nytt kapittel i boken.
Dette året har også vært preget av restriksjoner og pandemi. Vi håper at 2022 gir oss en mer normal hverdag, hvor vi fritt kan klemme våre nære å kjære.
Kjøkkene har servert oss en nydelig nyttårsmiddag, bestående av bla kalkun og waldorf
Kl 18.00 fikk vi samlet beboere og ansatte, for en liten tyvstart på fyrverkeriet.
(Takk for hjelpen Jon)
Vi på Alderstun, ønsker dere alle et riktig godt nyttår.

2022 01 01 Rødøy kommune

2022 01 04 Myken

Endringer i brukerbetalinger år 2022
Rødøy kommunestyret vedtok i møte 16. desember 2021, sak 085/2021, følgende endringer i brukerbetalinger fra år 2022:

Brukerbetaling til landbruk økes med 2 %.
Satsene i betalingsregulativet for behandling av bygge-, plan-, fradelings- og oppmålingssaker økes med 2%.
Satsene i regulativet for utleie av kommunalt maskinutstyr økes med 2 %.
Satsene i regulativet for vannforsyning økes med 2 %.
Satsene i regulativet for avløp økes med 2 %.
Satsene for brøyting av privat veg/parkeringsplass økes med 5 %.
Satsene for feiing/tilsyn av fyringsanlegg økes med 2 %.
Husleie i kommunale leiegårder reguleres i forhold til endringen i konsumprisindeksen i henhold til leieavtaler.
Purregebyr på kommunale krav følger maksbeløp i forskrift til inkassoloven.
Praktisk bistand, hjemmehjelp. Egenandel per måned for husholdninger med inntekt under 2G følger maksimal beløpet gitt i forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester. Beløpet er i 2021 kr 210/mnd. Kommunalt fastsatt sats:
Pris kr per mnd 2021 2022
Inntekt 2-3G 890 912
Inntekt 3-4G 1.300 1.332
Inntekt 4-5G 1.620 1.660
Inntekt over 5G 1.940 1.998
Kost i omsorgstjenesten
Middag økes fra kr 85 til kr 88
Frokost/kvelds økes fra kr 45 til kr 46
Abonnement full kost per måned økes fra kr 4.700 til kr 4.841
Reduksjon full kost ved fravær per uke økes fra kr 1.175 til kr 1.210
Trygghetsalarm
Drift/mnd økes fra kr 226 til kr 232
Installering økes fra kr 503 til kr 516
Korttidsopphold i institusjon følger Helse- og omsorgsdepartementets årlige regulering. Satsene finnes i forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester.
Langtidsopphold i institusjon betales etter forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester.
Foreldrebetaling i barnehagen følger maksimalgrense for foreldrebetalingen, ifølge forskrift til barnehageloven. Maksimalgrensen blir fastsatt i Stortingets årlige budsjettvedtak.
Satsene for kost i barnehagen per måned settes til selvkost slik:
År 2021 2022
En dag 25
Inntil 16 timer/uke 220 206
Inntil 24 timer/uke 310 318
Inntil 32 timer/uke 400 430
Full plass 490 523
Satsene for foreldrebetaling i SFO per måned økes slik:
År 2021 2022
1-10 timer/uke 1.335 1.370
Over 10 timer/uke 1.560 1.600
Helårs SFO 2.705 2.775
Semesteravgiften i musikk- og kulturskolen økes slik, gjeldende fra august 2022:
År 2021 2022
Instrumentalundervisning 1.000 1.025
Lydstudio/notelære 1.000 1.025
Gruppeundervisning/drama/kor 820 840
Instrumentleie 600 615
Det vises ellers til særutskrift k.sak 085/2021, hvor også endringer i satser for skattøre og eiendomsskatt fremkommer.

2022 01 01 Alderstun

Alderstun Omsorgssenter
Så var 2021 snart et nytt kapittel i boken.
Dette året har også vært preget av restriksjoner og pandemi. Vi håper at 2022 gir oss en mer normal hverdag, hvor vi fritt kan klemme våre nære å kjære.
Kjøkkene har servert oss en nydelig nyttårsmiddag, bestående av bla kalkun og waldorf
Kl 18.00 fikk vi samlet beboere og ansatte, for en liten tyvstart på fyrverkeriet.
(Takk for hjelpen Jon)
Vi på Alderstun, ønsker dere alle et riktig godt nyttår.

2022 01 01 Rødøy kommune

Endringer i brukerbetalinger år 2022
Rødøy kommunestyret vedtok i møte 16. desember 2021, sak 085/2021, følgende endringer i brukerbetalinger fra år 2022:

Brukerbetaling til landbruk økes med 2 %.
Satsene i betalingsregulativet for behandling av bygge-, plan-, fradelings- og oppmålingssaker økes med 2%.
Satsene i regulativet for utleie av kommunalt maskinutstyr økes med 2 %.
Satsene i regulativet for vannforsyning økes med 2 %.
Satsene i regulativet for avløp økes med 2 %.
Satsene for brøyting av privat veg/parkeringsplass økes med 5 %.
Satsene for feiing/tilsyn av fyringsanlegg økes med 2 %.
Husleie i kommunale leiegårder reguleres i forhold til endringen i konsumprisindeksen i henhold til leieavtaler.
Purregebyr på kommunale krav følger maksbeløp i forskrift til inkassoloven.
Praktisk bistand, hjemmehjelp. Egenandel per måned for husholdninger med inntekt under 2G følger maksimal beløpet gitt i forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester. Beløpet er i 2021 kr 210/mnd. Kommunalt fastsatt sats:
Pris kr per mnd 2021 2022
Inntekt 2-3G 890 912
Inntekt 3-4G 1.300 1.332
Inntekt 4-5G 1.620 1.660
Inntekt over 5G 1.940 1.998
Kost i omsorgstjenesten
Middag økes fra kr 85 til kr 88
Frokost/kvelds økes fra kr 45 til kr 46
Abonnement full kost per måned økes fra kr 4.700 til kr 4.841
Reduksjon full kost ved fravær per uke økes fra kr 1.175 til kr 1.210
Trygghetsalarm
Drift/mnd økes fra kr 226 til kr 232
Installering økes fra kr 503 til kr 516
Korttidsopphold i institusjon følger Helse- og omsorgsdepartementets årlige regulering. Satsene finnes i forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester.
Langtidsopphold i institusjon betales etter forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester.
Foreldrebetaling i barnehagen følger maksimalgrense for foreldrebetalingen, ifølge forskrift til barnehageloven. Maksimalgrensen blir fastsatt i Stortingets årlige budsjettvedtak.
Satsene for kost i barnehagen per måned settes til selvkost slik:
År 2021 2022
En dag 25
Inntil 16 timer/uke 220 206
Inntil 24 timer/uke 310 318
Inntil 32 timer/uke 400 430
Full plass 490 523
Satsene for foreldrebetaling i SFO per måned økes slik:
År 2021 2022
1-10 timer/uke 1.335 1.370
Over 10 timer/uke 1.560 1.600
Helårs SFO 2.705 2.775
Semesteravgiften i musikk- og kulturskolen økes slik, gjeldende fra august 2022:
År 2021 2022
Instrumentalundervisning 1.000 1.025
Lydstudio/notelære 1.000 1.025
Gruppeundervisning/drama/kor 820 840
Instrumentleie 600 615
Det vises ellers til særutskrift k.sak 085/2021, hvor også endringer i satser for skattøre og eiendomsskatt fremkommer.