År 2016

Hendelser  - bare litt av det som har skjedd - kanskje blir det mye mer senere....

Desember

29. des, 2016

Arnulf Hansen & Co i Våga

Da må vi bare konstatere at ettersom det melder sørvest storm i morgen, får vi ikke tekniker ut til oss for å få igang drivstoffanlegget i Våga som planlagt. Det blir da først på mandag ettermiddag at vi har håp om endelig å igjen være i drift.
Som en takk for tålmodigheten til våre kunder, vil vi gi kroner 1,- pr liter i rabatt på bensin og alle typer diesel, den første hele dagen vi har drift igjen. Det blir annonsert her hvilken dag dette blir. Takk for at dette deles.����
Mvh. Arnulf Hansen & Co

29. des, 2016

Jordskjelv i Meløy

Av ALEKSANDER RAMBERG
Publisert:29. desember 2016, kl. 07:23
Jordskjelvet i Meløy torsdag ble registrert på seismiske stasjoner over hele landet. Denne registrerigen er fra en målestasjon ved Karasjok.
Jordskjelvet i Meløy torsdag ble registrert på seismiske stasjoner over hele landet. Denne registrerigen er fra en målestasjon ved Karasjok. (Foto: NORSAR)
DEL
Klokken 05.30 torsdag ble det registrert et jordskjelv i Salten.
AN fikk først opplyst om at jordskjelvet hadde en styrke på 2,8 på Richters skala. Dette er senere blitt oppjustert til 3,7 på jordskjelv.no.
– Vi hadde ikke alle data på plass tidlig på morgenen i dag, og det stemmer at dette er blitt oppjustert til 3,7, sier seniorforsker Conrad Lindholm ved NORSAR.
– Kraftig
Han omtaler det som et kraftig jordskjelv.
– I dette området er det et kraftig jordskjelv, og det kunne ha gjort skade dersom det hadde skjedd tett ved befolkede områder, sier Lindholm.
Ifølge NORSARs beregninger skjedde jordskjelvet i havet cirka 40 kilometer vest av Gildeskål. Men seniorforskeren påpeker at de fortsatt ikke har spesielt god lokalisering av jordskjelvet ennå.
– Vi har fått mange telefoner om jordskjelvet, og de fleste fra Meløy og sørover, så det kan være at lokaliseringen av jordskjelvet var nærmere Meløy, sier Lindholm.
Har intensivert målearbeidet
Det sterkeste jordskjelvet som er blitt målt i Norge, var på 5,8 på Richters skala, ifølge seniorforskeren.
– Det var i Nesna-området og skjedde for nesten 200 år siden, sier Lindholm.
Lindholm påpeker at Nordlandskysten er et område de stadig måler jordskjelv, og spesielt området vest for Svartisen.
Lindholm sier de nå har intensivert målearbeidet i dette området.
– Jo, flere stasjoner vi har og tettere på vi er, jo bedre lokaliseringer av jordskjelvene vil vi få, sier Conrad Lindholm.
– Skikkelig ekkelt
Avisa Nordland har også fått meldinger fra folk som har merket jordskjelvet flere steder i Salten, deriblant på Fauske, Tverlandet og Bodø.
Flere AN-lesere skriver på ANs Facebook-side at de har merket jordskjelvet tidlig torsdag morgen.
– Hele huset vugget og en helt sykt summende lyd! Det var skikkelig ekkelt, skriver en kvinne fra Meløy.
LES OGSÅ: Jordskjelvet målt til 3,0: – Dette var nifst
– Veldig mange meldinger
Seismolog Steven J. Gibbons hos NORSAR, bekreftet jordskjelvet overfor an.no, tidlig torsdag morgen.
– Vi har fått veldig mange meldinger om dette, sier Gibbons.
Han opplyser om at skjelvet ble registrert på seismiske stasjoner over hele landet, og at det ikke er uvanlig med mindre jordskjelv nettopp i Meløy.
– Det er aktivitet hele tiden, dersom man ser ned mot null på skalaen. Av og til er det litt større skjelv, mellom 2 og 3 på Richters skala, og da ringer telefonene, sier Gibbons.
Seismologen sier han ikke blir overrasket dersom det kommer nye jordskjelv i området den nærmeste tiden.
– Jordskjelv på denne størrelsen her kommer cirka annethvert år, og da kommer det gjerne to eller tre i samme størrelsesorden. Så dersom det kommer nye jordskjelv den nærmeste tiden, er det ikke overraskende, sier Gibbons.

29. des, 2016

Arnulf Hansen & Co i Våga

Hei!
Vi må igjen bare beklage at vi ikke har funnet alle feilkildene på drivstoffanlegget i Våga. Får hjelp av tekniker fra Mosjøen i morgen og håper vi er i drift i løpet av i morgen (fredag) ettermiddag. Det blir kunngjort her straks vi er i drift.

28. des, 2016

Arnulf Hansen & Co i Våga

Vi beklager at drivstoffpumpene hos Arnulf Hansen & Co i Våga fortsatt er ute av drift. Deler er byttet idag etter lyn og strømbrudd, men det er fortsatt feil som ikke er funnet. Nytt forsøk i morgen avdekker forhåpentligvis hva som er feil, men i verste fall kan det bli torsdag før vi er i drift. Vi vil annonsere her når anlegget igjen er i normal drift.

21. des, 2016

Ny bok - skrevet av Bjørn Skauge på Myken

Vår kjære pappa Bjørn Skauge har skrevet bok!
"Krigsbarndom" er en samling små fortellinger og opplevelser fra hans tidlige barndom i Sandnessjøen og Mosjøen. Han er også en tur innom Myken���� For pappa har det vært viktig å formidle krigsminnene til barn og barnebarn. Vi synes boka har blitt så velskrevet og leseverdig at vi håper mange vil lese den!
Vi har gjort vårt beste for å få pappas nydelige fortellinger mellom to permer. Vi håper du vil kjøpe den. Prisen er kr 249,- gratis frakt hvis du vil ha den tilsendt i posten. Skriv gjerne i kommentarfeltet under hvis/om du er interessert, så tar vi kontakt med deg og avtaler levering og betaling!
Hilsen Christian og Dyveke (barna til Bjørn)

Oktober

29. okt, 2016

Halloween party på Råkk Huset

Ågskardet lørdag 29. oktober fra kl. 17.00 - 19.00. for 1 - 10 klasse. Aktiviter, mat og mer...Oppslag.

23. okt, 2016

Cafe på Tjongsfjord EMA

Søndag 23. oktober arrangerer ungdommen ved Tjongsfjord EMA café til inntekt for TV-aksjonen. Det blir salg av vafler, kake, kaffe og saft fra klokken 13:00-16:00

22. okt, 2016

MARKEDSDAG ved butikken i Jektvik lørdag 22. okt. fra kl. 9.30.

MARKEDSDAG ved butikken i Jektvik lørdag 22. okt. fra kl. 9.30.
Det blir bl.a. salg av reker, klippfisk, håndarbeid, lefser, potet og grønnsaker. Det blir bruktsalg, og så blir det barneridning på ponni :-)
Kaféen Bobler og brus holder åpent, det gjør også Laguna frisør v/Diana :-)
Rødøy Produkter og Naustloftet skal også være åpen.
Vi satser på godt vær, og håper at så mange som mulig stikker innom.
VELKOMMEN . Oppslag.

20. okt, 2016

Rødøy kommune informerer

Begrenset telefontid Rødøy legekontor
Publisert 20.10.2016
Mandag 24. oktober blir ikke telefonen på legekontoret i Rødøy besvart mellom klokken 9.00- 10.00. Legekontoret har vanlig telefontid mellom klokken 10.00 og 13.00. Telefon 750 98 850.

Ved akutt behov for hjelp, ring 113.
Ved behov for legevakt, ring 116 117.
Vi beklager situasjonen!

16. okt, 2016

Råkk Huset

Ågskardet. Søndag 16. oktober. Konsertstart kl 17. En "bukett" med god musikk.

14. okt, 2016

Fortsetter som rådmann

Kitt Grønningsæter bekrefter at hun forsetter som rådmann i Rødøy kommune, etter at hun i dag ble bedt om å trekke oppsigelsen.
Kommunestyret ba i går om at gruppen som forvalter arbeidsgiveransvaret for rådmannen inngår samtaler med Kitt Grønningsæter om mulighetene for å fortsette sitt arbeidsforhold i kommunen.
Gruppen bestående av fungerende ordfører Frank K. Heimdal, representant fra posisjonen Arne Tore Bang og representant fra opposisjonen Anita Tustervatn har hatt dialogmøte med Grønningsæter. Her ble blant annet motivasjon, delegasjon, skjæringspunktet mellom politikk og administrasjon, arbeidsgiveransvar og tillit løftet fram. Grønningsæter bekreftet på forespørsel i møtet at hun vil fortsette sitt arbeidsforhold som rådmann i Rødøy kommune.
Grønningsæter sa opp sin stilling i kommunen på bakgrunn av at kommunestyret sa lite om veien videre da det i juni ble vedtatt å bestå som egen kommune. Kommunen har siden oppsigelsen vært på leting etter ny rådmann, samtidig som politikerne har hatt oppe viktige saker i forhold til delegasjon og kommunereform, som har endret forutsetningene for oppsigelsen til Grønningsæter.
- Små kommuner står ovenfor store utfordringer i årene som kommer. Rødøy er spesiell i forhold til geografi og avstander. Gjennom sommeren og dagens drøftinger har den felles forståelsen det er nødvendig at en har for å ta fatt på disse utfordringene blitt etablert, sier Grønningsæter i en kommentar. Hun ser nå fram til å fortsette i jobben, og oppfordrer samtidig til enda mer engasjement og synlighet blant politikerne i kommunen.
- Vi er svært fornøyd med at vi ble enige om at veien videre er sammen. Grønningsæter har visjoner og planer om utvikling av Rødøy kommune som samsvarer med ønskene vi som politikere har, kommenterer ordfører Olav Terje Hoff som er på ferie.
Sist endret 14.10.2016

13. okt, 2016

Pensjonistkafe

På Råkk Huset, Ågskardet 13.10. Quiz og litt underholdning. Dagens: Omelett med brød og salat.

13. okt, 2016

Rødøyprisen 2016 tildeles Fritjof Harald Strøm

Rødøyprisen 2016 tildeles Fritjof Harald Strøm fra Gjerøy. Han får prisen for sitt mangeårige arbeid i speiderbevegelsen og for sitt arbeid med Camp Gjerøy. 
Vi gratulerer!

11. okt, 2016

Tjongsfjord husflidlag har lagsmøte

Tirsdag 11. oktober kl 19.30

6. okt, 2016

Familieqiuz

På Rokk Huset torsdag 6, oktober kl 18.00 - 20.00.

5. okt, 2016

Tid for årets influensavaksinering

Det er satt opp dager for influensavaksinering i de ulike kretsene i kommunen, fra 6. oktober. Les mer om influensavaksinering her.
Publisert av Christina K Heimdal. Sist endret 05.10.2016

5. okt, 2016

Nordnesøy

Velkommen til årets krabbe- og rekeparty!
Velkommen til en trivelig aften på Nesøya
Oppslag med mer informasjon.

1. okt, 2016

Velkommen til lørdagskafe (Nordnesøy)

Oppslag lagt ut på fjesboka:
"Velkommen til lørdagskafe.
Lørdag 1. oktober, fra kl 10-14, blir det anledning til å kjøpe seg en kopp kaffe og vafler på butikken.
Vi selger lodd, med sjanse for å vinne flotte høstkurver med spennende innhold. Inntekten går til Nesøy kapell. Arr: Nesøy kapellforening.

September

24. sep, 2016

Folkehelselunsj på Gjerøya

Lørdag 24. september:

​"Folkehelselunsj" på Gjerøy kl. 11.00.-15.00.

Nærmere informasjon om arrangementene, informasjon om flere arrangementer kommer.

20. sep, 2016

Avlyst kontordag

Avlyst legekontordag
Publisert 20.09.2016
Den planlagte legekontordagen i Killboghamn/Sørfjorden idag 20. september, må desverre avlyses grunnet tekniske problemer.

Legekontoret har telefontid som vanlig mellom klokken 09:00 og 13:00. Telefon 750 98 850.

Ved akutt behov for hjelp, ring 113.
Ved behov for legevakt, ring 116 117.
Vi beklager situasjonen!

16. sep, 2016

Bedringens vei - Folkehelseuken

Fredag 16. september:
Båltur i turløypa "Bedringens vei" ved Alderstun omsorgssenter i Tjongsfjorden kl. 11.00.

15. sep, 2016

Jektvik - Folkehelseuken

Torsdag 15. september:
Høytlesing fra boka om "Reven og grisungen" med boller i Jektvik barnehage kl. 10.30.

14. sep, 2016

Fergestrikk - Folkehelseuken

Fergestrikk" for 10. gang kl.18.00-20.30, strekningen Jektvik - Kilboghamn. Med korrespondanse fra Nordnesøy kl. 15.10.

14. sep, 2016

Rødøya - Folkehelseuken

Onsdag 14. september:
Høytlesing fra boka om "Reven og grisungen" og boller i biblioteket på Rødøya kl. 10.00.

13. sep, 2016

Tur til Steintuva - Folkehelseuken

Tur til Steintuva kl. 12.00, med oppstart i Langvassdalen.

13. sep, 2016

Tjongsfjord kirke og Alderstun

13. september 2016
Konsert i kirka kl.19.00 og Minikonsert på Alderstunet kl.16.00 TJONGSFJORD

13. sep, 2016

Fisketur i Kisten - Folkehelseuken

Tirsdag 13. september:
Fisketur til Kisten med Tjongsfjorden EMA kl. 10.00. Alle er velkommen!

12. sep, 2016

Tjongsfjorden - Folkehelseuken

Mandag 12. september:
Høytlesing fra boka om "Reven og grisungen" og boller i biblioteket i Tjongsfjorden kl. 10.00. Du kan lese og se litt i boka her.

11. sep, 2016

Tjong Øvre (Øvergården) og Rødøy museum

Søndag 11. september:
Kulturminnedagen i Rødøy 2016. Omvisning på Øvergården og Åpen dag på Falchbrygga fra kl. 11.30.

8. sep, 2016

8-24 september - folkehelseuka i Rødøy

Se nedenfor her.

8. sep, 2016

Rødøya

Torsdag 8. september:
Folkehelsetur til Løvehytta på Rødøy kl. 16.00. Grilling og bålkaffe.
(Oppslag i lenke nedenfor).

September - 8.-24. - Folkehelseuka i Rødøy kommune

Folkehelseuka 2016

8.-24. september 2016, i uke 36, 37 og 38, arrangeres Folkehelseuka i Rødøy kommune. 

I Rødøy kommune er det 7 idrettslag: Tjongsfjord Idrettslag, Verangfjord idrettslag, Øresvik UL/IL, Rødøy UL/IL, Gjerøy UL/IL, Regnbuen IL og Nordnesøy UL/IL. Idrettslagene har daglige og ukentlige treninger og andre arrangement som du finner på lagenes hjemmesider. Flere av idrettslagene har sider for informasjon på Facebook. 

I tillegg har mange andre lag og foreninger i Rødøy kommune ulike arrangementer.

Lagenes hjemmesider finner du her.

Arrangement: 

Torsdag 8. september: 
Folkehelsetur til Løvehytta på Rødøy kl. 16.00. Grilling og bålkaffe. (PDF, 36 kB)

Søndag 11. september: 
Kulturminnedagen i Rødøy 2016. (PDF, 506 kB) Omvisning på Øvergården og Åpen dag på Falchbrygga fra kl. 11.30.

Mandag 12. september:
Høytlesing fra boka om "Reven og grisungen" (PDF, 134 kB) og boller i biblioteket i Tjongsfjorden kl. 10.00. Du kan lese og se litt i boka her.

Tirsdag 13. september: 
Fisketur til Kisten med Tjongsfjorden EMA kl. 10.00. Alle er velkommen!

Onsdag 14. september:
Høytlesing fra boka om "Reven og grisungen"  (PDF, 134 kB)og boller i biblioteket på Rødøya kl. 10.00.

"Fergestrikk" for 10. gang (PDF, 332 kB) kl.18.00-20.30, strekningen Jektvik - Kilboghamn. Med korrespondanse fra Nordnesøy kl. 15.10. 

Torsdag 15. september: 
Høytlesing fra boka om "Reven og grisungen" (PDF, 134 kB) med boller i Jektvik barnehage kl. 10.30. 

Tur til Steintuva (PDF, 396 kB) kl. 12.00, med oppstart i Langvassdalen. 

Fredag 16. september:
Båltur i turløypa "Bedringens vei" (PDF, 360 kB) ved Alderstun omsorgssenter i Tjongsfjorden kl. 11.00.  

Lørdag 24. september:

​"Folkehelselunsj" på Gjerøy (PDF, 38 kB) kl. 11.00.-15.00. 

Nærmere informasjon om arrangementene, informasjon om flere arrangementer kommer. 

Publisert av Anita Lykkja. Sist endret 13.09.2016 

August

19. aug, 2016

Småkratt på krøttersti

Velkommen til konsert med "Quattro Allergando +/-1" i Jonnys hage i Gjerøyhamn fredag 19. august kl 19.45.
Billetter: Voksne kr. 120,-
Barn kr. 60,-
Bilskyss fra ferjekai kl. 19.15 t/r.
Båtskyss fra Lyngvågen kl. 19.10-19.25 t/r.
Dato : 19.08.2016
Småkratt på krøttersti
Tid : 19:45
Arrangør : Rødøy kommunale musikkskole
Sted : Gjerøyhamn
Mer informasjon :

14. aug, 2016

Friluftsgudstjeneste på Gjessøya!

Søndag 14. august klokken 12.00 er det gudstjeneste på Gjessøya.
Det er gode muligheter for å legge til med båt for de som vil ta turen dit.
Offer til Sjømannsmisjonene.
Sokneprest Brigt S. Skeie
Organist Iustina Nahktigal
Det blir salg av mat og kaffe etter gudstjenesten.

Juli

23. jul, 2016

Sommerfester på Rødøya

Rødøy UIL‎ til Sommerfester på Rødøya 2016 // 25 JUNI // 23 JULI
13. mai kl. 18:23
RUIL feirer 60 år i juni, og derfor vil vi komme med spontane konkurranser og utdelinger av billetter til sommerfestene våre!
Klokken 19:00 i kveld slipper vi ut 6 billetter til Midnightsun Party for bare 15 kr !!! www.Rodoy2016.tk
Tips: Det gjelder å stå på ''Skal'' på dette arrangementet.
Fjesboka: Rødøya; Jostein Fyhn.

7ende

Ungdomskonsert på Trænafestivalen

Trænafestivalen2016_Logo_rustrød.jpeg - Klikk for stort bilde
Nå kan ungdom i aldersgruppen 12-16 år fra Rødøy, Lurøy og Træna melde seg på ungdomskonsert på Trænafestivalen. Arrangementet er gratis, og også i år hentes ungdom fra Rødøy og Lurøy med båt til arrangementet.
Arrangementet finner sted på Træna 7. juli fra 18.00-21.30. Trænafestivalen spanderer mat og drikke og det blir konsert med Trekløver fra Nesna og Astrid S på Hovedscenen kl 20.30.


For å melde deg på, må du:
Spørre hjemme om lov!
Hvis JA, send mail til mariannehavbris@gmail.com. Der skal det stå:
Navn
Hvor gammel du er
Hvor du kommer fra
Mobilnummer
Navn på foreldre/foresatte samt telefonnummer.

Påmeldingsfrist tirsdag 5. juli. Les nærmere informasjon på facebookarrangementet ungdomskonsert 2016. Ungdom ønskes velkommen på festival!
Sist endret 27.06.2016 10:53

5. jul, 2016

Breiband

Breiband.no melder at en strømfeil på Handnes medfører at nettet i Lurøy/Rødøy er nede i dag tirsdag 5. juli. Kraftselskapet opplyser at tiltak er satt i gang, og de håper at feilen er løst i ettermiddag/kveld.

Juni

26the

Biblioteket- stengt

Rødøy folkebibliotek i Tjongsfjorden er åpent tirsdager fra 10.00-14.00 i uke 27, 31 og 32.
I uke 28, 29 og 30 er biblioteket stengt!
Fra uke 33 er biblioteket åpent som vanlig på tirsdager og på torsdager.
GOD SOMMER!
Publisert av Anita Lykkja. Sist endret 28.06.2016

25the

Sommerfest nr 1 på Rødøya

Rødøy Ungdoms- og idrettslag arrangerer: Sommerfest nr 1 på Rødøya.
Se Fjesboksiden "RØDØYA".

23dje

RUIL - 60 år

RUIL fyller 60 år og sankthans, stor familiefest på Rødøya
Rødøy Ungdoms- og idrettslag arrangerer: RUIL fyller 60 år og sankthans, stor familiefest på Rødøya
Se Fjesboksiden "RØDØYA".

13ende

Legekontor

På grunn av sykefravær ved legekontoret blir det ikke kontordag med legetimer denne uken, 13.-17. juni. Kontoret i Tjongsfjord er bemannet med sekretær mandag til og med torsdag, så dersom du har time for blodprøvetaking er det normalt oppmøte. Legevakt ivaretas av Lurøy. 13.06.2016.

12te

Grendemøte på Rødøya

Avstemming om kommunesammenslåing med Bodø. Ja/Nei. Valg også til veilysforeningen for 2016.2019. Rødøya lokalutvalg arr.

11efte

Kommuneoverlegen går ut i permisjon

Kommuneoverlegen går ut i permisjon gjeldende fra i dag til forholdet han er tiltalt for er rettskraftig avgjort, eller Rødøy kommunes undersøkelser tilsier at permisjonen kan avsluttes. Han avviser at han har begått straffbare forhold. Rødøy kommune har ikke tatt stilling til spørsmålet om skyld.
Sist endret 11.06.2016 (Fra kommunens hjemmeside).

10ende

Turistkiosken

Turistkiosken i Jektvik i sommer
Rødøy Produkter As
10. juni kl. 10:59 ·
Turistkiosken er nå åpen mandag - fredag fra kl 10.00 - kl 15.00

8de

Den Norske Kirke i Rødøy - Årsmøtet

Avholdes i Værangfjord kapell 8. juni 2016.

7ende

Vil du bli verge?

Fylkesmannen i Nordland har behov for verger i Rødøy kommune, både for enkeltstående oppdrag og som faste oppdragstakere. Som verge har du mulighet til å hjelpe andre mennesker som på grunn av en medisinsk tilstand ikke klarer å ivareta egne interesser og behov.

Det kan blant annet dreie seg om å forvalte og disponere økonomiske midler for personen under vergemål. Det kan også være snakk om personlige forhold, slik som å bistå vedkommende i kontakten med offentlige instanser. I brosjyren «Vil du bli verge?" kan du lese mer om hva en verge gjør og hva som kreves for å bli verge.
Du finner informasjon om godtgjøring og skjema for å søke om å bli verge m.m. på www.vergemal.no.

Om du synes dette høres interessant ut, kontakt oss gjerne på telefon 755 31500 eller mail fmnopost@fylkesmannen.no.
Fylkesmannen i Nordland
Sosial- og vergemålsavdelinga
Vedlegg: - Brosjyren "Vil du bli verge?"
Publisert av Brita Kjerpeseth Omnes. Sist endret 07.06.2016

6the

Kystplan

Kystplan Helgeland - Offentlig høring
Rødøy kommune er med i planprosess Kystplan Helgeland. Kystplan Helgeland er et samarbeidsprosjekt mellom 13 kystkommuner; Bindal, Sømna, Brønnøy, Vega, Vevelstad, Vefsn, Herøy, Dønna, Nesna, Leirfjord, Træna, Lurøy og Rødøy kommune. Prosjektets målsetting er å utarbeide en interkommunal plan for sjøareal i alle de 13 kommunene.
I møte den 12.05.2016 vedtok Plan- og jordstyret i Rødøy med hjemmel i Plan- og bygningslovens § 9 og § 11-14 å legge planforslag for Kystplan Helgeland datert 01.05.2016 ut til offentlig ettersyn i 6 uker.
Planen ligger til offentlig ettersyn ved: Rødøy kommune, rådhuset i Vågaholmen, frem til 01.08.2016. Ønskes flere opplysninger om planen, kan en ta kontakt med Rødøy kommune på telefon 75 09 80 00, eventuelt e-post; teknisk.etat@rodoy.kommune.no.

Eventuelle merknader må være skriftlige, og sendes til: Rødøy kommune, 8185 Vågaholmen, innen 01.08.2016.

Vedlegg - se nedenfor her.

6the

Planvedtak: Reguleringsplan for Selvågen Sør

Rødøy kommunestyre har i møte den 24.04.2016 under sak 028/2016 egengodkjent Reguleringsplan for Selvågen Sør, del av gnr. 74 bnr. 20 i Rødøy, med hjemmel i Plan- og bygningslovens § 12-12.
Planen legger til rette for utbygging til industri- og fiskeriformål, med tilhørende infrastruktur.
Kommunestyrets godkjenningsvedtak kan påklages til Fylkesmannen innen tre uker. Eventuell klage må være skriftlig, og sendes til: Rødøy kommune, Teknisk etat, 8185 Vågaholmen, innen 27.06.2016.

Eventuelt krav om erstatning etter Pbl. § 15-3 eller innløsning etter § 15-2 må være satt frem skriftlig overfor Rødøy kommune innen 3 år fra kunngjøringsdato.

Eventuelle spørsmål kan rettes til: Rødøy kommune, Teknisk etat, tlf. 7509 8032.

Lenker:
- Skriv fra Rødøy kommune, Teknisk etat, av 06.06.2016
Publisert av Brita Kjerpeseth Omnes. Sist endret 06.06.2016

1ste

Bytte fastlege

På grunn av overgang til ny nasjonal IKT-løsning for fastlegeordningen vil det ikke være mulig å bytte fastlege i perioden onsdag 1. juni til mandag 6. juni. 2 7.05.

11. jun, 2016

Vårkonsert i musikkskolen

Lenke til siden

Juni - 6the - Selvågen sør - vedlegg

Mai

30.05.2016

Samfunnshuset

Folkemøtet angående kommunereformen blir på samfunnshuset den 30. Mai kl. 1800 til 2000. Panelet vil bestå av ordfører, varaordfører og rådmann.
Politikerne i kommunen oppfordres til å møte.
Vi regner med at ordfører eller annen representant vil møte fra Bodø kommune.
Arrangør blir Tjongsfjord lokalutvalg.

29.05.2016.

Rødøy bondelag

Søndag 29. mai innbyr Rødøy Bondelag til "Vårslepp" på Skjærgårdsro på Gjessøya. Mathisen texibåt går fra Vågaholmen kl.1100. Ta med grillmat. Meld dere på til Rune Hansen, 99612072.
Oppslagstavla: Signe Marie Hansen.

28.05.2016

Hestmannen UIL

Da vil vi ønske velkommen på grendehuset lørdag 28 Mai til kafé med loddsalg kl.1500
Inntekten vil gå til Julie Klausen for å støtte henne i en tung tid. Håper så mange som mulig vil ta seg turen. Det vil bli salg av kaffe, brus, is og kaker Blir veldig takknemlig om noen kan bake en kake eller noe annet godt, ta med seg en loddpremie hadde også vært stas Hjertelig velkommen skal alle være.
Oppslagstavla:

28.05.2016

Nordnesøy

No bi dæ! Kost støvet av danseskoan, gni vintersøvn ut av auan, sveiv igang sjarkan og gjær dåkk klar førr Vårfæst på Nesøya. Vi rydda plass i gjestehavna førr dåkker, og Trygve fiksa dansemusikken, Velkommen.

26.05.2016

El Vagabundo

Noen historier er for gode til å glemmes.
26. mai kl. 18.00 vises dokumentarfilmen om Gustav Strømsvik "El Vagabundo" fra NRK programserien - Glemte Helter.
Sted: Falch gamle handelssted.
Velkommen!
Dato : 26.05.2016
Film om Gustav Strømsvik
Tid : 18:00 - 19:00
Arrangør : Helgeland museum Rødøy
Sted : Falch gamle handelssted

26.05.2016

Folkemøte i Jektvik

Det blir FOLKEMØTE om kommunereform og undersøke i forbindelse med intensjonsgrunnlag for 'nye Bodø kommune' / bestå som egen kommune på JEKTVIK GRENDEHUS TORSDAG 26/5 kl. 19! Representasjon fra kommunen vil være til stede. MØT OPP OG DELTA!
Mvh Lokalutvalget for Jektvik/Nordvernes.

24.05.2016

Rødøya lokalutvalg

Grendemøte på Rødøy
Ordfører og Rådmann orienterer.

23.05.2016

Folkemøte i Øresvik og Sørfjorden krets

Oppslag om det. Kommunereformen.

21.05.2016

Rødøy - Nordre Meløy mannskor

Lørdag 21 mai får vi besøk av Nordre Meløy Mannskor med konsert i Rødøy Kirke. Det blir stor stas. Så sett av dato og kl. 17.00 til en flott opplevelse i Rødøy Kirke. Vi gleder oss: OPPSLAG.
Fjesbok: Rødøy: Malin Arntsen.

17.05.2016

Jektvik

Program lagt ut for feiringen denne dag.

17.05.2016

Tjongsfjorden

Program lagt ut for feiringen denne dag.

17.05.2016

Ågskardet

17.mai på Ågskardet.
Vi møtes kl. 14.00 på Åg Grendehus .
Det bli salg av lapskaus,pølse med stappe, pølse med brød, kaffe,kaker og brus.
Loddsalg.
Velkommen.
Arr:Grendelaget.

12.05.2016

Grovinnsamling på Rødøya

12. mai er det grovinsamling på Rødøya. Husk å benytt deg av gratiskortet som du har fått i posten av HAF. Møt opp ved søppelkonteinerne 12 mai med alt du vil bli kvitt. Her skal det ryddes
Fjesbok: Rødøy: Malin Arntsen.

11.05.2016

Kvalkjøtt - Rødøy

Nybræna Ldkx - Selger kvalkjøtt på Rødøya i morra 11. fra kl 9 til 15

11.05.2016

Kvalkjøtt - Vågaholmen

Nybræna Ldkx - Fra ca kl 19 og utover kvelden.

11.05.2016

Kvalkjøtt - Nordvernes

Kommer til Nordværnes ca kl 16 og selger kvalbiff fram til kl 18 i morra, onsdag. Har både fersk og frosset biffkjøtt

April

Mars

26the

Påskefest

Påskefest med livemusikk (påskeaften) på Rødøya


Rødøy Ungdoms- og idrettslag arrangerer: Påskefest med livemusikk (påskaften). Se Fjesboksiden "RØDØYA".

Februar

22ende

Utsendelse av post digitalt

Utsendelse av post digitalt
Rødøy kommune vil begynne å sende ut posten elektronisk via KS SvarUT. Rødøy kommune ønsker mer effektiv kommunikasjon med sine innbyggere, som nå vil motta posten raskere ved å ta den imot digitalt.

Posten vil i første omgang bli distribuert til mottakerens meldingsboks i Altinn, etter hvert også til innbyggernes valgte postkasse hos Digipost eller eBoks. Innbyggerne oppfordres til å oppdatere Kontaktregisteret som er tilgjengelig både på www.altinn.no og www.norge.no. Innbyggerne vil da bli varslet via sms og e-post om at dokumentet kan leses i den valgte postkassen eller i Altinn. Bedrifter/organisasjoner kan lese dokumentet elektronisk i «Min meldingsboks» på www.altinn.no via rollen «Kommunale tjenester». Varsel sendes til registrert sms eller e-post adresse.
Dokument som ikke er åpnet i Altinn innen 2 virkedager etter at det er tilgjengelig i meldingsboksen, blir skrevet ut og sendt via Posten.
Spørsmål kan stilles til:
postmottak@rodoy.kommune.no
75 09 80 00
Publisert av Brita Kjerpeseth Omnes. Sist endret 22.02.2016

20ende

Karneval for barna - Rødøya

Rødøy Ungdoms- og idrettslag arrangerer: Karneval. Se Fjesboksiden "RØDØYA".

1ste

Mottak fore enslige asylsøkere

Mottak for enslig mindreårige asylsøkere ved Tjongsfjord gjestegård
UDI, region Nord opplyser i dag om at de har tildelt kontrakt til Nord-Norsk Mottakssenter AS om drift av mottak for enslig mindreårige asylsøkere. Mottaket skal ha 30 plasser og oppstart blir 1. februar i 2016.

– Vi gleder oss til å opprette en avdeling i Tjongsfjord. Basert på folkemøtet som ble avholdt i høst kan jeg slå fast Kila har et flott engasjert lokalsamfunn som ungdommen kommer til å trives i, sier driftssjef Are Skancke Andreassen ved Nord-Norsk Mottakssenter.

De beklager at prosessen har dratt ut i tid, men det er UDI som i denne anbudsprosessen har vært veldig forsinket på grunn av stort arbeidspress. Nord-Norsk Mottakssenter behøver tiden frem til oppstart for å tilrettelegge. De lyste ut stillingene i november og vil gå igjennom søknadene nå. De oppgir å ha fått få, men velkvalifiserte søkere, og at det er mulig de lyser ut stillingene en gang til da også denne prosessen har dratt ut i tid.

Rødøy kommune vil ha løpende kontakt med driftsoperatøren. Alle tjenesteområder vil forberede seg på eventuelle nye oppgaver på best mulig måte frem til oppstart.

Januar

30de

Rødøyhallen

30. jan, 2016
Rødøyhallen mix-serien i Vollyball
Lørdag klokken 10:00 til 15:00
Rødøyhallen Kila, 8186 Tjongsfjorden, Nordland, Norway
Seriekamper i volleyball. Mix-serien i Salten/Helgeland arrangerer turneringshelg 1 av 3. Åpent for publikum. Kiosksalg.


Rødøyhall
Hei folkens,
her kommer kampoppsett for første runde av mix-serien i volleyball for Lurøy - Rødøy - Meløy og Gildeskål 2016.
De 8 deltakende lag i årets serie er:
Arnøy
Ørnes
Halsakam 1
Halsakam 2
SMIL Engavågen
Aldersund/Konsvik
Værangfjord
Tjongsfjord

Særlig hyggelig er det å ønske Værangfjord velkommen tilbake, etter at de herjet i denne serien de første årene den ble arrangert Uttrykksikonet smile!

Siden Arnøy og Ørnes ikke kan delta blir det en redusert utgave av denne spilledagen. Alle lag får spille tre kamper - de fleste får to på rad, dermed setter vi av inntil 1 time pr kamp. Da skulle det være rikelig anledning til å hvile mellom kampen!

For Halsa og SMIL betyr oppsettet at de kan ta ferga fra Forøy kl. 09.30, og returnere senest 15.50. For Aldersund/Konsvik skal oppsettet sikre dem retur med ferga fra Jektvik kl 15.20.

Alle lag er oppsatt på dømming, 1. og 2. dommer + sekretariat. Husk personlige fløyter! Serien er som vanlig uoffisiell og krever ikke at spillerne har løst lisens gjennom volleyballforbundet. Det betyr dermed at forsikring ved eventuell skade også er et personlig ansvar/vurdering for den enkelte. Vi mener at vi har nok baller på huset, så lagene trenger ikke å ta med seg egene baller. Men fint om lagene ordner seg selv med medisinsk utstyr (is, tape mv.).

Tjongfjord IL står som teknisk arrangør denne helga, og det vil bli kiosksalg i kaféen på Tjongsfjord samfunnshus. Siden vi denne sesongen har to ulike arrangører (TIL og Ørnes) må vi få komme tilbake til dette med kostnad for deltakelse, og hvordan denne skal gjøres opp. Uansett gjelder fortsatt prinsippet om at påmeldingsavgiften er et spleiselag på leie av haller.

Oppsettet for kampene 20. og 27. februar vil vi komme tilbake til. Først og fremst må vi få en avklaring rundt reiseruten til Arnøy og deres timeslot for spill. Dette kommer av at fergeleiet på Sund foreløpig er stengt, og at deres reise til Ørnes blir betydelig lengre. Men både Ørnes og Arnøy må påregne et rimelig tett program på neste samling - samtidig som de øvrige lagene av den grunn må påregne noe mere "slakk" denne dagen.

Skulle vi klart å spille full serie (alle lag møter hverandre to ganger), måtte alle lag kunne deltatt på hver samling. Det får vi ikke til denne gangen - dermed blir det enkel serie - dvs. 7 kamper pr. lag. Med enkel serie og tre spilledager blir det relativt god tid. Jeg skal prøve å lage oppsettet slik at lagene har 1, max 2 seriekamper igjen siste spilledag. Etter at serien er over, setter vi opp et cup-sluttspill basert på plasseringen fra seriespillet. På denne måten får vi utnyttet dagen og spilt mest mulig volleyball!

Skulle noe være uklart eller feil i oppsettet er det bare å skrike ut. Likeså hvis det er noe dere lurer på forøvrig.

Vi gleder oss veldig til lørdag!

Arne-Tore

mob. 47626314

24de

Selsøyvik havbruk

Det er påvist infeksiøs lakseanemi (ILA) ved sjølokaliteten 11088 Ørnstolen i Rødøy kommune i Nordland fylke. Lokaliteten drives av Selsøyvik Havbruk.
Nyheter 24.01.2016
Av Aslak Berge
Alle som ferdes i området må vise nødvendig aktsomhet slik at spredning av sykdom unngås, oppfordrer Mattilsynet.
Les også: ILA-utbrudd i Rødøy
Fiskehelsetjenesten varslet 8. januar Mattilsynet om mistanke om ILA på lokaliteten Ørnstolen. Mattilsynet har stadfestet diagnosen ILA på bakgrunn av kliniske symptomer og obduksjonsfunn på fisk ved lokaliteten samt analyseresultater fra Veterinærinstituttet.
For å forhindre smittespredning er lokaliteten, samt nabolokaliteten 15621 Breivika, pålagt restriksjoner blant annet med forbud mot flytting av fisk uten særskilt tillatelse.
Infeksiøs lakseanemi (ILA) forårsakes av et virus som sannsynligvis er av samme familie som influensavirus. ILA-viruset kan føre til sykdom hos laks, men har ingen betydning for

23dje

Rødøyhallen - Åpning

Lørdag 23. januar kl. 11.00 åpnes Rødøyhallen.
Det blir et fint åpningsshow med sangere og dansere, høytidelig overlevering og åpning av hallen. Barnekor og solister avslutter selve åpningen.
Tjongsfjordrevyen og Rødøy kommunale musikkskole skal ha flere innslag utover dagen, med revynummer, sang og spill.
Rana klatreklubb kommer og skal ha klatre-show i den nye, flotte klatreveggen.
Bodø-Glimt skal spille show-kamp mot "Rødøy allstars".
Det blir ulike aktiviteter og konkurranser med instruktører fra Rana klatreklubb, Bodø-Glimt, Tjongsfjord idrettslag og Gjerøy Ungdoms- og idrettslag.
Åpningen av Rødøyhallen avsluttes med fyrverkeri kl. 17.00.
Publisert av Anita Lykkja. Sist endret 19.01.2016

23dje

Tilskudd i forbindelse med boligetablering – forlengelse av tiltaksperiode

Tilskudd i forbindelse med boligetablering – forlengelse av tiltaksperiode
Kommunestyret vedtok i møte 15. desember 2015, sak 96/2015, å fortsette ordningen med tilskudd til boligetablering. 
Stimuleringstilskuddet gis etter kriterier fastsatt i kommunestyrets sak 019/2010:
- Kr. 100.000,- ytes alle som bygger helårsbolig
- Kr. 50.000,- ytes førstegangskjøpere av helårsbolig.
Skjema for søknad om tilskudd fås tilsendt ved henvendelse til Rødøy kommune, eller kan lastes ned fra hjemmesida. I skjemaet finnes informasjon om hvilken dokumentasjon som må vedlegges søknaden.
Lenker:
- Skjema for søknad om tilskudd for etablering av bolig i Rødøy kommune
- Saksutredning k-sak 102/2012
- Særutskrift k-sak 102/2012
- Saksutredning k-sak 019/2010
- Særutskrift k-sak 019/2010
- Saksutredning k-sak 003/2010
- Særutskrift k-sak 003/2010

4de

Næringsmøte

Næringsmøte for reiselivsbedrifter på kysten
Publisert 04.01.2016
Helgeland reiseliv
Helgeland Reiseliv inviterer reiselivsbedrifter i Lurøy, Rødøy, Træna og Meløy til møte på Oscarbrygga, Tonnes, 28. januar kl 10:00-14:00.
Invitasjon.
Påmeldingsfrist innen 14. januar til agnethe@visithelgeland.no.