2020 desember KORONA

30 12 2020 Råkk kafe

Råkk Kafé
2020 er snart et tilbakelagt kapittel for oss alle.
Da er det også tid for å se seg litt tilbake og se hva som har skjedd dette året
Planene vi hadde lagt for arrangementer og andre spennende ting, ble raskt skrinlagt i mars da koronaviruset kom til Norge.
En liten stund stod vi litt rådville og visste ikke riktig hva vi skulle gjøre. Etter noen runder med det offentlige systemet, skjønte vi at permittering ikke var et alternativ for oss. Løpende utgifter blir ikke betalt med det og vi klarte ikke å sitte hjemme og se på at bedriften vi har jobbet så hardt for, skulle bli borte.
Vi valgte derfor å gå på jobb uten lønn og holde åpent for å kunne holde hjulene i gang.
En STOR TAKK til alle de lokale som handlet hos oss i denne perioden!
Samtidig jobbet vi med å ferdigstille de 4 nye rommene m/dusj og bad.
Vi pusset også opp gangene og kundetoalettene og gjorde ferdig servicebygget til campingen.
En siste hard innspurt før sommeren gjorde at vi ble ferdige akkurat i tide til bølgen av turister tok oss.
TAKK OG LOV for at dere kom til Helgeland i sommer!
Det ble vår travleste sommer noensinne og heldigvis hadde vi fantastisk flinke medarbeidere sammen med oss! Til tider kom det så mange at vi dessverre ikke hadde plass til alle og vi skulle gjerne tatt i mot dere,men med alle restriksjoner vi ble pålagt, var det ikke mulig å få til.
Høsten har vært litt roligere, men vi har også fått merke på kroppene at det har vært tøffe tak med bygging og drift de siste årene.
Vi vet at vi fremdeles har tøffe tak foran oss, men vi er likevel optimistiske for framtiden og gleder oss til å ta fatt på nye oppgaver i 2021.
Våre tanker går til de som har hatt et betydelig tøffere år enn oss, som har mistet sine og som har mistet jobbene sine.
1. januar er det 5 år siden vi overtok bygget og vi håper at vi skal få til en fin feiring i løpet av året
Vi håper at 2021 er litt snillere med oss alle og at dette året skal gi oss mer glede, optimisme og tro på en fin framtid.
Vi vil takke alle kunder for at dere har brukt oss dette året.
De beste ønsker for et GODT NYTTÅR fra oss på Råkk Kafé.

30 12 2020 INGEN SMITTE LIKEVEL

Rødøy kommune
5ftSprnon sdoreted ·
NEGATIVE PRØVER – Rødøy har ikke har hatt noe smittetilfelle likevel.
Vi orienterte mandag 28. desember om påvist covid-19 hos person fra Rødøy. Testen ble gjennomført i annen kommune. Vi har nå fått melding fra laboratoriet om at en tredje test var negativ. Vedkommende er symptomfri og ute av isolasjon.
I forbindelse med smittesporingen har vi også testet definerte nærkontakter som oppholdt seg i Rødøy kommune. Laboratorietestene kom tilbake negative for alle disse. Ettersom indekspersonen har testet negativt, så er nærkontaktene også ute av karantene.
Vi konkluderer derfor med at Rødøy ikke har hatt noe smittetilfelle likevel.
Begge omsorgssentrene er igjen åpne for besøk, etter at de stengte midlertidig mens smittesporingen pågikk.
Denne situasjonen har vist at vi også kan bli direkte berørt av pandemien. Kommunen har fått øvet på våre prosedyrer, og sett at det fungerer. Vi har også fått god hjelp fra myndighetene.
Vi oppfordrer fortsatt til å ha fokus på å bryte smittekjeden, å huske smittevernreglene, og å følge nasjonale anbefalinger for nyttårsfeiringen. https://www.helsenorge.no/.../oversikt-over-regler-og.../...
Godt nytt år!

28 12 2020 Rødøy kommune innformerer

Rødøy kommune
Det er i dag bekreftet at en person er smittet av covid-19. Vedkommende oppholder seg ikke lenger i kommunen, men vi frykter at flere kan være smittet. Smittesporing pågår, og vi tester nå alle nærkontakter.
Kommunen har satt krisestab og innfører nå en rekke tiltak for å slå ned utbruddet så raskt som mulig, og få kontroll på situasjonen. Leder for helsetjenesten har ansvar for håndteringen lokalt.
Vi har stengt Alderstun sykehjem for besøk, inntil vi kommer lenger i smittesporingen.
Les mer på kommunens nettside.
http://www.rodoy.kommune.no/utbrudd-av-covid-19-i-rodoy...

Utbrudd av covid-19 i Rødøy kommune
Virus.png - Klikk for stort bilde
Det er utbrudd av covid-19 i Rødøy kommune, hvor en person så langt er påvist smittet.
Artikkelen er oppdatert.
Det er i dag bekreftet at en person er smittet av covid-19. Vedkommende oppholder seg ikke lenger i kommunen, men vi frykter at flere kan være smittet. Smittesporing pågår. Definerte nærkontakter er kontaktet og i karantene, og testes nå.
Kommunen har satt krisestab og innfører nå en rekke tiltak for å slå ned utbruddet så raskt som mulig, og få kontroll på situasjonen. Leder for helsetjenesten har ansvar for håndteringen lokalt.
Vi har stengt Alderstun sykehjem for besøk, inntil vi kommer lenger i smittesporingen.
Vi er i dialog med sentrale helsemyndigheter som bistår med råd i håndteringen av utbruddet.
Alle som får en luftveisinfeksjon med feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller føler seg syke, må ta kontakt med legekontoret for å bli testet for Covid-19.
Hvis du har symptomer som kan skyldes Covid-19, skal du holde deg hjemme. Ved behov for helsehjelp skal du kontakte legekontoret på telefon. Du skal ikke oppsøke lege eller annen helsetjeneste.
Har du symptomer, bli hjemme og ta kontakt per telefon 75 09 88 50 eller 116117, så vil du få beskjed om hva du skal gjøre.
Her finner du mer informasjon
Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015 (hverdager 08.00 – 15.30)
helsenorge.no
På helsenorge.no finner du også Helsedirektoratets praterobot (chatbot) hvor du kan skrive inn og få svar på spørsmål
For å stanse spredning av Covid-19 er det viktig at alle følger smittevernrådene
Hold avstand – husk meteren
Bli hjemme hvis du er syk
Vask hendene
Host/nys i papirlommetørkle, eller i albukroken dersom du ikke har det for hånden
Ta covid-19 test hvis du har luftveissymptomer
Sist endret 28.12.2020

2020 desember

28 12 2020 erkjennlighetsgaver

Erkjentlighetsgaver
201216 Kommunestyret 10.jpg - Klikk for stort bilde
Det er en stor ære å få lov å dele ut erkjentlighetsgaver til ansatte i kommunen. I fjor var første gangen jeg fikk mulighet til det, og da måtte jeg slå opp ordet erkjentlighet. Hva betyr egentlig det?
«Det å være erkjentlig betyr å vise sin takknemlighet».
Takknemlighet - jeg synes det er et mye bedre og finere ord. Det var en takknemlighetsgave jeg skulle få dele ut på vegne av kommunen. Det sier noe om hva som ligger bak påskjønnelsen - takknemlighet for lang og tro tjeneste.
Når noen har arbeidet lenge i Rødøy kommune så vil gjerne kommunen gjøre stas på sine arbeidstakere og takke for innsatsen gjennom mange år.
Vi er alle små brikker i et stort puslespill. Alle vet at det er umulig å legge et puslespill når en brikke mangler. Alle brikkene teller, og er viktige i det store bildet. Sånn er det med oss arbeidstakere også. Alle som arbeider i kommunen er uhyre viktig for at organisasjonen skal fungere, for at kommunen skal fungere – for at tjenestene skal kunne leveres.
På kommunestyremøtet onsdag 16. desember 2020, var jeg så heldig å få dele ut takknemmelighetsgaver til 6 stykker, hvorav 4 av dem var tilstede den dagen. Det var 5 som har arbeidet i 25 år innenfor oppvekst – i barnehage og skole, og ei som har arbeidet innenfor oppvekst, og helse og omsorg. Vi hadde også ei som har arbeidet 40 år som landbruksvikar i kommunen.
Utdeling av gullklokke for 25 års tjeneste i kommunen til:
Cathrine Johansen
Astrid Rangø
Hans Axel Graarud
Anita Ovesen
Annveig Johansen Kvalvik
Utdeling av gavekort og blomster for 40 års tjeneste i kommunen til:
Bodil Gjersvik


Gratulerer til alle sammen og tusen takk for innsatsen!

Ordfører Inger Monsen

07 12 2020 Myken Handel

13. desember sender vi siste bestilling i 2020 fra Myken Handel SA. Det gjelder bestillinger fra Asko, Bama og Tine. Vi kommer til å ha bra med basisvarer; tørrvarer, frysevarer, grønnsaker og meieriprodukter. Vi vet jo ikke hvor mange vi kommer til å være her ute i julen/ nyttår, så vi er takknemlige, hvis du planlegger å komme til Myken og feire jul/nyttår på øya vår, så send en melding til mykenhandel@gmail.com. Er det noen varer du ønsker å bestille, så gi oss informasjon om det. Vi gjør det vi kan for at du skal få det du ønsker.

2020 november

09 11 2020 Tjongsfjord båtforening

Daniel OlsenTBF Medlemmer
Hei,folkens en liten oppdatering etter årsmøtet igår. Fullstendig referat vil bli lagt ut så snart referenten har fått denne ferdig.
Som sikkert flere har fått med seg så ønsket jeg å trekke meg som leder nå, og vi har vært heldige å få inn ny (gammel) ,god og dreven) leder til å stille igjen. Erling Hafsmo overtar som leder i båtforeninga igjen.
Styret etter årsmøtet ser da slik ut:
Leder: Erling Hafsmo
Styremedlemmer: Brigt Skeie,Arild Lorentsen,Nils Gunnar Sleipnes og Thor Magne Hoff.
Havnesjef:Thor Magne Hoff. Vara ass.havnesjef:Nils Gunnar Sleipnes.
Slipsjef : Arild Lorentsen.
Øvrige varamedlemmer til styre og verv presenteres når møtereferatet er ferdig.

2020 11 05: Rødøy historielag

Rødøy Historielag
Rødøykalenderen 2021
God kveld, rødøyfjerdinger! Nå begynner jobben med å utforme Rødøykalenderen 2021, og i den anledning trenger vi fotografiske bidrag fra de forskjellige kretsene i kommunen. Håper dere som har gamle, gode bilder kan sende til oss i kalenderkomiteen - på mailadressene emmopdal@online.no eller kdidrik@gmail.com. Tiden flyr fram mot jul, så vi håper dere kan sende oss bilder før søndag 5. oktober. På forhånd, tusen takk

2020 oktober

2020 september

26 09 2020: Kulturminnedag

I morgen klokken 12:00
2–8°C Lettskyet
Råkk Kafé
Offentlig · Arrangeres av Helgeland Museum, Rødøy, Tjongsfjord Husflidslag og Rødøy kommune
Kulturminnedag på Råkkhuset.
Ragnar Selnes fra Helgeland Museum holder foredrag om evakueringen av Finnmark, og lokale tidsvitner forteller om hvordan de evakuerte ble mottatt i Rødøy. Arrangementet avsluttes på Tjongsfjord gamle gravgård der det legges ned blomster på gravene til de evakuerte.
Vi ber alle om å møte i god tid mellom 11-12.
Obs! På grunn av Covid19 må alle som skal delta på arrangementet registrere seg når de ankommer, vaske/sprite hender, holde avstand og ikke møte dersom de har symptomer på Covid 19.
Gratis inngang.
Arrangør: Tjongsfjord Husflidslag, Rødøy historielag, Rødøy kommune og Helgeland Museum

25 09 2020: Rødøy historielag

Rødøy Historielag
23. september kl. 20:59 ·
Rødøykalenderen 2021
God kveld, rødøyfjerdinger! Nå begynner jobben med å utforme Rødøykalenderen 2021, og i den anledning trenger vi fotografiske bidrag fra de forskjellige kretsene i kommunen. Håper dere som har gamle, gode bilder kan sende til oss i kalenderkomiteen - på mailadressene emmopdal@online.no eller kdidrik@gmail.com. Tiden flyr fram mot jul, så vi håper dere kan sende oss innen 6.10.

17 09 2020 RØDØY HISTORELAG

Kom på nettet som FJESBOKSIDE for noen år siden. Det ble LOVT mye og god informasjon om lagets arbeid ved start.
Så ble det helt stille (med unntak av en god kalender), vedvarende.
Årsmøte er holdt for flere måneder siden?
Hva skedde der, er medlemmer og andre informert?
Spør noen på siden deres - svares det ikke?

11 09 2020 Tjong

Jimmy Engen Krogh
Fullt møblert 4 roms leilighet og umøblert 2 roms leilighet til leie i Tjongsfjorden!
Leilighetene er på Tjong rett ved Nordlandsnett sitt kontorbygg.
Husleien er 7500/3500,- pr. måned og inkluderer varmt vann, kommunale avgifter og lys/varme i fellesarealer.
4 roms leiligheten kan leies umøblert for 6500,- pr. måned.
Strøm dekkes av leietaker på egen måler.
Ved korttidsleie gjelder egne takster.
Visning etter avtale.
Ved spørsmål, ta kontakt med Jimmy Krogh på tlf. 90552139, mail. jimm-k@online.no eller på facebook/messenger.

06 09 2020 Myken

Bruket Bord & Bar, Myken
I går kl. 08:55 ·
Vemodig! Absolutt siste kveld denne sesongen (med Whiskycamp-deltakere), og absolutt siste kveld ever for oss på Bruket. For nå er det slutt og målet er å kunne offentliggjøre nye eiere i god tid før neste sesong starter. «The boss ladies» (som noen kalte oss) takker for seg. Det har vært seks fine sesonger. Og slitsomt. Vi har lært en masse og ønsker at «det nye Bruket» skal overraske på Myken-vis og vise at det går an å få servert et flott måltid ytterst i havet på en liten øy.
Ha det! Hilsen fra Lill-Harriet og Kerstin

2020 august/september CORONA

14 09 2020: Innreise...

Innreise og smittekarantene – nye regler fra 14.09.20
Det har kommet nye regler for innreise og karantene som skal gjøre det enklere å vite om man skal i karantene eller ikke. Det er to typer karantene: innreisekarantene og smittekarantene. Rødøy kommune følger de nasjonale retningslinjene. Det er viktig at du følger med på hvilke land og områder som omfattes av karanteneplikt ved innreise, dette kan variere.
I tillegg til karantene er testing viktig for å avdekke eventuell smitte og stoppe denne tidligst mulig. Hver og en bidrar til kampen mot korona ved å overholde karanteneplikten og overholde smittevernreglene (1 meters avstand, god håndhygiene, vær hjemme om du er syk, og test deg ved mistanke om Covid-19). Det er vår felles innsats som teller.
Her kan du lese Helsedirektoratets veileder om de nye reglene.

Det legges ut 14 nye boligtomter for salg i nyetablert boligfelt Jektvik. Tomtene har svært gode lysforhold, og nydelig utsikt til fjord og fjell. Boligfeltet har gangavstand til offentlige tjenestetilbud som skole, barnehage, fergekai og butikk. Tomtene er på 1000-1200 m2. Det er ført veg, vann, avløp og rør for strøm/fiber til tomtegrense. Interessenter til første tildelingsrunde bes henvende seg til Rødøy kommune, postmottak@roody.kommune, innen mandag 14. september 2020 kl 1200. For mer informasjon om boligfeltet, tomtene, priser og salgsprosess, se salgsprospektet. Sist endret 04.09.2020

17 08 2020 Koronavirus – vi skal bryte smittekjeden

Publisert 17.08.2020

Vår fremste oppgave er å bryte smittekjeden. Derfor har vi laget en ny temaside om koronaviruset.
God håndhygiene (vask eller sprit), god hostehygiene (papirlommetørkle eller albue) og å holde avstand til andre er fremdeles det viktigste du bidrar med.
Vi har for tiden ingen med påvist smitte i Rødøy, men setter i gang en rekke tiltak for å forebygge koronavirus og forbereder oss på en smittesituasjon.
For å avlaste helsevesenet ber vi om at du oppdaterer deg på nettsidene her før du kontakter lege. Om du har grunn til å tro at du er smittet, ta kontakt med legen per telefon 75 09 88 50 eller 116 117 for videre veiledning. Ikke gå på jobb, men kontakt din nærmeste leder per telefon.
Her har vi samlet den viktigste informasjonen om Koronaviruset. Artiklene blir oppdatert løpende:
Koronaviruset: tiltak og hendelser i Rødøy

Koronaviruset: informasjon

Koronaviruset: for næringslivet

Koronaviruset: for ansatte

Stort sett all informasjon spres digitalt. Kjenner du noen som ikke er på internett? Gjør dem en tjeneste, og informer om det de trenger å vite. Oppfordre gjerne til å følge med på nasjonal radio og TV, og gi dem nødvendig kontaktinformasjon.

2020 august

31 08 2020 Rødøya

Utsatt frist - Familiedag på Storsand "En smak av steinalderen"
Publisert 31.08.2020
Liten logo med dato (1).png
I forbindelse med folkehelseuka, friluftslivets uke og kulturminnedagene arrangerer Rødøy helselag, Tjongsfjord husflidlag, Rødøy FriBu og Rødøy kommune "Familiedag på Storsand" lørdag 5. september.
Obs! Påmeldingsfrist flyttet til 3. september, sendes til aka@rodoy.kommune.no.

21 08 2020 Vegarbeid

Vegarbeid Aldersund-Kilboghavn
Publisert 21.08.2020
Statens vegvesen.jpg
Statens vegvesen melder om redusert fremkommelighet på strekningen Aldersund-Kilboghavn i perioden 24. august kl 0600 til 31. desember kl 2200.

De skriver at det vil være redusert fremkommelighet pga anleggsarbeid mellom Lia og Brattland i forbindelse med vegutbygging. Det lysreguleres hele døgnet, og manuell dirigering utføres ved behov. Vegen stenges i perioder inntil 20 minutter pga. sprengningsarbeid. Det tas hensyn til kollektivtrafikk.

Følg med på trafikkmeldinger hos Statens vegvesen for endringer eller stenging.

2020 juli

8. jul, 2020

Myken

Lill-Harriet Jonassen Myken-nytt
Hei. Er det noen som har lyst å tilbringe 6 mnd på Myken? Bli en del av det lille samfunnet uti havet?så er kanskje dette noe..Vi satser også denne høsten/vinteren og våren på utleie av pennystua. 3 soverom.... Fra 1. oktober 2020 til 1 April 2021....Helst langtidsleie..Ta kontakt på mld eller telefon 96514344
Ps. hvis du skal jobbe via nett er det wifi i huset..just say

7. jul, 2020

Myken

Bruket Bord & Bar, MykenVi pleide å ha stor kvalgrill-fest første onsdag i juli. Nå er det ikke lov å ha buffetservering på spisesteder pga smittevern og Trænafestivalen er blitt så liten at Nybrena Ldkx ikke kommer. Men vi har en plan! Onsdag 8. juli serverer Bruket grillet kval til hovedrett for å markere dagen. Husk å reservere bord på forhånd, da! Axel, Jostein og Wenche vil ta godt i mot dere.

6. jul, 2020

Rødøy produkter

HURRA!! Vi på Rødøy Produkter AS starter ferieavviklingen denne uka. Dette betyr redusert bemanning, og dermed redusert produksjon. Det kan også til tider være vanskelig å treffe folk ved vårt utsalgssted i Jektvik, men vi er allltid å treffe på telefon (902 65589).
Vi kan også kontaktes på messenger eller mail, og vil svare så fort vi kan. GOD FERIE OG GOD SOMMER ØNSKES TIL ALLE!!!

5. jul, 2020

Ågvatnet

Aud Angell
Det blir felles gudstjeneste ved Ågvatnet i morgen 5.juli. Magne Kolvik er liturg, Helge Halsos er predikant, og Iustina N spiller til salmene. Etter gudstjenesten kan vi hygge oss sammen - på rett avstand etter smittevernreglene, men vi tenner grillen, så du kan ha med egen mat til grilling, eller du kan ha med egen kaffe og mat. Velkommen

3. jul, 2020

Mykens kulturminner

OBS! OBS!
Minner om møtet om kulturminneplanen i Rødøy kommune på forsamlingshuset i dag kl 15:00. Ann Karin Arntsen fra Rødøy kommune og Live Torvund fra Helgeland Museum kommer for å informere om arbeidet og for å få innspill fra folket på Myken. Møt opp de som har anledning!

1. jul, 2020

Myken Vel

Samtalestarter · 1. juli kl. 08:05 · Delt med Offentlig
Årsmøtet i Myken Vel avholdes mandag 20. juli 2020 kl 1200 på Forsamlingshuset.
Årsmøtepapirene sendes også ut på mail til de medlemmene som vi har mailadresser til.

1. jul, 2020

Posten - endring

Endringen betyr at posten leveres annenhver hverdag i en toukerssyklus: mandag, onsdag og fredag den ene uka, og tirsdag og torsdag den andre uka. Avisombæring skal fortsatt foregå seks dager i uka, foreløpig fram til 2022, og post i butikk vil være åpent som før.

1. jul, 2020

Myken

Óskar Torkelsson
1. juli kl. 18:18 · Delt med Offentlig
Butikksystemet er i bruk nu, kortleseren er i orden og allt skal fungerer korrekt.. jeg opner butikken når jeg har tatt i mot posten i kveld.. sirka kl 21.00 holder opet til 21.15 .. mye rot i butikken i kveld på grunn av store bestillinger som tar plass og blir ikke hentet før en i morra.. hoper dere har forståelse for det

2020 juni - diverse

29. jun, 2020

HAF

HAF - Helgeland Avfallsforedling IKS har delt et innlegg.
51 min · Delt med Offentlig
Vi kjører ekstratur med vår Mobile Gjenbruksstasjon til Gjerøy og Storselsøy nå i juni.
Gjerøy 29. juni 15.00- 17.30
Storselsøy 30. juni 15.00- 17.15
Velkommen skal dere være.

5. jun, 2020

Ferge

Høring på ferjeruta i Rødøybassenget og endringer i Rødøyruta
Publisert 05.06.2020
Vågan ved Storselsøy
Nordland fylkeskommune (NFK) sendt forslag til endring i ferjeruta i Rødøybassenget og endringer i Rødøyruta på høring. Dette i anledning anbudsutsettelse som skal skje snart.
Det legges opp til å redusere seilingstidene, og å ta bort liggetidene midt i ruta.
Høringen er åpen for alle, men det oppfordres til at publikum sender sine uttalelser via lokalforeningene. Høringsfristen inn til Rødøy kommune er 15. juni 2020, for behandling i formannskapet. Uttalelsene kan sendes til postmottak@rodoy.kommune.no.
Høringsbrevet fra NFK finner du her. Forslag til rutetabell foreligger ikke enda, men NFK har lovet å ettersende den så raskt som mulig.

5. jun, 2020

Legekontor

Legekontoret: redusert telefontid mandag 8. juni
Publisert 05.06.2020
Telefon på legekontoret vil være stengt etter kl. 11.30 mandag 8. juni 2020. Vi beklager situasjonen.
Vi minner om at ved behov for legehjelp som ikke kan vente til legekontorets åpningstid på mandag, ring 116 117.
I akuttsituasjoner og ved livstruende behov for legehjelp, ring 113.

8. jun, 2020

Bolig til salgs

Enebolig til salgs
Publisert 05.06.2020
Salgsoppgave Kilaveien 9.jpg
Eneboligen “Megård” i Tjong legges ut for salg. Boligen ligger sørvendt med gode solforhold. Prisantydning er kr 1 025 000.
Her finner du mer informasjon om boligen og om budgivning:
Salgsoppgave
Takst og annen dokumentasjon
Budskjema

2020 mai - diverse

15. mai, 2020

Myken 17de mai

Kortleseren på Myken Handel har dessverre tatt kvelden, men fortvil ikke. Har du kontanter så er det ikke noe problem, men er du uten kontanter så oppretter vi en konto på deg og fakturerer deg i etterkant. Ny terminal er bestilt og er underveis. Spenningen er om den havner på Myken, men Nets har gitt oss en utrolig bra service, så vi håper at vi er oppe og stå i løpet av neste uke.

17. mai blir feiret med tog som starter ved Huskestua kl 1200, tale og blomsternedleggelse ved minnestøtten. Deretter felles lunsj, denne gang på butikken for vi er ikke så mange her ute.

6. mai, 2020

Myken

Bruket Bord & Bar, Myken
ÅRETS KUNSTNER PÅ BRUKET 2020!
Vi er stolte av å presentere Fredrick Arnøy som årets kunstner på Bruket Bord & Bar. Fredrick er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo, og har (til tross for sin unge alder) både hatt flere separatutstillinger og er innkjøpt av bl.a. Haugesund Billedgalleri og Karmøy kommune. Han har sågar jobbet i kassa på Myken Handel, så flere av våre gjester traff ham på Myken i fjor. Han vil være tilstede på åpningen av sesongen 20. juni. Dette er en salgsutstilling slik vi har hatt tidligere år.

2020 mai: Corona-saker

7. mai, 2020

Alderstun

Alderstun Omsorgssenter
Gledelig nyhet����. Vi kan nå ta i mot besøk på Alderstun. Vi følger de nye retningslinjene fra FHI og har laget et besøksrom hvor man kan møtes. Besøkstider er kl 11-13 og kl 1630-1830 alle dager. Det settes av 30 minutter per besøk. Max 2 besøkende ad gangen. Kontakt Alderstun på tlf 90366432 for avtale om tidspunkt. Møt opp ved hovedinngangen gammelsiden, så vil personalet veilede deg til inngang til besøksrommet. Husk 1 meters avstand og utfør håndhygiene før og etter besøk. Litt ventetid mellom besøk må på beregnes pga rengjøring mellom hvert besøk. Ved luftveissymptomer ønskes ikke besøk. Velkommen

6. mai, 2020

17de mai

Yvonne Aag Engen
Medstifter · 1 t
Hei sambygdinge
Det er nasjonalt bestemt at det ikke blir barnetog på årets 17. Mai. Det vil ikke bli felles arrangement på samfunnshuset som tidligere. 17. Mai komiteen jobber med et alternativt opplegg for å markere dagen.
Det oppfordres til felles sang av nasjonalsangen over hele Norge samtidig, og vi håper dere klarer å kose dere og lage en fin dag selv om vi ikke kan samles som før. Nærmere informasjon om alternativt opplegg kommer på oppslag i Våga og her nærmere dagen. Hipp hipp

5. mai, 2020

Myken

Myken Destilleri
i går kl. 13:20 ·
VELKOMMEN TIL MYKEN SOMMEREN 2020!

Straks er det sommer og vi er snart klare til å ønske gjester velkomne til øya. Vi vil selvfølgelig tilpasse tilbudene våre til korona-situasjonen og krav fra myndighetene, og hvis tilreisende på sin side også tilpasser seg så tror vi dette skal gå veldig bra. Alle aktører på øya vil holde åpent i sommer bortsett fra Myken Bed & Breakfast som vil være stengt hele sesongen. Vi gleder oss! Kanskje er det til og med begynt å bli tønner i det nye lageret...

Perhaps not so relevant for foreign friends this summer, but anyway: we will be open for visits this summer, all of course with relevant adjustments to keep both visitors and inhabitants healthy. Tours and tastings will be available.

4. mai, 2020

Myken

Kerstin Marthinsen
VELKOMMEN TIL MYKEN SOMMEREN 2020!
Straks er det sommer og vi er snart klare til å ønske gjester velkomne til øya vår. Vi vil selvfølgelig tilpasse tilbudene våre til korona-situasjonen og krav fra myndighetene, og hvis tilreisende på sin side også tilpasser seg så tror vi dette skal gå veldig bra. Alle aktører på øya vil holde åpent i sommer bortsett fra Myken Bed & Breakfast som vil være stengt hele sesongen. Vi gleder oss!
Optimistisk hilsen fra Myken Næringsforum
PS: Del gjerne!

1. mai, 2020

Båten GJERØY

Ole Henry Danielsen
Hei alle sammen.
Som alle vet er det sånn at i disse coronatider er det ikke manuell billettering om bord i hurtigbåtene, men det er mulig å kjøpe billett via «reisnordland.no». Dette betyr i praksis at de som kjøper billett da har reservert plass om bord på den aktuelle turen.
Nå har nordland fylkeskommune bestemt at som et smitteverntiltak skal det ikke tas med mer enn 50% av det som ellers er maksimalt passasjerantall, slik at alle kan sitte med god avstand til øvrige reisende.
For MS Gjerøy betyr dette en reduksjon fra 80 til 40 passasjerer og det ligger derfor heller ikke ute mer enn 40 billetter på nett. Vi er derfor nødt til å be alle påstigende passasjerer på søndag om å fremvise billett ved ombordstigning. (På mobil eller utskrift) De som ikke har gyldig billett må utsette reisen til mandag ev. annen dag. For ordens skyld, Barn under 4 år som ellers reiser gratis tas med så lenge vi har tilstrekkelig med redningsvester til denne aldersgruppen.
Det er dessverre ikke åpnet for ekstraturer, men ber alle som ønsker å reise om å si fra til ekspeditørene snarest (Spesielt de som ikke har billett) slik at det er mulig å danne seg et bilde av hvor ille dette egentlig blir.

2020 april: Corona-saker

15. apr, 2020

Gjenbruksstasjonen åpner igjen

Publisert 15.04.2020
Vågaholmen gjenbruksstasjon åpner som normalt igjen fra og med i dag 15. april 2020, fra klokken 14.00 til 15.00.

14. apr, 2020

Påmelding til Musikk- og Kulturskolen 20/21

Påmelding til Musikk- og Kulturskolen 20/21
På grunn av smitteverntiltak vil årets påmelding skje via nett.
Frist (hovedopptak): 1. mai 2020
Det gjøres på følgende måte:
Les informasjon og veildening nøye. Følg veiledningens anvisning.
Se rodoymusikkskole.info for å få utfyllende informasjon.
Last ned påmeldingssjema (Excel-format).
Fyll ut skjema og send inn som vedlegg til e-post. Påmeldingsfrist til hovedopptak er 1.mai.

13. apr, 2020

Rødøy frikirke

Rødøy Frikirke
13. april kl. 13:48 ·
Det er nå flere gudstjenester og andre arrangement i menigheten som er «gått ut» pga den situasjonen vi er i
– og vi må regne med at dette vil fortsette en stund. Dette får jo bla.a betydning for den økonomiske situasjonen for menigheten. Kanskje kan man også vurdere å gi sin «kollekt» - om ikke annet ifm søndagene vi skulle ha vært samlet. Kan betales inn på konto 45143700376 eller VIPPS 535104. Det er også mulighet å gi enkeltgaver eller bli med på fast givertjeneste. Så vet vi at for noen kan dette være vanskelig da både bedrifter og enkeltpersoner opplever økonomiske utfordringer for tiden. Vil likevel nevne dette og håper det ikke blir opplevd som unødig «pengemas»
mvh. Finn-Tore Eivik, pastor

8. apr, 2020

Rodøy kommune

God påske til alle i Rødøy!
Ordfører Inger Monsen - Klikk for stort bilde
Kjære Rødøyfjerdinger. Kjære alle 1213 små og store innbyggere i Rødøy kommune.

Årets påske vil bli en annerledes påske. En påske vi kommer til å huske lenge. Vi vil huske den tiden vi er inne i lenge, fordi det et er ingen av oss som har opplevd noe lignende før.

Koronaviruset har påført oss mange bekymringer. Bekymringer omkring egen og nær families helse. Bekymringer knyttet til arbeidssituasjon, og bekymringer for framtida.

Vi føler på en utrygghet for hverdagen som vi som samfunn ikke har opplevd siden krigen. Vi kjenner på at livene våre begrenses på en eller annen måte. Hjemmekontor. Hjemmeskole. Karantene. Isolasjon. Dette er ord som har fått en ny betydning for oss.

Denne påsken må vi holde oss hjemme og vi må holde avstand.

I Rødøy bor de aller fleste av oss i det som faller inn under kategorien «grisgrendt». Vi bor ikke tett oppå hverandre, og vi har kort vei til fantastisk flott natur. Natur som vi ikke trenger å stå i kø for å kunne benytte. Vi kan nyte friluftslivet, gå på tur, brenne bål og gå i langfredagsfjæra som tidligere. Selv om vi ikke kan møtes som før, kan vi snakkes via telefon, Facetime, Messenger eller Teams.

Vi må kose oss så godt vi kan både inne og ute og prøve å ikke la bekymringer omkring koronaviruset prege påskedagene for mye. Hvis vi fokusere på det vi kan gjøre i stedet for det vi ikke kan gjøre ser vi at det fremdeles at mye er som før.

Alle i Rødøy må følge smittevernrådene og bidra til å stoppe smittespredning.

Vi vasker hendene. Vi holder avstand. Vi holder oss hjemme.

Vi er en del av en nasjonal dugnad. I Rødøy vet jeg at dugnadsånden er stor og derfor har jeg stor tro på at alle tar hygiene- og smittevernstiltakene på alvor.

Vi kan ikke senke skuldrene og bli uforsiktige. Det vil ta tid før hverdagen blir som før igjen, men klarer vi å holde fokus – klarer vi fortere å komme tilbake til en normal hverdag. Sammen skal vi klare det!

En oppfordring til slutt må være at vi bryr oss ekstra om hverandre i denne vanskelige tiden. At vi tar kontakt med de vi tror vil sette ekstra stor pris på det. En samtale på telefon eller nett, en samtale over hagegjerdet, en spasertur (med minst 2 meters avstand), kan bety mye.

Riktig god påske!

Inger Monsen
Ordfører

7. apr, 2020

Litt tilbake til det normale

Statsminister ERNA med orienteringer om noen endringer etter påske.

7. apr, 2020

Kirkeklokkene ringer

Rødøy menighet
1.påskedag vil kirkeklokkene ringe fra kirkene
på Rødøy,
i Sørfjorden og
i Tjongsfjorden
i tidsrommet kl. 10.55-11.00.
Klokkene ringer for å symbolisere Jesu oppstandelse.
Kl. 11.00 begynner gudstjenesten på tv på NRK1.

3. apr, 2020

Rødøys første "Carona-påske"

Tips til fysisk aktivitet
Publisert 03.04.2020

Nå har det vært unntakstilstander i Norge i flere uker på grunn av koronasituasjonen. Skoler, barnehager, treningshaller- og senter er stengte/delvis stengte. Mange kjenner på ensomhet, rastløshet og savn etter sine vanlige hverdagsaktiviteter. Etter flere uker i sjokk og vantro foran fjernsynet, datamaskin eller radio kan enhver av oss kjenne brakkesjuka komme sigende innover oss. Det er derfor på tide å finne fram alternative aktivitetsformer om du ikke allerede har gjort det.

3. apr, 2020

Tips til fysisk aktivitet Publisert 03.04.2020

Publisert 03.04.2020

Nå har det vært unntakstilstander i Norge i flere uker på grunn av koronasituasjonen. Skoler, barnehager, treningshaller- og senter er stengte/delvis stengte. Mange kjenner på ensomhet, rastløshet og savn etter sine vanlige hverdagsaktiviteter. Etter flere uker i sjokk og vantro foran fjernsynet, datamaskin eller radio kan enhver av oss kjenne brakkesjuka komme sigende innover oss. Det er derfor på tide å finne fram alternative aktivitetsformer om du ikke allerede har gjort det.

3. apr, 2020

Åpningstider i påsken

Publisert 03.04.2020
Telefontider i den stille uke, mandag 6. til onsdag 8. april:
Rådhuset kl 0900-1200
Legekontoret, helsesykepleier og psykiatisk sykepleier kl 0900-1430, onsdag 8. april stengt

1. apr, 2020

Rødøy kommune

POLITISKE MØTER PÅ NETT
For første gang blir det mulig å følge de politiske møtene direkte her på Rødøy kommunes facebookside. Følg med:

Formannskapet i dag, onsdag 1. april kl 1400
Kommunestyret i dag, onsdag 1. april kl 1800

I dag skal det behandles vedtak om lokal karantenebestemmelse. Innkalling og sakspapirer ligger på vår hjemmeside.

1. apr, 2020

Ut på tur i Rødøy

Publisert 01.04.2020


Lokale lag og foreninger i Rødøy har lagt ut turposter rundt omkring i kommunen. Noen av disse er også lagt ut på TellTur.
TellTur er friluftsrådenes elektroniske postkassetrim. Her kan du finne turmål og registrere resultatene dine. Konkurrer med deg selv eller med andre turgåere om å nå flere mål!
Les mer her.

2020 april - vanlige saker

22. apr, 2020

Myken

Grethe E Friedrich
Myken Næringsforum har i kveld avholdt årsmøte og valgt nytt styre. Vi gratulerer Kerstin Marthinsen som nyvalgt leder, Roar Larsen og Staffan Gustafsson som styremedlemmer.
Gode Mykenvenner

9. apr, 2020

Myken

Torbjørn Nilsen, Myken-Nytt - fjesbokside:
9. APRIL 1940 .
Jeg var 15 år . Og hadde ikke hørt noe om at Norge var truet .
Akkurat den formiddagen var jeg og Asjørn Bernhoff på vei i lettbåten til Mathias Bernhoff over sundet til moloen . Vi skulle "å leite rak" . Da ser vi plutselig at Mathias kommer springende ned mot kaia - veivende med armene og roper ut : KOM I LAND ! DET ER KRIG ! Vi var ikke seine om å snu .
Resten av dagen var det stille . Alle samlet seg rundt radioene bare for å få bekreftet at Norge var i krig . Nrk Oslo , ble satt under kontroll av tyskerne , og Tromsø radio sto for nyhetsformidlingen her nord .
Fra da av ble verden en helt annen . Vi som knapt hadde sett postflyet på avstand , fikk nå daglig høre brølet av tyske bombefly som seilte over hodene på oss . Og resten er historie , en historie om fem lange år under tysk okkupasjon .

8. apr, 2020

Rødøy legekontor

Legekontordag på Rødøy
Publisert 08.04.2020
Vi har kontordag på Rødøy onsdag 15. april, og oppfordrer pasienter til å ta kontakt for time.
Jordmor kommer til Tjongsfjord legekontor onsdag 15. april.
God påske!

1. apr, 2020

TellTur

Ut på tur i Rødøy
Publisert 01.04.2020
Image-1.jpg
Lokale lag og foreninger i Rødøy har lagt ut turposter rundt omkring i kommunen. Noen av disse er også lagt ut på TellTur.

TellTur er friluftsrådenes elektroniske postkassetrim. Her kan du finne turmål og registrere resultatene dine. Konkurrer med deg selv eller med andre turgåere om å nå flere mål!

2020 mars - KORONAVIRUS saker

29. mar, 2020

Fjelltrimgruppa

Melding fra Fjelltrimgruppa i Rødøy!
‎Arild Lorentsen‎ til Tjongsfjord I.L. Trimgruppa
Corona Dere som går på tur. IKKE SKRIV DERE I BØKENE PÅ POSTENE. Dette pga. smittefare . Noter turene « privat « og før turene i bøkene når dette er over Bøkene vil bli fjernet fra postene etter hvert.
NB Hvis du går på tur, ta med deg en plastpose og ta boken, pennen og tanga med deg heim og gi meg beskjed 97084372.

27. mar, 2020

Bruk av videokonsultasjon med helsepersonell

Korona: Informasjon til pasient ved bruk av videokonsultasjon med helsepersonell
Videokonsultasjon kan være et alternativ til fysisk konsultasjon, telefonsamtale eller tekstlig konsultasjon med helsepersonell. Video kan være godt egnet til oppfølging av pasienter for å redusere fysisk frammøte under koronapandemien.
Personvern
Det er frivillig for deg som pasient å delta i en videokonsultasjon. Når du deltar samtykker du til å motta helsehjelp, akkurat som ved fysisk konsultasjon. Leverandøren av videoløsningen har kun tilgang til din e-postadresse, telefonnummer eller annen nødvendig informasjon for å sette opp og gjennomføre samtalen. Relevant helseinformasjon blir journalført av helsepersonell på lik linje som om samtalen skulle foregå ansikt til ansikt eller per telefon. Selve videosamtalen skal være kryptert og blir da ikke lagret verken på internett, eller på servere.
På samme måte som ved fysisk oppmøte, vil helsepersonellovens regler om taushetsplikt være styrende for selve samtalen og behandling av informasjon som fremkommer under samtalen. Relevante og nødvendige helseopplysninger skal journalføres.
Praktisk informasjon om oppkobling
Forutsetninger for å kunne benytte videokonferanse
• PC / mobilt utstyr med webkamera og mikrofon
• Hodetelefoner (eventuelt høyttaler, da bør du sitte på et sted ingen kan høre deg)
• Tilgang til internett
• I noen tilfeller en e-postadresse der du kan motta innkalling med lenke.
Hva bør du tenkte på før konsultasjonen
• Sjekke at PC / mobilt utstyr har tilgang til internett, og er tilknyttet et sikkert nettverk.
• Trykke på invitasjonen du har fått fra helsepersonellet
• Sørg for at du sitter slik at taushetsbelagt informasjon ikke kan overhøres av andre du ikke ønsker skal overhøre samtalen. Vi er klar over at situasjoner med karantene og isolering sammen med andre kan gjøre det vanskelig å få til dette.
• Vær forberedt på at du ev. må identifisere deg ved å holde ID-bevis med bilde opp mot kamera. Du kan også be helsepersonellet du har videosamtale med om å identifisere seg på samme måt

27. mar, 2020

Rødøy kommune

Nå tilbyr både legene og psykisk helsetjeneste i Rødøy videokonsultasjoner. Dette kan være et fint alternativ til å møte på legekontoret, eller bare å snakkes per telefon. Samtidig reduserer vi risikoen for å spre smitte.
Videokonsultasjon egner seg godt for samtaler og forlengelse av sykemeldinger, eller andre enkle problemstilling som ikke krever undersøkelse.
For å bestille time ta kontakt, som ved vanlig timebestilling.
Du må ha epost for å kunne benytte deg av tilbudet.

25. mar, 2020

Ny, forlenget utvidet karantenebestemmelse

Publisert 25.03.2020

For å forebygge og begrense smitte, og beskytte sårbare grupper har Rødøy kommune vedtatt lokal bestemmelse om at alle som ankommer kommunen fra områdene Vestland, Viken, Vestfold og Telemark, Rogaland, Oslo, Innlandet, Agder, Trøndelag og Møre og Romsdal ilegges hjemmekarantene i 14 dager etter ankomst.
Bestemmelsen er fornyet og forlenget. Det er gjort noen endringer blant annet i forhold til dispensasjonsmuligheter.
Les hele den utvidete karantenebestemmelsen her. Oppdatert 25. mars 2020.

23. mar, 2020

Råkk Kafé
Vi fortsetter med take-away og holder åpent hver dag fra kl 14 til 17 for bestillinger.Garnbutikk, bruktbutikk og musikkforretningen er åpen i samme tidsrom Bakevarer og kaker kan bestilles.Hvis du ikke bor i nærheten, kan du også bestille garn i nettbutikken: www.ullkurven.no Vi tar imot betaling både med vipps og kort.

23. mar, 2020

Rødøy komune

VIDEOPRAT
Ta en videoprat med din nærmeste på Alderstun omsorgssenter. Dette er en fin mulighet til å møtes, nå som bare besøk som er strengt nødvendig tillates på omsorgssentrene.
Alderstun har satt opp en messenger-konto som heter Alderstun omsorgssenter. Ring gjerne Alderstun på tlf 903 66 432, så er de behjelpelig med videopraten.
Rødøya omsorgssenter jobber med å etablere tilsvarende tilbud.

22. mar, 2020

Tjongsfjorden

Tjongsfjord Idrettslag
Årets Tjongsfjordturnering i volleyball blir av naturlige årsaker ikke arrangert før påske. Vi avlyser imidlertid ikke turneringen, og håper å få den gjennomført ila. oktober/november 2020.
Fint om innlegget deles!

22. mar, 2020

Myken

Korona-stengt kommunegrense stopper bygging av whiskykatedral i Nordland
Korona-stengt kommunegrense stopper bygging av whiskykatedral i Nordland
Lærling André Djønne, lærling jarl-Gunnar Olsen og bas Martin Huka Johannessen i Lurøy Bygg.
Foto: Julie Luneborg
Publisert: 19.03.2020 15:02. Sist endret: 20.03.2020 10:25
Den omtrent 14,5 kvadratkilometer store Nesøya i Norland har litt over 100 innbyggere og ligger delvis i Rødøy og delvis i Lurøy kommune. For Lurøy Bygg, som bygger Myken destilleris nye lager- og kulturbygg på naboøya Myken i Rødøy kommune, betyr korona-stengt kommunegrense full stopp i prosjektet.
På øya Myken 66 grader nord og 33 kilometer i luftlinje til fastlandet, ligger et av verdens nordligste whiskydestillerier.
(Byggeindustrien skrev opprinnelig at Myken Destilleri var verdens nordligste whiskydestilleri, men vi har blitt gjort oppmerksomme på at Aurora Spirit i Lyngen i Troms ligger enda lengre nord, og at i mai 2020 planlegger de å lansere sin første kommersielle whisky.)
Det unge destilleriet, som har Norges største produksjon av whisky, bygger nå en egen whiskykatedral for lagring av de gylne dråpene. I et 450 kvadratmeter stort lokale skal 1.500 fat lagres i godkjente forhold for whiskylagring. Bygget gir destilleriet mulighet til å fortsette produksjonen mens whiskyen eldes og modnes.
‒ Whiskykatedralen skal være ferdig til juli i år, men det blir usikkert nå, sier daglig leder i Lurøy Bygg og en av tolv deleiere av Myken destilleri, Ole Kristian Johannessen, til Byggeindustrien.
Problemet er nemlig at Myken, som ligger omtrent 20 kilometer fra Nesøya, ligger i Rødøy kommune. Tømrerlærling Jarl-Gunnar Olsen bor på riktig side av kommunegrensen, men uten veiledning på prosjektet, har han uansett ikke lov til å jobbe. Bas Martin Huka Johannessen og prosjektets andre lærling, André Djønne, sitter fast på Lurøy-siden av kommunegrensen, og kan ikke dra til byggeplassen uten å bli satt i to ukers karantene.
‒ Prosjektet stopper helt opp, og vi blir nødt til å permittere. Vi er 14 mann i Lurøy Bygg, hvorav seks er lærlinger. Det er kanskje små prosjekter som stopper opp, men de er store for oss. Nå ser vi også at leveranser begynner å stoppe opp fordi leverandørene våre har folk i karantene, sier Lurøy Bygg-sjefen.

I tillegg til lager er den arkitekttegnede Whiskykatedralen tenkt å fungere som en møteplass og et kulturbygg på Myken
Johannessen synes det er trist at strenge smittevernregler nå blir et skjær i sjøen på de isolerte øyene.

20. mar, 2020

Rødøy kommune

Rødøy kommune
20. mars kl. 11:40 ·
Barn og unge
Dagens situasjon med stengte skoler, barnehager og fritidsaktiviteter skaper en mer krevende hverdag med andre utfordringer for de aller fleste av oss. Selv om helsesykepleier og barne- og ungdomskoordinator for tiden ikke kan møte barn, unge og foreldre på de vanlige stedene, så er vi på jobb. Har du behov for å snakke med oss, så er vi tilgjengelig på telefonnr: 95965660 (helsesykepleier) og 90530929 (barne- og ungdomskoordinator) på hverdager mellom 8-15.30.
OBS! Grunnet andre oppgaver nå i denne perioden, så kan det være at vi ikke får besvart telefonen med det samme, men vi ringer opp igjen så snart det lar seg gjøre����

18. mar, 2020

Myken

Óskar Torkelsson
Fjesboka Mykenytt:
I disse korona tider er ikke godt å vite hvordan det blir om påsken her på Myken med folk, det er stor fare for at de som kommer her blir koronafast i 14 dager det minnste .. Men nu må varer bestilles i god tid og i denne uke skal jeg bestille varer for Myken Handel til påsken.. da ville det vert bra om folk gir beskjed her om de kommer eller ikke, bestillingen blir sent inn kommende lørdag.. også at de som driver med turisme eller utleie gir beskjed om noen blir hos dem.. takk på forhand. Ja og dere kan også legge til i kommentar feltet om det er noen varer som "må ha" og vi ikke har i vinter sortemanget.

18. mar, 2020

Helt enig

FJESBOKA
Elisabeth Sjåvik Monsen
Hva man enn mener om gårdagens debatt og hvilke forskere man tror mest på - folk får for helvete holde seg hjemme og ta hensyn til de rådene som blir gitt av myndighetene!

Jeg DRITER i om noen synes dette er "kjedelig"!
Hvis det er dette som skal til så klarer vi for faen å sitte i sofaen noen dager! Denne dugnaden går bare ut på å gjøre det mange gjør ellers når det er dugnad - kryp under et teppe og gjem dere hjemme!

Dette er ikke en anledning der enkeltpersoner kan si seg "uenig" og dure løs på harryhandel, ferie, båttur og til hyttelandsbyen, og forvente at serviceinstansene står klar når hjelpen trenges - de er OPPTATT med andre ting enn fritidssyslene dine akkurat nå, for faen!

Tenk over at de der bagatelliseringene dine gjør at hele denne prosessen forlenges - sånn i tillegg til at noen faktisk DØR av det.

Og spar på dasspapiret for pokker, dere som hamstra opp forrige rasjon. Nå er det de andres tur til å få tørka seg bak!

18. mar, 2020

DEN NORSKE KIRKE I RØDØY

DEN NORSKE KlRKE
Rødøy menighetsråd Kirkevergen

TILTAK FOR Å
FOREBYGGE SPREDNING AV KORONAVIRUS

Gjelder periode f .o.m.17 mars 2020 til ny melding kommer.

Kirkevergen, på vegne av Rødøy menighetsråd,og soknepresten i Rødøy har besluttet å følge de nasjonale og lokale føringene som gis fortløpende i forbindelse med forebygging.

Dette betyr at all aktivitet i menigheten avlyses.
Det blir heller ikke utleie av menighetens lokaler til eksterne aktører.
UNNTAK som kan gjennomføres med begrensninger vil være

Begravelser
Dåp Vigsel
Besøkstjeneste
Soknebud

Ta kontakt med kirkeverge eller sokneprest for å få vite hvilke begrensninger som gjelder.

Menighetskontoret er stengt for besøk uten særskilt avtale.
Telefon og mail vil bli besvart fortløpende.

Ved behov for tjenester eller noen å snakke med kan dere kontakte
Sokneprest Brigt S.Skeie,924 90 408
Kirkeverge Valborg S. Fagereng, 915 45 995

16. mar, 2020

Koronavirus – vi skal bryte smittekjeden

Koronavirus – vi skal bryte smittekjeden
Publisert 16.03.2020

Vår fremste oppgave er å bryte smittekjeden. Derfor har vi laget en ny temaside om koronaviruset.
God håndhygiene (vask eller sprit) og hostehygiene (papirlommetørkle eller albue) er fremdeles det viktigste du bidrar med.
Vi har for tiden ingen med påvist smitte i Rødøy, men setter i gang en rekke tiltak for å forebygge koronavirus og forbereder oss på en smittesituasjon.
For å avlaste helsevesenet ber vi om at du oppdaterer deg på nettsidene her før du kontakter lege. Om du har grunn til å tro at du er smittet, ta kontakt med legen per telefon 75 09 88 50 eller 116 117 for videre veiledning. Ikke gå på jobb, men kontakt din nærmeste leder per telefon.
Her har vi samlet den viktigste informasjonen om Koronaviruset. Artiklene blir oppdatert løpende:

Koronaviruset: tiltak og hendelser i Rødøy

Koronaviruset: informasjon

Koronaviruset: for ansatte

15. mar, 2020

Ikke reis til Rødøy

Anmoder folk om ikke å reise til Rødøy og resten av Salten

Det er per i dag ingen smittet i Rødøy, og vi ønsker å ha det sånn så lenge som mulig. Vi har satt igang en rekke tiltak for å forebygge smitte, og vi forbereder oss på en smittesituasjon.
Vi oppfordrer alle til å ta vare på hverandre, og å følge opp det kollektive ansvaret for å gjennomføre denne nasjonale dugnaden. Derfor har vi gått ut med en felles anmodning i alle Salten-kommunene:
Bodø og ordførerne i de ni øvrige kommunene i Salten anmoder folk utenfor Nord-Norge om ikke å reise til Bodø og Salten dersom det ikke er helt nødvendig – i den situasjonen som er nå. Folk i nord bør heller ikke reise tur/retur Oslo.
- Dersom du ikke bor i Nord-Norge, ber vi deg altså innstendig om ikke å reise på besøk til Bodø eller resten av Salten dersom du ikke må. Dette gjør vi for å begrense smittespredning av koronaviruset, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune.
Samtidig anmoder smittevernoverlegen alle som bor i Bodø, og resten av Salten om strengt å vurdere nødvendigheten av reiser ut av regionen i tiden framover.
Mange samfunnskritiske organer
Ordfører i Bodø og regionrådsleder i Salten Ida Pinnerød sier at dette gjelder fra og med nå, og inntil videre.
- Vi ser at det er mer utbredt smittespredning lenger sør i Norge. Vi går derfor utmed denne henstillingen nå, for å forsøke å forhindre at flere har med seg koronaviruset til Bodø, og Nord-Norge, sier ordføreren og fortsetter:
- Bodø er en stor by i Nord-Norge og vi har et særlig ansvar for flere samfunnskritiske institusjoner som holder til her – som for eksempel Nordlandssykehuset, FOH og Flystasjonen, Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Luftfartstilsynet og flere andre.
Vil vurdere karantenepålegg
Lørdag ble det varslet at Tromsø kommune, samt kommuner i Lofoten og Vesterålen, har vedtatt et karantenepålegg for alle reisende fra Sør-Norge sør for Dovre. Det vil si at alle som kommer reisende blir satt i karantene.
Ordfører Ida Pinnerød og smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen sier det kan bli aktuelt å gjøre et lignende grep også for Bodø kommune.
- Vi håper å ikke måtte gå så langt, men vi vurderer dette fortløpende. Nå i første omgang går vi ut med en anmodning om at folk ikke reiser til Bodø, eller resten av Salten og så ber vi innstendig folk om å ta dette til etterretning i vår felles dugnad for å hindre smittespredning av koronaviruset, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen.
- Vi ber også om at folk som kommer fra Oslo nå og framover, holder seg hjemme såfremt det er mulig. Dette for å hindre smittespredning i Bodø.
- Mange studenter vender hjem fra Sør-Norge nå, og vi ber disse og andre som kommer hjem om å forholde seg til de samme forholdsreglene som folk som er i karantene. Dette innebærer at man holder seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst.
- Det må være et nasjonalt ansvar å hindre spredning i landet vårt, og kommunene i Salten ber nå Regjeringen om å treffe tiltak for å hindre at smitten sprer seg fra Sør-Norge til Nord-Norge, sier ordfører Ida Pinnerød som også er leder av Salten regionråd.

-----------------------
Husk – det beste du kan bidra med er god håndvask/sprit, og god hostehygiene med papirlommetørkle eller albuen. Smil gjerne, men hils på avstand!

14. mar, 2020

I disse korona-tider

RØDØY FRIKIRKE
Siden vi avlyser gudstjenester og andre samlinger kan vi kanskje enda mer bruke tid til bla.a Bibel og bønn? Passer jo godt siden det også er fastetid.
Her er en mulighet:
Facebookgruppen "Bønn i Coronatider"
Dette kan man bruke så ofte / når man ønsker. Selv om du ikke blir med i gruppen kan kanskje du få tanker/ideer til hvordan du/dere kan bruke tiden
Fra info:
"Takk for fellesskap!...
Det er alltid godt å be saman med andre, og heldigvis treng ein ikkje møtast fysisk for å få det til. Heng deg gjerne på! Godt å kjenne på eit fellesskap når omstendighetene elles gjer det vanskeleg å møtas ansikt til ansikt!
Forslag til program:
Tenn eit lys. Lat det bli stille rundt deg og i deg.
Les ein bibeltekst. For eksempel Salme 91 eller 2. Krøn 7,11-15
- Be for dei du tenker på og er bekymra for
- Be for helsepersonell, og for dei som har makt og ansvar
- Be for dei som er sjuke
- Be om beskyttelse for dei som enno ikkje er smitta
- Be for verda. Spesielt for dei som har dårlegare tilgang på helsetenester enn oss.
Avslutt med å lese Herrens bøn."
Ellers er det jo anledning /mulighet til å "møtes" over telefon, mail og div sosiale medier. Absolutt ikke godt nok alternativ men absolutt bedre enn ingen kontakt. Kanskje noen spesielt trenger en "usynlig klem" i disse tider

14. mar, 2020

Koronaviruset: tiltak og hendelser i Rødøy

Vi har innført lokale tiltak i Rødøy, og det er begrenset adgangskontroll til offentlige bygg. Det er ikke klart hvor lenge de forskjellige tiltakene vil vare, men vi legger ut informasjon løpende her.

Rødøy rådhus
erstengt for besøkende. Har du en nødvendig avtale kan du likevel få komme inn. Gjør en avtale med den du skal møte på forhånd.

NAV Rødøy
har stengt sitt publikumsmottak. Brukermøter er avtalt via video eller utsatt. Søknader behandles fortløpende.

Rødøy menighet
har avlyst all aktivitet. Det blir heller ikke utleie av menighetens lokaler til eksterne aktører. Unntak som kan gjennomføres med særskilte restriksjoner vil være begravelser, dåp, vigsel, besøkstjeneste og soknebud. Menighetskontoret er stengt for besøkende uten særskilt avtale, men telefon og mail vil bli besvart fortløpende.

Besøk til omsorgssentrene
Helsedirektoratet har pålagt adgangskontroll til alle landets helseinstitusjoner, også våre omsorgssentre. Kun besøk som er strengt nødvendig tillates inntil videre.

Ta kontakt med omsorgssenteret for å avtale eventuelle nødvendige besøk

Vakt-telefon Alderstun omsorgssenter 75 09 80 27
Vakt-telefon Rødøya omsorgssenter 75 09 89 70

Skolene og barnehagene
Skolene og barnehagene i Rødøy stengte fra og med torsdag 12. mars kl. 18.00.

Alle barnehager og skoler i Rødøy kommune følger pålegget fra regjeringen og stenger ned virksomheten med virkning fra torsdag 12. mars kl. 18.00 og fram til 26. mars. Dette tidsrommet kan bli utvidet.

Det kan imidlertid gjøres unntak for barnehagebarn og barn i 1. – 3. klasse der foreldrene jobber innenfor yrker som defineres som kritiske samfunnsfunksjoner. Det er 15 funksjoner som er definert slik:

Styring og kriseledelse
Forsvar
Lov og orden
Helse og omsorg
Redningstjeneste
IKT-sikkerhet i sivil sektor
Natur og miljø

Forsyningssikkerhet
Vann og avløp
Finansielle tjenester
Kraftforsyning
Elektroniske kommunikasjonstjenester
Transport
Satellittbaserte tjenester
Apotekene

Vi ber om at familier der de foresatte har samfunnskritiske funksjoner melder behov for tilbud til sine barn til oppvekstsjefen på sle@rodoy.kommune.no.
Det anmodes likevel om at man bestreber seg på å holde barna hjemme dersom det er mulig. Det kan f.eks. være dersom en av de foresatte har et yrke som ikke defineres som samfunnskritisk. Det kan også være at man f. eks. har behov enkelte dager i uken som følge av turnusjobbing.
Elever i skolen vil få et opplæringstilbud som de er pliktige å delta i. Den enkelte skole vil informere elever og foreldre om hvordan dette skal gjøres og hvordan elevene vil bli fulgt opp av sine lærere. Slik informasjon vil bli gitt fra skolene i løpet av fredag 13. mars.
Idrettsanlegg og svømmebasseng
Kommunenes idrettsanlegg og svømmebasseng vil være stengt for utleie i den samme perioden som skoler og barnehager er stengt.
Bibliotekene
Bibliotekene er stengte fra og med torsdag 12. mars 2020 og inntil videre.
Renovasjon
HAF orienterer om at gjenbruksstasjonen på Vågaholmen stenges fra og med torsdag 12. mars 2020 og inntil videre.
Tilbake til hovedsiden Koronavirus – vi skal bryte smittekjeden
Artikkelen blir løpende oppdatert.

14. mar, 2020

Rokk Kafe

Råkk Kafé

Kjære alle sammen! Fra og med i morgen 15. Mars vil vi kun selge mat som take-away. Dagens utgår og det vil heller ikke være kaker og mat i disken. Det er fremdeles mulig å bestille bakevarer som take-away. Vi vil i morgen ha åpent for take-away bestillinger fra kl 14 til 17. Hvordan det blir fremover, vet vi ikke, så følg med her på siden vår. Selv om vi hver dag går på jobb uten lønn og jobber dugnad for å berge vår bedrift, er det ikke nok, når vårt inntektsgrunnlag blir revet unna føttene våre. Men, ting er ting. Liv og helse til hele verdens befolkning kommer først.

14. mar, 2020

Koronaviruset: for ansatte

Her finner ansatte nyttig informasjon om koronaviruset.
Koronasmitte-restriksjoner
Vi har en viktig rolle i å bryte smittekjeden for Koronaviruset. Det er derfor vedtatt lokalt reglement for ansatte i Rødøy kommune, gjeldende fra i dag. For øvrig gjelder nasjonale vedtak, lover og forskrifter – se Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet for oppdatert informasjon.
Generelle smitteverntiltak
Enheter skal tilrettelegge for at ansatte, brukere og besøkende skal kunne etterleve gjeldende smittevernrestriksjoner for personlig hygiene, mathygiene og folkeansamlinger. Ansatte pålegges å følge gjeldende smitterestriksjoner i sitt arbeid.
Besøk til sårbare grupper og kommunale driftsbygg
Avdelinger med ansvar for sårbare grupper skal påse at besøk og intern kontakt begrenses til det nødvendige i henhold til gjeldende smitterestriksjoner. Ved kommunale driftsbygg og andre bygg vil besøkende bli bedt om å etterleve lokale anbefalinger. Besøkende skal følge stedets besøks- og hygieneregler.
Hjemmekontor
I avdelinger hvor det er praktisk mulig, skal det tilrettelegges for at ansatte kan arbeide hjemmefra. Ansatte som har tilgang på bærbar pc eller telefon fra arbeidsgiver, skal ta disse med seg hjem etter endt arbeidsdag slik at de kan jobbe hjemmefra på kort varsel.
For å redusere smitterisikoen på arbeidsplassen og redusere trengsel i kollektivtrafikken, skal avdelinger som har mulighet til dette, vurdere å tilby de ansatte å arbeide hjemmefra, evt. på rullering. Bruk av hjemmekontor skal alltid avklares med overordnet.
Tjenestereiser
Tjenestereiser til utlandet skal avlyses. Tjenestereiser i Norge og tjenestebesøk avlyses. Det kan kun gjennomføres dersom det er strengt nødvendig for å opprettholde kritiske tjenester, og etter avtale med etatsleder.
Kurs, konferanser, møter, samlinger og tilstelninger
Kurs og konferanser som ikke er strengt nødvendig å gjennomføre eller delta på for å opprettholde kritiske tjenester, skal avlyses. Møter, samlinger og tilstelninger skal som hovedregel unngås. Møter, samlinger og tilstelninger skal kun avholdes eller deltas på når dette er nødvendig for å opprettholde lovpålagt og kritisk tjenesteproduksjon.
Det oppfordres til bruk av nettmøter og nettkommunikasjon (skype, video, mail mv.). Kurs, konferanser, møter, samlinger og tilstelninger skal avholdes innenfor gjeldende smitterestriksjoner for personlig hygiene, mathygiene og folkeansamlinger.
Reiser og ferie
Godkjent ferie skal inndras for ansatte innen helse-, sosial- og omsorgstjenestene, øvrige kritiske tjenester og for personer i sentrale ledelsesfunksjoner. Det må forventes at nye tjenestelister/arbeidsplaner utarbeides for å opprettholde forsvarlig tjenesteproduksjon.
Sykdomssymptomer
Ansatte med symptomer på luftveisinfeksjon, som ikke er strengt nødvendig å holde på arbeid for å opprettholde lovpålagt og kritisk tjenesteproduksjon, bør holde seg hjemme og arbeide hjemmefra, dersom det er mulig.
Innmelding av helsefaglig kompetanse
Ansatte med helsefaglig kompetanse, som ikke allerede arbeider i kritiske tjenester, skal melde inn sin kompetanse for registrering Helse- og omsorgssjefen.
Ansatte med helsefaglig kompetanse må påregne å bli midlertidig omplassert for helsefaglig tjenester internt i Rødøy kommune. Også øvrige ansatte må påregne å bli midlertidig omplassert for å ivareta kritisk tjenesteproduksjon.
Restriksjonene gjelder fra nå og inntil videre. Har du spørsmål, kontakt nærmeste overordnede.
Vågaholmen 13. mars 2020
Kitt Grønningsæter
Rådmann

13. mar, 2020

Vågaholmen

Arnulf Hansen & Co AS har delt et innlegg.

Arnulf Hansen & Co tar koronaviruset på alvor og gjør flere tiltak.
Flere ganger om dagen desinfiserer vi dørhåndtak, kortterminaler, kassaskjermer og handlevogner i BUNNPRIS og XL-BYGG.

Vi oppfordrer alle til å holde fornuftig avstand fra andre kunder og ansatte, og at våre kunder benytter vasken ved siden av vår panteautomat til å vaske hendene før dere kommer inn i butikken.
Vi anbefaler alle å handle som normalt, da vi får inn varer flere ganger i uken.

I vår kafé har vi regulert sitteplassene og gjennomført tiltak i henhold til anbefaling fra helsemyndighetene og holder åpent som normalt.

Takk for at alle bidrar til å begrense et eventuelt smitteomfang.

13. mar, 2020

Myken

Roar Larsen
Destilleriet har spesifisert noen retningslinjer for hvordan vi skal oppføre oss fremover. De kan kanskje være nyttige for andre som er i eller kommer til Myken i tiden fremover også. Hovedmålet er å unngå smitte av innbyggere i risikogruppen. Her er våre punkter:
"De av oss som etter hvert nå tar turen ut bør være ekstra forsiktige. Vi bør spesielt tenke på følgende:
Destilleriet er fysisk stengt for alle andre enn ansatte. Ingen omvisninger på ubestemt tid.
Ingen klemming, omfavning, eller håndhilsing – heller ikke ved ankomst og avreise.
Ved butikkbesøk holder vi god avstand til andre, og sørger for god håndvask før og etter – og underveis ved behov.
Om vi ikke føler oss i form pålegger vi oss selv hjemmekarantene inntil vi ser utviklingen. Så får vi heller hjelpe hverandre med matlevering, o.l.
Vi begrenser – og aller helst kutter ut – sosial omgang på fritiden (spesielt hjemmebesøk, middagsbesøk osv.). Dette gjelder særlig for kontakt mellom «nyankomne» og de som allerede har vært i Myken i 14 dager eller mer. Når vi selv passerer 14 dager symptomfritt i Myken, kan vi vurdere å lempe på dette.
Vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er med hyppig og god håndvask – det hjelper bedre enn sprit mot corona-virus.
Vi oppdaterer oss kontinuerlig på myndighetenes anbefalinger, og følger dem så godt som overhodet mulig."

13. mar, 2020

Rødøy Produkter føler seg positiv.

13. mars kl. 11:00 ·
På grunn av nye retningslinjer fra Helsedirektoratet vil vi i tiden fremover ha sterkt redusert bemanning. Dette vil medføre at vi i perioder kanskje ikke er til stede ved vårt utsalgssted i Jektvik. Vi oppfordrer derfor våre kunder til å ta kontakt på telefon, messenger eller mail når det gjelder bestilling av ved e.l. Vi kjører ut og leverer så godt vi kan, men det kan nok bli noe ventetid når det gjelder levering. Ellers tar vi også i mot andre oppdrag, men det må påregnes noe venting pga. bemanningssituasjonen.
Så håper jeg at alle rundt oss tar situasjonen vi er kommet i, på ytterste alvor og respektere de råd og retningslinjer som er gitt av myndighetene.

13. mar, 2020

Tjongsfjordrevyen

13. mars kl. 13:17 ·
Kjære verdens beste publikumere og andre følgere❤���� Dugnad er noe vi trives med, men akkurat DENNE kollektive dugnaden svir..
Pga dagens situasjon, må vi dessverre utsette vårens Tjongsfjordrevy på samfunnshuset. Surt for oss, men vi lover å komme sterkt tilbake ����❤
I mellomtida; vask de henda! Og for all del, når dette er over, støtt opp om ALLE kulturelle arrangement!

12. mar, 2020

Rødøy Produkter føler seg håpefull.

12. mars kl. 13:42 ·
KORONA-TILTAK:
Vi forholder oss til informasjonen fra Rødøy Kommune og de tiltak som eventuelt vil bli satt i gang vedr. Koronavirus.
Vi holder foreløpig åpnet som vanlig inntil det blir gitt råd om noe annet.
Vi har ved på lager og leverer så godt vi kan.
Vi har imidlertid også distribusjon av hjelpemidler som en av våre oppgaver, og vil prioritere dette slik at bruker får hjelpemidlene sine før en eventuell stenging.
Som et eget tiltak har vi montert opp en ekstra dispenser for desinfeksjon av hendene i gangen hos oss.
Vi håper at våre kunder og besøkende respekterer vårt ønske om ekstra god håndhygiene, og bruker dette!

12. mar, 2020

Rødøy kommune

Skolene og barnehagene i Rødøy stenger fra og med torsdag 12. mars kl. 18.00
Alle barnehager og skoler i Rødøy kommune følger pålegget fra regjeringen og stenger ned virksomheten med virkning fra i dag, torsdag 12. mars kl. 18.00 og fram til 26. mars. Dette tidsrommet kan bli utvidet.

Det kan imidlertid gjøres unntak for barnehagebarn og barn i 1. – 3. klasse der foreldrene jobber innenfor yrker som defineres som kritiske samfunnsfunksjoner. Det er 15 funksjoner som er definert slik:

Styring og kriseledelse
Forsvar
Lov og orden
Helse og omsorg
Redningstjeneste
IKT-sikkerhet i sivil sektor
Natur og miljø
Forsyningssikkerhet
Vann og avløp
Finansielle tjenester
Kraftforsyning
Elektroniske kommunikasjonstjenester
Transport
Satellittbaserte tjenester
Apotekene
Vi ber om at familier der de foresatte har samfunnskritiske funksjoner melder behov for tilbud til sine barn til oppvekstsjefen:

sle@rodoy.kommune.no

Det anmodes likevel om at man bestreber seg på å holde barna hjemme dersom det er mulig. Det kan f.eks. være dersom en av de foresatte har et yrke som ikke defineres som samfunnskritisk. Det kan også være at man f. eks. har behov enkelte dager i uken som følge av turnusjobbing.

Elever i skolen vil få et opplæringstilbud som de er pliktige å delta i. Den enkelte skole vil informere elever og foreldre om hvordan dette skal gjøres og hvordan elevene vil bli fulgt opp av sine lærere. Slik informasjon vil bli gitt fra skolene i løpet av fredag 13. mars.

Kommunenes idrettsanlegg og svømmebasseng vil være stengt for utleie i den samme perioden.

12. mar, 2020

Rødøy frikirke

Finn-Tore Eivik
I henhold til retningslinjer fra offentlige myndigheter og Frikirken sentralt velger vi å avlyse gudstjenesten på Gjerøy søndag 15 mars og formiddagstreff på Gjerøy onsdag 18 mars
Mvh. Rødøy Frikirke

12. mar, 2020

Rokk Kafe

VIKTIG INFORMASJON!‼️Etter å ha snakket med Mattilsynet og etter vedtak gjort av Helsedirektoratet på www.fhi.no er situasjonen slik hos oss: -Vi har endret lokalet slik at det nå er minimum 1 meter avstand mellom gjestene våre. Det er ikke under noen omstendighet lov til å flytte på bord eller stoler. -Hold også minst 1 meter avstand til andre gjester foran kassen og kaffemaskinen. - Vi har ikke lov til å ha buffeter. -Vi er også dessverre nødt til å avlyse Strikkekafeer og Pensjonistkafeer. -Ellers gjelder også de regler som angår håndvask og desinfisering som vi har informert om tidligere. Dette vedtaket fra Helsedirektoratet gjelder f.o.m i dag og frem til 26. Mars. Vi beklager de ulemper dette måtte påføre våre gjester, men med disse tiltakene har vi mulighet for å holde åpent.Ta gjerne kontakt med oss hvis noe skulle være uklart.

12. mar, 2020

Rokk Kafe

Kjære gjest! Vi tar koronaviruset på høyeste alvor hos oss! Vi tar derfor i bruk en del sikkerhetstiltak hos oss. -Vi kommer ikke til å ha arrangementer som KAN samle 100 mennesker eller mer fremover eller leie ut lokaler som KAN samle 100 mennesker eller mer. Mindre arrangementer som Pensjonistkafe, Strikkekafe og små møter vil i første omgang bli avholdt. -Vi ønsker at alle som kommer til oss for å spise, vasker hendene ved ankomst. - Vi kommer til å innføre desinfisering av alle bord etter bruk og gjenstander og dørhåndtak vil bli desinfisert ofte. -Vi ber alle som er syke, om å være hjemme, for å forhindre smitte. Vi følger situasjonen nøye, og kan komme til å sette i verk flere tiltak hvis det blir nødvendig. Vi har også muligheter for å lage Take-away og eventuelt bringe ut etter avtale. Kjære gjest!Vi håper dere ikke synes dette er for drastiske tiltak. Vi ønsker å gjøre vårt for at alle skal føle seg trygge hos oss og ønsker dere alle hjertelig velkommen!

12. mar, 2020

Rødøy kommune - informasjon

Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av Covid-19
Publisert 12.03.2020
Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av Covid-19 og for å bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester. Rødøy kommunes kriseledelse følger opp vedtakene, og kommer tilbake med mer praktisk informasjon til berørte grupper.
Tiltakene gjelder fra kl 1800 torsdag 12. mars. Les om tiltakene her.

12. mar, 2020

Rødøy kommune - informasjon

Informasjon og råd i forbindelse med forebygging av koronavirus
Publisert 12.03.2020

Vi har for tiden ingen med påvist smitte i Rødøy, men setter i gang en rekke tiltak for å forebygge koronavirus og forbereder oss på en smittesituasjon. God håndhygiene (vask eller sprit) og hostehygiene (papirlommetørkle eller albue) er fremdeles det viktigste du bidrar med.

12. mar, 2020

Rødøy kommune - informasjon

Besøk til omsorgssentrene i Rødøy kommune
Publisert 12.03.2020

Vi følger folkehelseinstituttets anbefalinger og vil be om at pårørende og besøkende tar følgende hensyn:
Vi anbefaler at dersom du har feber, hoste eller har andre luftveissymptomer som ved koronainfeksjon (covid-19) eller influensa, skal du ikke besøke beboere uten nærmere avtale. Det samme gjelder dersom du i de siste 14 dagene har:
- Vært i områder med utbredt spredning av koronainfeksjon (covid-19)
- Hatt nærkontakt med person som har fått påvist koronainfeksjon (covid-19)
Dersom besøk ikke kan unngås, må avdelingen hvor pasienten/beboeren er først kontaktes per telefon, slik at nødvendige smitteverntiltak kan iverksettes.

Vakt-telefon Alderstun omsorgssenter 75 09 80 27
Vakt-telefon Rødøya omsorgssenter 75 09 89 70
Arkiv

12. mar, 2020

Rødøy kommune

Informasjon for befolkningen
Publisert 12.03.2020
Du finner informasjon og konkrete råd om koronaviruset på disse sidene og helsenorge.no
Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015 som har åpent hverdager 08-18 og helger 10-16.
Dersom du tror du er smittet, ring fastlegen din.
Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116117.

12. mar, 2020

Kirken i Rødøy

Rødøy menighet
7 min
I henhold til retningslinjer fra sentralt hold velger vi nå å avlyse alle oppsatte gudstjenester og aktiviteter i kirkelig regi - foreløpig frem til 26. mars.
Unntak er begravelser, dåp og vigsler.

Hilsen kirkevergen og presten.

9. mar, 2020

Utvidet anbefaling om karantene

Utvidet anbefaling om karantene
Publisert 09.03.2020
Helsedirektoratet har utvidet anbefalingene om hvem som skal holde seg hjemme for å bremse smittespredning. Kort fortalt gjelder dette alle personer som har vært i et område med vedvarende smitte i løpet av de siste 14 dagene.
I Nordland har det den siste uken vært vinterferie i skolen. Det er derfor nærliggende å anta at ansatte i din virksomhet, eller skoleelever kan ha vært på vinterferie i Nord-Italia og kan ha blitt smittet av koronaviruset. Det er derfor viktig at disse ikke møter på jobb/skole mandag morgen for å hindre videre smitte.

Tiltakene fra helsedirektoratet kan leses her:https://www.helsedirektoratet.no/nyheter/forsterker-tiltakene-for-a-bremse-smittespredning

2020 mars - ikke virus side

31. mar, 2020

Boeral

NEX 1 går ikke fra Bodø i ettermiddag.
Hvis været tillater det - blir det start fra Vågaholmen i morgen.

30. mar, 2020

Boreal

NEX 1 gikk bare til Rødøy i kveld, pga. tekniske utfordringer.
Går ikke fra Sandnessjøen i morgen pga dårlig vær.

29. mar, 2020

Boreal

Båten hadde bare 3 passasjerer ombord da den anløp Vågaholmen, en gikk av der.
NEX 1

28. mar, 2020

Boreal

Kansellering hurtigbåt Bodø - Helgeland 28 mars fra Bodø. Begrunnelse er dårlig vær. NEX 1

28. mar, 2020

Boeral

Båten går som normalt fra Sandnessjøen til Ørnes, men ingen anløp etter Ørnes før Bodø. NEX 1.

27. mar, 2020

Boeral

Informasjon vedrørende NEX1 i morgen tidlig 27.03
NEX 1, rute 23-731 tar opp rutetrafikk igjen fredag morgen fra Vågaholmen med avgang kl 08:35.

25. mar, 2020

Viderefører det gode samarbeidet

Viderefører det gode samarbeidet

NAV-kontorene i Gildeskål, Meløy og Rødøy har inngått samarbeidsavtale om kommunale tjenester, for å gi best mulig tilbud til brukerne av NAV. I dagens situasjon er det viktig å redusere sårbarheten i forhold til egen bemanning og kapasitet. Vi har mange vi skal hjelpe.

De tre NAV-kontorene har gjennomført et prosjekt over to år, hvor de har samarbeidet faglig og administrativt og avlastet hverandre ved behov.

NAV-leder i Rødøy, Pernille Bruun, forteller at prosjektet har vært vellykket. – Vi har hatt et godt og nært samarbeid mellom NAV ledere og tillitsvalgte. Gjennom samarbeidet har vi sikret oss god kompetanse og styrket fagmiljøene. Samtidig kan vi opprettholde lokale NAV-kontor der folk bor, og sikre arbeidsplassene lokalt.

Nå har kommunestyrene bestemt å videreføre det gode samarbeidet. Avtalen ble formalisert denne uken.

– Vi ser frem til videre samarbeid og mener at vi nå er enda bedre rustet til å møte de utfordringene vi ser i forbindelse med samfunnsutviklingen. Vi er nå bedre rustet til å gi både personbrukere og arbeidsgivere gode tjenester fra NAV, sier Pernille Bruun og Vivian Storøy.

23. mar, 2020

Gnr 42 bnr 2 "Klubban"

Offentlig ettersyn: Detaljreguleringsplan for Klubban, del av gnr. 42 bnr. 2 i Rødøy kommune
Publisert 23.03.2020
Teknisk utvalg i Rødøy har i møte den 18.03.2020 under sak 006/2020 vedtatt at forlsag til Detaljreguleringsplan for Klubban skal legges ut til offentlig etersyn i 45 dager iht. Plan- og bygningslovens § 12-10.
Planforslaget med tilhørende planbeskrivelse, reguleringsbestemmelser, konsekvensutredninger etc. legges ut til offentlig ettersyn i perioden: 20.03.20 til 04.05.20.
Eventuelle merknader til planforslaget må være skriftlige, og sendes: Rødøy kommune, Vågaveien 100, 8185 Vågaholmen, eller til: postmottak, innen 04.05.2020.

20. mar, 2020

Myken

Hurtigbåtrute i Rødøy, rute 18-411
Torghatten Nord AS informerer om kansellering av Myken i kveld, 20.03.20 grunnet gjeldende værsituasjon og værmelding. Det tas værforbehold ved avgang fra Myken kl. 05.20 i morgen, 21.03.20. Reisende bør holde seg orientert vi nettsiden reisnordland.no og thn.no

12. mar, 2020

Meddommere

Vi trenger meddommere!
Publisert 12.03.2020
Kan du tenke deg å bli meddommer eller kjenner du noen du tror egner seg? Ta kontakt med kommunen på postmottak@rodoy.kommune.no eller telefon 75 09 80 00.
Kommunen skal oppnevne to (2) meddommere til Hålogaland lagmannsrett, en av hvert kjønn.
Vi skal oppnevne ti (10) meddommere til Rana tingrett, fem av hvert kjønn.
Vi skal oppnevne fire (4) meddommere til Salten jordskifterett, to av hvert kjønn.
Lekdommere har en viktig rolle i vårt rettssystem. Det er ansett som en garanti for rettssikkerheten at innbyggerne har innflytelse og kan uttrykke sin rettsoppfatning ved rettsavgjørelser. Et alminnelig rettsprinsipp i Norge er at en skal dømmes av sine likemenn.

10. mar, 2020

Grenser - fra kommunens hjemmeside

Kommunegrensene beholdes som i dag
Kommunal- og moderniseringsdepartementet har vedtatt at det ikke skal gjennomføres grensejustering mellom Rødøy og Lurøy kommuner.
Vedtaket er ifølge brev fra departementet av 9. mars 2020 basert på blant annet følgende:
"Kommunal- og moderiniseringsdepartementet har gjort en samlet vurdering i saken, og lagt særlig vekt på konsekvensene for Rødøy kommune. Rødøy er i dag en liten og sårbar kommune, og vil bli betydelig svekket ved alle de ulike forslagene til grensejustering. Det er også lagt vekt på at det er relativt lite bruk av kommunale tjenester over kommunegrensene. Videre mener departementet at en grensejustering ikke vil være den beste helhetlige løsningen for området. Departementet ser at dagens kommunegrenser gir noen utfordringer, men det er etter departementets vurdering ikke forsvarlig å gjennomføre den omsøkte grensejusteringen innenfor dagens kommunestruktur.
Departementet mener derfor at det ikke er hensiktsmessig å vedta noen av de foreslåtte grensejusteringene."

Du kan lese hele brevet her.
Alle tidligere dokumenter i saken finner du her.

10. mar, 2020

Ikke noe grensejustering

"Kommunal- og moderniseringsdepartementet har gjort en samlet vurdering i saken, og lagt særlig vekt på konsekvensene for Rødøy kommune. Rødøy er i dag en liten og sårbar kommune, og vil bli betydelig svekket ved alle de ulike forslagene til grensejustering. Det er også lagt vekt på at det er relativt lite bruk av kommunale tjenester over kommunegrensene."

4. mar, 2020

Myken

Kerstin Marthinsen Til informasjon:
De gamle lokalutvalgene for fastboende ble avviklet i sin gamle form i kommunen 31.12.19, og kommunen oppfordret oss til å opprette lokalforeninger i stedet. Foreningene skal ha rollen som hørings- og kontaktinstans overfor kommunen som tidligere. Mandag 02.3.20 hadde vi møte i Myken Handel og følgende ble valgt inn i lokalforeningen for Myken krets:

Kjellaug Gabrielsen
Staffan Gustafsson
Kerstin Marthinsen
Valgperioden er to år. Se mer på Rødøy kommunes nettsider.

2020 februar

21. feb, 2020

Eiendomsskatt

Eiendomsskattelisten til offentlig ettersyn
Publisert 21.02.2020
I henhold til Eigedomsskattelova § 15 legges eiendomsskattelisten for 2020 ut på offentlig ettersyn i tre uker. Eiendomsskattelisten kan man finne her, alternativt ved oppmøte hos Rødøy kommune økonomiavdelingen.
Taksten er gitt etter vedtak i sakkyndig takstnemnd for eiendomsskatt. Eventuell klage på utskrevet eiendomsskatt må fremsettes innen seks uker.

14. feb, 2020

Påminnelse om endret søknadsfrist for barnehage og skolefritidsordning

Påminnelse om endret søknadsfrist for barnehage og skolefritidsordning
Publisert 24.02.2020
Vi minner om at fra 2020 er søknadsfristen for barnehage og skolefritidsordning endret fra 1. april til 1. mars.
Søknadsskjemaer kan lastes ned fra kommunens egen nettside, eller hentes i papirform i den enkelte barnehage/skole.

9. feb, 2020

Kila

Ludmila Korneeva
♟♟♟Sjakkspilling for alle interesserte! ♟♟♟
Velkommen innom for sjakkspilling førstkommende søndag 9.februar kl.13.00-15.00 (samtidig som klatring) på Blokktindrommet.♟♟
Skolen har mange sjakkbrett, så det er bare å møte opp!

5. feb, 2020

Næringliv

Miniseminar onsdag 5. februar: Bærekraftig reiseliv – verdiskaping for lokalsamfunn og besøkende!
Meløy Næringsforum inviterer i samarbeid med MU KF, Meløy kommune og Visit Bodø til miniseminar om bærekraftig reiseliv.

Det er åpent for alle interesserte, og vi håper dere som jobber med eller er interessert i reiseliv i Rødøy kan møte!

Tid. 5. februar kl. 17.30 – 21.00

Sted: Amfiet ved Spildra skole, Ørnes

Påmelding innen 1. februar på https://www.meloynf.no/ eller på SMS: 90121129

1. feb, 2020

Myken

Si hei til Oskar, ny butikkdriver på Myken!

Oskar tar over stafettpinnen etter Maren, som etter å ha gjort en kjempeinnsats har fløyet videre til nye eventyr. Vi er så glade for at Oskar nå er på plass på Myken og sørger for at vi får vårt daglige brød, våre yndlings-sweatshirts og ikke minst alt smågodt og potetgull vi trenger i hverdagen. Oskar er fra Island, men har bodd mange år i Norge hvor han har drevet både med butikk, fisk og pølser, så dette blir bra

Oskar og hans firbente venn Bowie er ikke bymennesker, de ville så gjerne flytte ut av byen og ut i naturen, og da havnet de her - vi ønsker dere begge velkommen til Myken, og så må vi få et bilde av Bowie etterhvert også da

2020 januar

27. jan, 2020

Enebolig tilsalgs i Rødøy

Enebolig sentralt i Tjongsfjorden(skolebakken 58) på 150kvm. med 4 soverom, 2 bad, kjellerstue, 3 boder og garasje på 25kvm, ca. 70kvm. terrasse, stor opparbeidet tomt. Ved rask kontakt kan valg av interiørløsninger velges av kjøper da eiendommen er under totalrenovering.
Pris ved valg av enkel standard ca. 1700000,- kr.
For spørsmål om eiendommen ta kontakt med Bård Krogh på tlf. 99698952/mail bkrogh53@gmail.com Mindre

23. jan, 2020

Helseundersøkelsen Nordland (Rødøy)

Vil ha nordlendinger med i undersøkelse
Denne uken sender Nordland fylkeskommune ut forespørsel til 50 000 nordlendinger om å delta på Fylkeshelseundersøkelsen. Datagrunnlaget skal brukes for å styrke lokal og regional samfunnsutvikling.

Publisert av Ann Karin Arntsen. Sist endret 22.01.2020
I de nærmeste dagene vil innbyggere over hele fylket motta en sms om å delta på Fylkeshelseundersøkelsen der mange på Helgeland blir trukket ut. Spørreskjemaet inneholder spørsmål om hvor fornøyd man er med nærmiljøet og lokale tilbud og aktiviteter, samt spørsmål om egen helse, bomiljøet, levevaner, skader og ulykker.

Informasjonen vi får fra våre innbyggere gjennom undersøkelsen vil kunne si mye om hva vi skal prioritere i vårt arbeid for en bærekraftig og lokaldrevet samfunnsutvikling i Nordland.Første gang i Nordland

Det er første gang en slik undersøkelse gjennomføres i Nordland. Et representativt utvalg av over 50 000 personer fra 18 år og oppover får forespørsel om å delta.

Denne undersøkelsen er en del av en nasjonal satsning i samarbeid med Folkehelseinstituttet og Universitet i Tromsø, der blant annet vår nabo Troms og Finnmark allerede har gjennomført undersøkelsen i sitt fylke.

Rødøy kommune ønsker at alle som får invitasjon til å delta svarer på undersøkelsen. På denne måten kan alle bidra til forskning på fylkes- og landsbasis samt en lokal samfunnsutvikling der det tas hensyn til hverdagen, livskvaliteten og meningene til de som bor i vår kommune.Viktig med høyt svar prosent

Undersøkelsen søker å ta opp i seg både generelle og konkrete forhold som betyr noe for innbyggerne i Rødøy kommune. Resultatene vil utgjøre et svært viktig fundament for hvordan vi legger opp samfunnsplanleggingen i årene framover. Derfor er det viktig at alle som får invitasjon til Fylkeshelseundersøkelsen deltar.

Redaktør her fikk forespørsel og har SVART.

22. jan, 2020

HUBRO

Marianne Skogsholm har delt en lenke.
22. januar kl. 17:49
Lokallaget er svært interessert i gamle og nye opplysninger om hubro i Meløy, Rødøy og Gildeskål. Alle opplysninger av interesse, da det er svært viktige i lokallagets arbeid med kartlegging av hubro i vårt distrikt. PS: Spør gjerne eldre familiemedlemmer om de har hørt/sett hubro.
Ta kontakt pr. e-post eller telefon.

22. jan, 2020

Rokkhuset GIR SEG IKKE

VI GIR OSS IKKE!!!

Ågskardet, 22. Januar 2020
Statsminister
Erna Solberg

Råkk Huset AS
Ågveien 45
8184 Ågskardet

ANGÅENDE ØKTE FERGEPRISER I NORDLAND FYLKE

Kjære Statsminister!
Nordland Fylkeskommune økte 1. januar prisen på fergebillettene med opptil 44 % på fergesambandene langs FV17. De har nå vedtatt å sette prisene ned igjen med en generell prisøkning på 3.1 % fra 28. Januar.
De siste årene har prisøkningen på fergesambandene i området vært høyere enn generell prisstigning på andre varer og tjenester.
Nordland Fylkeskommune har også flyttet takstsonene på fergestrekningene, slik at det for eksempel på fergesambandet Forøy-Ågskardet er flyttet fra takstsone 5 til takstsone 10. Vi har etterspurt lovligheten i dette hos Nordland Fylkeskommune, men har ikke fått svar på dette.
I sommermånedene juni, juli og august har de vedtatt å sette prisene på fergebillettene opp med 15-20 % igjen, en såkalt turistskatt, som også rammer befolkningen som bor her.
Vi driver Råkk Huset AS på Ågskardet, helt sør i Meløy kommune. Vi kjøpte den nedlagte skolen for 4 år siden og har bygd en 50-talls American diner, garnbutikk, musikkforretning og bruktbutikk. Vi er snart ferdigstilt med campingplass og overnattingsrom. Vi har et helårstilbud til befolkningen og tilbyr jobb til flere i sommersesongen hvor det ferdes mange turister i området langs den vakre Kystriksveien.
Vi har nå fått tilbakemelding fra turistene om at de ikke kommer til å legge ferien sin til kysten av Nordland, men heller velge å kjøre Saltfjellet.
Dette får store ringvirkninger for turistnæringen, næringslivet og befolkningen langs kysten i Nordland. Turistnæringen er en bransje med små overskudd og vi tåler ikke den nedgangen som nå vil komme. Konkurser og nedleggelser er resultatet av disse vedtakene. Svein Eggesvik har gått ut i media og sagt at Turistnæringen tåler dette og det kan vi på sterkeste motstride!
Vi har sendt gjentatte brev til Nordland Fylkeskommune, men det ser ikke ut til at de tar alvoret innover seg.
Vår fortvilelse er nå så stor at vi henvender oss til deg, Statsminister Erna Solberg.
Vi håper du kan bruke din myndighet til å få Nordland Fylkeskommune til å utføre den jobben de er satt til, nemlig å sikre næringsliv og bosetning langs kysten.

Mvh
Råkk Huset AS
Elin og Trygve Danielsen

22. jan, 2020

Tjongsfjord kirke

Gunn Helene Hansen
Vi inviterer til treff/mimrekveld for de som var medlem av Tjongsfjord Bygdekvinnelag. Vi teffes i peisestua ved Tjongsfjord kirke onsdag 22 januar kl. 19. Vi gjør som før at de som har anledning til det tar med litt til kaffen. Velkommen og så håper vi å treffes til en trivelig prat.
Gunn og Signe Marie.

20. jan, 2020

Fergeaksjonen

Fergeaksjonen: Forøy-Ågskardet og Jektvik-Kilboghamn
Referat fra Folkemøte på Ågskardet.
Referatet vil bli brukt som grunnlag for å skrive et protestbrev som blir overlevert ved neste fylkesting i februar.

Oppsummering fra folkemøte
Sted: Råkkhuset, Ågskardet
Tid: Torsdag 16. januar 2020 kl. 18.30 – 20.30
I panelet: Gunnar Skivik, Sørfjorden
Bodil Holmen, Øresvik
Richard Dagsvik, Fylkestingspolitiker Fremskrittspartiet
Thomas Hoff, Jektvik
Aud Angell, leder Ågskardet grendelag
Sigurd Stormo, ordfører i Meløy
Inger Monsen, ordfører i Rødøy
Helge Halsos, leder Halsa grendelag

Ordstyrer: Frank K. Heimdal, Kila
Sekretær: Ragnhild Aakre Seljevoll
Antall fremmøtte: Ca 100

Innledning
• Velkommen v/Grethe Andersen og Elin Danielsen fra Aksjonsgruppa.
• Elin Danielsen leste opp uttalelse fra Frode Lindberg, leder av Kystriksveien reiseliv.
• Presentasjon av panelet; Ordførere fra Meløy og Rødøy kommuner, to representanter for grendelag i Meløy, tre representanter for tidligere lokalutvalg i Rødøy, en fylkestingspolitiker.
• Presentasjon av ordstyrer. Saker i møtet: Prisjustering og rutekutt.
• Formål: Komme frem til felles uttalelse.

Prisjustering
Prisene på fergebilletter økt med 44 %. Har ikke vært på høring. Sto i budsjettet som underpunkt av underpunkt at det skulle bli økning, men ikke beløp. Kom som et sjokk på nyåret. Fylkeskommunen har gått tilbake på dette, men usikkert når det får virkning. Prisene skal økes igjen i sommermånedene, og blir ny økning til neste år ved innføring av den nye ordningen autopass, hvor det betales bare for bil. Vil bli merkbart for de som reiser uten passasjerer, herunder mange pendlere. Har også vært større økninger tidligere, 100 % totalt over de siste fem årene.
Innspill:
• Lite forutsigbarhet.
• Flere vurderer å si opp jobb pga. pendlerkostnader blir for høye. Dyrt å fylle på rabattkort, ikke alle har råd. Pendlerfradrag også tatt bort.
• Næringslivet tør ikke satse når det er så usikkert. Kan bli vanskelig å få folk i stillingene. Høye fraktkostnader, tjenesteytere kan miste kunder på grunn av reisekostnadene, turister snur på kaia når de får vite billettprisen.
• Mister ungdommen, ikke reelt å flytte hjem slik det er blitt. Nedgang i folketallet i alle kommuner, unntatt store sentre. «Medisin» ser ut til å være å fordoble billettpriser og kutte i ruter.
• Dyrt å reise for å besøke familie, delta i fritidsaktiviteter og andre fritidsreiser, i tillegg til pendlerkostnader.
• Blir ikke hørt, nytter ikke å protestere.
• Grønt skifte – har vi råd, og hvem skal betale regningen?
• Vanskelig for kommunene, er under press med mange saker samtidig. Greier ikke å stå imot alle endringer som kommer. Må velge bort noe for å få beholde annet. Bør være penger nok til både kultur og samferdsel. Trenger nytt fergemateriell, men ikke på bekostning av at det blir så dyrt at vi ikke kan reise.
• Er fylkeskommunen et unødvendig byråkratisk ledd, som ikke er i stand til å ta ansvaret?
Enighet om:
• Kan akseptere indeksregulering av billettprisene. Helt uaktuelt å godta økning utover det. Spørsmål om vi skal ha kyst- og småsamfunn videre. Alt henger sammen - privatøkonomi, bedriftsøkonomi, tjenestetilbud og gjennomfart.
• Befolkningen må stå sammen med lokalpolitikerne - felles kamp. Må reise seg når det bærer galt av gårde, og står alltid sterkere sammen. Viktig å se den store sammenhengen, men også at den store sammenhengen består av mange små detaljer - som den enkelte billett.
• Ønsker likt system i hele landet, ferge må være en del av veien som alle er med på å betale, det vil si gratis.
• Grønt skifte er viktig og nødvendig, men regningen må ikke legges til de som bor i distriktene. Kystfolket er heller ikke tjent med å få miljøvennlige båter hvis disse ikke kan gå, som i NEX-ruten.
• Kreve at vedtakene ikke får virkning i år, og forutsigbarhet videre.
• Møte opp personlig og levere uttalelse til de ansvarlige. Viktig å ta tak i dette nå, mens det er ferskt. Må leveres før fylkestingsmøtet i februar.

Rutekutt
Høring sendt fra fylkeskommunen, gjelder kutt i rutene Ågskardet-Forøy, Rødøybassenget og Jektvik-Kilboghamn. Gir dårligere tilbud for oss som bor her. For Ågskardet-Forøy er det forslag om samme kutt som sist – første og siste tur. Fører til at det ikke er mulig å reise fra Forøy og videre sørover med tidligferge fra Jektvik, og ikke mulig å rekke ferge fra Forøy for de som tar 21.00-bussen fra Bodø. Denne bussen er blant annet viktig for de som kommer med fly på ettermiddag/kveld, herunder offshorearbeidere, og for mulighet til å komme seg videre sørover fra Forøy når NEX blir innstilt.
Innspill:
• Også her uforutsigbart. Føler oss ikke trygge, trist utvikling i samfunnet. Må få drive med det vi skal uten å være redde for nye kutt.
• Evig kamp om samferdsel, vært det i mange år. Må kjempe om å få beholde de samme avgangene på nytt og på nytt. Får man beholde noe, blir annet tatt bort. Nytter ikke å protestere – blir ikke hørt, får ikke svar. Gir manglende tiltro til de ansvarlige politikerne.
• Fylkesveien blir stengt 14 timer i døgnet med de forslag som er kommet nå, om sommeren ca. 11 timer. Ekstra problematisk når også veien over Saltfjellet er stengt.
• Tidligere 3-skiftsordning på ferge i sambandet Forøy-Ågskardet, førte til at det ikke ble tid til vedlikehold av fergene. Ferge var ute av drift til stadighet. Med 4-skiftsordningen de siste to årene har det vært tid til vedlikehold, noe som merkes med så og si ingen kanselleringer av tekniske årsaker.
• Argument at turene brukes lite, men er viktig for de som bruker dem.
Enighet om:
• Ikke aktuelt å kutte på noe som helst, er allerede skjært inn til benet.
• Ikke akseptabelt med samme kamper på nytt og på nytt, må være forutsigbarhet.
• Be om utsettelse av tiltak også i denne saken.
• Alle må reise seg, stå sammen i felles kamp, og bruke de kontakter og organer man har. Holde trykket oppe, ikke gi seg. Sende e-poster til fylkeskommunen, og gjerne møte opp personlig – sørge for at de ikke glemmer at vi finnes.

Avslutning
Aksjonsgruppa jobber med uttalelsene, sendes grendelag og ordførere før innsending.
Uttalelse om fergekutt sendes innen høringsfristen mandag 20. januar. Uttalelse om prisjustering forsøkes overlevert personlig før fylkestingsmøtet i februar.
Takk til initiativtakere, arrangører, panelet og andre fremmøtte!

Møtet slutt kl. 20.30

14. jan, 2020

Rokk-huset

Turistnæringa ofres! Hvis reiselivet sliter, sliter alle! Vi får ikke turistene til å komme hit med en prisøkning på 20 %. Da vil også dagligvarebutikkene, andre butikker og alle som er avhengige av omsetningen turistene og feriefolket på sommeren gir, få en betydelig omsetningssvikt. Det sier seg selv at ingen tør å investere og utvide driften fremover og da går det igjen utover snekkere, rørleggere, elektrikere osv. Det er beundringsverdig at det er så lite fornuft i avgjørelsene på Fylkestinget! En annen ting er at vi som bor her, jammen reiser i både juni, juli og august vi også! Fergene er ikke øremerket turister og feriefolk på sommeren. Denne kampen er såvisst ikke over!

14. jan.2020

Psykisk helse

Behov for rask psykisk helsehjelp
Publisert 14.01.2020

Trenger du eller noen du kjenner hjelp raskt?
I forbindelse med fokuset på psykisk helse og selvmordsfare, ønsker Rødøy kommune å informere om lokale og nasjonale hjelpetilbud. For informasjon, klikk på denne lenken.

13. jan, 2020

Barnehage

Søknader til barnehage og skolefritidsordningen 2020/2021
Publisert 13.01.2020
Fra 2020 er søknadsfristen for barnehage og skolefritidsordning endret fra 1. april til 1. mars. Søknadsskjemaer kan lastes ned fra kommunens egen nettside, eller hentes i papirform i den enkelte barnehage/skole.
Utfylte søknader leveres til den enkelte skole/barnehage, sendes inn elektronisk med eDialog eller på papir per post til Rødøy kommune, Vågaveien 100, 8185 Vågaholmen. Husk at fødselsnummer ikke kan sendes per epost.
Frist: innen 1. mars 2020.
- Søknad om barnehageplass
- Søknad om plass i skolefritidsordning

12. jan, 2020

Kila

Linn Fløttkjær Krogh
8. januar kl. 23:12
Hei:)

På lørdag 11/1 og søndag 12/1 fra kl 15.00 til 17.00 blir det loppemarked fra dødsbo nede på 3KT og i skolebakken 58. Cd plater, LP plater, kassetter , stålamper , bordlamper,div glasstøy, lysestaker, messinggjenstander++ Kom innom hvis noe er av interesse.

Hilsen Bård og Rita.

9. jan, 2020

Fergebiletter

Kutter i fergeprisene etter kystopprør
NYHETER FERGE SAMFERDSEL
Av Cathrine Skogheim
Publisert:09. januar 2020, kl. 14:35

Det har kokt langs kysten av Nordland etter at fergeprisene økte kraftig 1. januar.
Nå tar fylkesrådet grep, og kutter i billettprisen.
Få nyhetene servert i innboksen.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Det melder NRK Nordland torsdag ettermiddag.

Endringene vil, ifølge NRK, bli gjort så snart som mulig. Prisen settes ned på samtlige fergestrekninger i fylket. Det er foreløpig ikke klart hvor stor reduksjonen blir.

Priskuttet finansieres med penger fra en pott som er satt av til sikring mot økte drivstoffpriser.

Fylkestinget vedtok i desember å øke takstene på fergene for å ta inn 25 millioner kroner ekstra i billettinntekter. Noen fergestrekninger fikk 1. januar en økning i billettprisene på 20–30 prosent for en ordinær personbil, sammenlignet med 2019. For enkelte fergestrekninger er økningen opp mot 40 prosent.

Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Bent-Joacim Bentzen (Sp), uttalte tirsdag til AN at det ikke er en ønskelig situasjon å være i.

– Jeg skjønner godt at folk reagerer. Det er fullt forståelig at denne økningen smerter. Vi vil ikke ha det sånn som dette, men denne prisøkningen er et symptom. Årsaken til at dette skjer er at vi får en dårligere økonomi i år, sier Bentzen til Avisa Nordland.

Han uttalte også at fylkeskommunen på sikt ønsker å redusere billettprisen. Tirsdag kunne han ikke si noe om når en eventuell reduksjon ville komme.

7. jan, 2020

Nye ruter - høring

Nye ruteplaner for fergene – høring
Publisert 07.01.2020
Formannskapet skal gi høringsuttalelse til de foreslåtte ruteplanene for sambandene Forøy-Ågskardet, Rødøybassenget og Jektvik-Kilboghavn. Her finner du saksfremlegget.
Saken er sendt på høring til lokalutvalgene, men det ble kort frist. Ordføreren vil gjerne høre så mange som mulig, og ber om at innspill sendes postmottak@rodoy.kommune.no. Siste frist er 19. januar 2019.

2. jan, 2020

Rødøyprisen 2019

Jonny Losvik fikk prisen for sitt kulturhistoriske og kunstneriske engasjement. Det ligger mye kunnskap og enorm kraftanstrengelsebak Losvikhagen, kunstlåven og lensmannskontoret i Gjerøyhavn.
Losvikhagen er både en botanisk og kunstnerisk opplevlese, og den har blitt viden kjent.
Kunstlåven var opprinnelig gårdens fjøs. Den er bygget om til et særpreget kunstgalleri, hvor det holdes salgsutstillinger om sommeren.
Lensmannskontoret er renovert slik det var da det var i drift fra 1917 til 1954. Selv interiøret er intakt, med bilder og gjenstander.
Losvik har med dette samlet en rekke flotte kulturopplevelser i Gjerøyhavn.
Rødøyprisen
Rødøy kommune har mange ildsjeler som gjennom sin frivillige innsats driver fram et rikt lags- og foreningsarbeid, bidrar til levende og livskraftige lokalsamfunn og gjør kommunen til en god plass å være.
Rødøyprisen er måte å takke ildsjelene for det frivillige arbeidet som legges ned. Den deles ut annet hvert år, og består av en diplom og en pengegave på fem tusen kroner. Dette var femte gang prisen ble delt ut. Det er befolkningen i kommunen som nominerer kandidater, og formannskapet som tildeler prisen.

Sist endret 02.01.2020

2. jan, 2020

Brukerbetaling

Endring i brukerbetalinger år 2020
Rødøy kommunestyret vedtok i møte 18. desember 2019, sak 090/2019, følgende endringer i brukerbetalinger fra år 2020:
Brukerbetaling til landbruk økes med 2 %

Satsene i betalingsregulativet for behandling av bygge-, plan-, fradelings- og oppmålingssaker økes med 2 %.
Satsene i regulativet for utleie av kommunalt maskinutstyr økes med 2 %.
Satsene i regulativet for vannforsyning økes med 2 %.
Satsene i regulativet for avløp økes med 2 %.
Satsene for brøyting av privat veg/parkeringsplass økes med 5 %.
Satsene for feiing/tilsyn av fyringsanlegg økes med 2 %.
Husleie i kommunale leiegårder reguleres i forhold til endringen i konsumprisindeksen i henhold til leieavtaler.

Purregebyr på kommunale krav følger maksbeløp i forskrift til inkassoloven.

Hjemmehjelp. Egenandel per måned for husholdninger med inntekt under 2G følger maksimal beløpet foreslått av Helse- og omsorgsdepartementet. Er i 2019 kr 210/mnd. Ny sats blir offentliggjort i desember 2019.
Kommunal fastsatt sats:
- Inntekt 2-3G kr 870/mnd
- Inntekt 3-4G kr 1.270/mnd
- Inntekt 4-5G kr 1.580/mnd
- Inntekt over 5 G kr 1.890/mnd
Kost
- Middag økes fra kr 81 til kr 83
- Frokost/kvelds økes fra kr 43 til kr 44
- Abonnement full kost settes til kr 4.600/mnd. Ved fravær som gir pause i tjenesten, f.eks. innleggelse sykehus/institusjon eller avtalt fravær utover en uke og mindre enn en måned, reduseres prisen med kr 1.150/uke.
Trygghetsalarm
- Drift økes fra kr 216 til kr 220/mnd
- Installering økes fra kr 480 til kr 490
Korttidsopphold i institusjon følger Helse- og omsorgsdepartementets årlige regulering. Er i 2019
- kr 165/døgn
- kr 85/dag eller natt
Langtidsopphold i institusjon betales etter forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester.
Satsene for foreldrebetaling i barnehagen per måned økes slik:
År 2019 År 2020
Inntil 16 timer/uke 1380 1475
Inntil 24 timer/uke 1930 2025
Inntil 32 timer/uke 2430 2525
Over 32 timer/uke 3040 3135
Satsene for kost i barnehagen per måned settes til selvkost slik:
År 2019 År 2020
Inntil 16 timer/uke 180 200
Inntil 24 timer/uke 270 290
Inntil 32 timer/uke 360 380
Full plass 450 470
Satsene for foreldrebetaling i SFO per måned økes slik:
År 2019 År 2020
1-10 timer/uke 1180 1280
Over 10 timer/uke 1450 1505
Helårs SFO 2500 2650
Semesteravgiften i musikk- og kulturskolen økes slik, gjeldende fra august 2020:
År 2019 År 2020
Instrumentalundervisning 950 985
Lydstudio/notelære 950 985
Gruppeundervisning/drama/kor 770 755
Instrumentleie 550 585
Dt vises ellers til særutskrift k.sak 090/2019, hvor også endringer i satser for skattøre og eiendomsskatt fremkommer.